Italien

Jag lever. Japp, det gör jag. Däremot har ju inte den här bloggen gjort det på ett tag så att säga. Helt ärligt så har jag haft tid, jag har bara inte prioriterat den på att uppdatera här. Jag har haft en otroligt bra sommar, därför har jag väl helt enkelt bara tagit vara på den till fullo. Men nu känner jag att jag gärna vill dela med mig av vad jag gjort de senaste månaderna, för att det är så kul att kunna titta tillbaka på det senare!

Ärligt så vet jag inte riktigt vart vi ska börja. Senast jag uppdaterade var i mitten av juli, när jag hade hälsat på min kära Ida i Stockholm. Efter det så jobbade jag rätt så mycket, samt nöjt av några härliga sommarkvällar på bland annat vår flotte. I slutet av juli bar det av mot Italien för en heeelt magisk vistelse. Min morbror Alex och hans fru Suzanne hade styrt upp en fest och några dagar på en Vingård, Villa Sparina, i Italien för att fira att de varit tillsammans i 20 år, gifta i 10 år samt att Suzanne fyllt 40 år, de slog på stort! Alltså visst att jag förstod att det skulle vara vackert och trevligt, men jag är fortfarande helt BLOWN AWAY av de dagarna i Italien. Det var magiskt på ett sätt som inte kommer gå att beskriva. Vi hade en vistelse som jag vet att jag aldrig kommer få uppleva igen, även om jag åker tillbaka till just Villa Sparina. Alla dagarna, måltiderna, servicen, människorna och hela atmosfären är något som inte går att få återuppleva på samma sätt. Det är oslagbart. Och saken är den att jag vet, att oavsett om jag försöker beskriva och ta med de bilder jag tagit så kommer ni inte förstå hur bra vi hade det. Haha det låter så töntigt, men det är verkligen så. Jag säger bara: jag vill kopiera alla dagarna, all mat, all dryck, ALLT till mitt egna bröllop.

Stället vi reste till heter Gavi och ligger i Piedmonte, vilket är ett ganska så känt vindistrikt i Italien. Det var jag, mamma, mammas bästakompis Camilla och våra familjevänner Sari och Björn som flög ner och bodde tillsammans. Vi flög till Milano och hyrde en hyrbil som vi körde till första stället vi skulle sova på. Vi skulle nämligen sova på två andra ställen utöver vingården, första natten och sista natten, då man kan säga att det var mycket dyrt att bo på vingården. Det blev en roadtrip för att ta oss till vårt första boende, Il Fiorile, som låg ute på italienska vischan. Vi fick i alla fall se del av det italienska landskapet, så det gjorde inte så mycket att vi körde fel x antal gånger. Till slut hittade vi rätt efter att ha ringt italienarna som hade det lilla men mysiga stället, och vi var faktiskt överraskade över hur fint det var.

Här åkte vi igen en gullig liten fin italiensk by!

Jag är ingen pooltjej, jag ÄLSKAR havet, men jag blev så glad när jag såg deras mysiga och fräscha lilla poolområde! Speciellt med tanke på att det var 35 grader varmt ute, vi inte var nära havet och vi inte direkt hade fått uppleva någon sommar i Sverige. Hela stället var mycket mysigare än förväntad, deras restaurang var till och med Michelinrekommenderad!

Efter att vi lämnat våra saker på rummen och kikat ordentligt på stället så tog vi bilen till ett designeroutlet som låg ca 10 min från boendet. Dock tog det ju ca fyra gånger längre tid att hitta, då varken förstod oss på italienarnas vägbeskrivning, italienska vägarna eller google maps. Tillslut kom vi fram och var superhungriga. Vi satte oss på en mycket trevlig restaurang, Obica, och beställde in bubbel, pasta, pizza och caprese.

Lyckan att äntligen få äta riktig italiensk mat i självaste Italien. Jag och mamma beställare en tryffelpasta och caprese som vi delade på. Det var väldigt gott, dock förväntade jag mig faktiskt lite mer av pastan. Lite krämigare och mer tryffel så hade den varit perfekt, men den var såklart god.

Tryffelpasta är faktiskt en av mina top favoriträtter!

Pizzorna såg faktiskt magiska ut också! Outlet vi var på hette Seravalle Designer Outlet om jag inte minns fel. Det var vääldigt stort, kändes som att gå i en labyrint och hade alltså en massa märkesbutiker. Personligen så tycker jag inte att det är särskilt kul med märkesbutiker. Det mesta i alla butiker ser likadant ut fast med olika små loggor bara. Men det kan såklart vara kul någon gång ibland. Vi alla var ganska trötta efter resan, så efter maten åkte vi tillbaka till boendet och sa att vi skulle åka tillbaka till outlet en annan dag.

Tillbaka på Il Fiorile la vi oss lite i eftermiddagssolen vid poolen. Sedan duschade vi, bytte om och gick till restaurangens bord. Det var så mysigt med alla ljusslingor!

Först valdes det vin till maten i deras lilla vinkällare!

Sedan kom maten som vi läst så gott om! Vi beställde in några olika förrätter som vi delade på, bland annat någon charkbricka där jag dvs sällskapets vegetarian hög in på ostarna. Sedan delade jag och mamma återigen på en tryffelpasta, snäppet godare en den till lunchen, och en saffran- och lakritsrisotto. SÅ gott var det, verkligen. Tips är ju faktiskt att dela rätter så att man får smaka på olika. Jag var lite skeptisk till kombinationen av saffran och lakrits i en risotto men den var sjukt god! Alla var så nöjda med sin mat vilket var kul, det förklarade att stället fått en Michelinutmärkelse.

Risotton!

Okej så detta får räcka för detta inlägg för annars kommer det bli alldeles för långt. Resten av dagarna kommer! Vet faktiskt inte hur mycket jag borde gå in på vad vi gjorde under dagarna? Det kanske är roligare att bara se bilder? Jag vet inte. Samtidigt är det ju kul att kunna läsa när man tittar tillbaka på det senare. Aja, detta var första dagen av vår Italienvistelse!

Gillar

Instagram @zoieioannou