Till att börja med skulle jag vilja säga att ett äventyr är högst individuellt och det finns inga rätt eller fel på vad som klassificerar ett riktigt äventyr. Jag upplever ofta att äventyr i folkmun associeras till storslagna eller extrema äventyr, men jag tycker inte alls att det behöver vara så. Det sker i så många olika former och gemeneman är (tyvärr) inte Ola Skinnarmo eller Renata Chulmska och har äventyrare som yrke, därför blir innebörden av ett äventyr så brett och individuellt.

Majoriteten av mina äventyr är vardags- eller helgäventyr när jag är ute och går på slackline, klättrar, springer eller är ute en helg tillsammans med vänner och kombinerar vandring, tältning, klättring eller slackline. Jag gillar äventyr som är fartfyllda, utmanande och som ger mig en naturupplevelse. Jag förstår även att det kan vara svårt att få till små äventyr i vardagen om man jobbar heltid och kanske har familj eller om omständigheterna och miljön runt omkring sig är begränsad, men det handlar bara om att börja någonstans.

Mina tips till dig som vill få mer äventyr i vardagen och komma ut i naturen är enkla:

- Om du bor i stan packa ryggsäcken med matsäck och hoppa på närmsta tunnelbana eller buss och bege dig dit där det finns utmarkerade vandringsleder så minimerar du risken att gå vilse.

- Om du bor på en mindre ort ta dig till ett skogsområde eller en nationalpark och följ vandringsleder. Jag kan garantera att naturen och skogen kommer att ge energi.

- Ta med en kompis om du vill ha sällskap.

- Ta hjälp av internet och grupper på Facebook, det finns alltid likasinnade någonstans och du kan till och med få nya vänner på köpet.

- Ha inte så höga krav på att det måste vara så storslaget, all form av rörelse är ett äventyr och vi alla måste börja någonstans!

- Sist med inte minst: ha kul!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Just nu är jag en del av äventyrsutbildningen Adventure Academy, en utbildning där du får verktygen till att kunna genomföra ditt egna drömäventyr. Längs vägen ges det 10 olika kurstillfällen under ett år i bland annat hypotermi, klättring, riskhantering och PR/sponsorer med mera. Du avslutar hela utbildningen genom att genomföra ditt äventyr som du söker in med till utbildningen. Längst ner i inlägget kan du se filmen från uttagningen till Adventure Academy.

Jag fick nys om Adventure Academy precis innan jag skulle åka till Lofoten i somras och jag skulle komma hem någon dag innan deadline. Jag blev uppslukad av konceptet av att dels få in mer äventyr i vardagen, men också de utbildningstillfällena som skulle ges och för att på sikt lära mig mer om outdoor-livet. Jag har alltid haft ett stort intresse av att befinna mig i naturen, men jag har känt att jag inte haft tillräckligt med kunskap för att känna mig 100% på att ge mig ut på ett stort äventyr. Kroppen har velat, men psyket har ett litet större inflytande vilket har lett till att vissa projekt bara har blivit tankar. Jag strävar efter att leva efter mottot "learing by doing", men ibland klingar det inte alltid i ton med hur det fungerar i praktiken och därför kändes det som att detta var något jag skulle söka till och se om jag kunde bli antagen.

Själva ansökningsprocessen är enkel, den var desto svårare att skriva. Du skriver ett äventyrscv på vad du gjort och sedan presenterar du ditt äventyr som du tänker göra. Det är 45 personer som blir kallade till en Try-out och det är 20 personer som slutligen kommer att bli antagna. På Try-outen testas du i bland annat fysik, gruppdynamik och handahavande och du presenterar även ditt ävenyr inför en jury.

Jag kan berätta kortfattat om try-outen, det regnade i princip hela tiden och jag var supernervös. Det var många tankar som for runt i huvudet, kommer jag klara det här? Hur ska jag stå ut från resten av alla färgstarka individer? Kommer min äventyrs-pitch vara tillräckligt bra för juryn? Och så vidare, men jag hade faktiskt otroligt kul på uttagningen och det gick ju bra till slut.

Se filmen från vår Try-out här.

Likes

Comments

Nu undrar ni säkert vem är hon, varför har hon skaffat sig en plattform, var kommer hon ifrån, vad gör hon i Stockholm, vad käkar hon till frukost och vad gör hon på fritiden? Hur som haver så har jag skaffat mig en plattform. En plattform där du ska få följa mig i mina förberedelser inför mitt största äventyr och projekt som kommer att äga rum i sommar, då jag ska till Nordnorge och springa från norr till söder, ett löparäventyr helt enkelt.

Vore kul om du ville hänga med i mig i mina förberedelser och tankar inför äventyret! Förhoppningsvis kan jag inspirera eller kanske tända någon slags gnista hos dig till att faktiskt ge sig ut på såväl små som större äventyr.


Likes

Comments