En natt på paradisstranden

Här kommer en throwback ifrån en utflykt på Korfu!

Ni som läst min blogg sedan ett år tillbaka kanske minns att jag, pappa, lillebror och våra familjevänner åkte och campade på en strand (där min header-bild är tagen). Well, vi tyckte det var så mysigt förra året att vi bestämde oss för att göra samma sak i år!

Stranden/stället heter Porto Timoni och ligger vid utkanten av byn Aftonas (som är så mysig!). Det är en "dubble-beach" som man endast kan ta sig till genom att antingen hyra en båt, eller att bestiga berget längs en ganska brant och stenig slinga vilket kanske tar en halvtimme beroende på tiden på dagen och om du går upp respektive ner. Vi valde att gå längs slingan, trots hur jobbigt det var förra året!

Vi parkerade bilen på ena berget precis där slingan ned för berget börjar. Där möttes vi av massa åsnor och just denna var så nyfiken på oss! Så fort vi klev ur bilarna kom han och hälsade på oss. Jag som ÄLSKAR djur blev så glad❤

Ungefär halvvägs på slingan kommer man till denna fantastiska utsiktsplats! Denna gång var det dock mulet, därav framhävs inte färgerna i naturen så mycket på bild som i verkligheten, samt av denna anledning så fick vi ingen solnedgång som förra året:(

Det första jag råkade göra, seriöst efter jag hunnit ta två steg på slingan, är att trilla med huvudet först i den steniga nedförsbacken.. Alltså varför är jag SÅ klumpig ibland, kan verkligen inte hjälpa det! Först trodde jag inte att det var så farligt, trodde det bara var lite blod på knän och handflatorna men efter någon minut märkte jag av smärtan i mina händer.. Kunde verkligen inte röra på händerna, det gjorde så sjuukt ont? Min kompis fick till och med verkligen hjälpa mig med att byta om för att det gjorde så ont. Tur nog så försvann det efter typ 3 dagar! Pappa förklarade att jag fick så ont med eftersom jag trillade i nedförsbacke, alltså ganska kraftigt slag, och tog emot mig med handflatorna vilket förmodligen gjorde att jag skadade nerverna. Tråkigt och olämpligt att det var det första som skulle hända, men det hade kunnat gå myycket värre!

Vad är väl ett äventyr utan lite blod?;)


Det vi sedan gjorde när vi kom fram var att byta om till badkläder (vilket tog sitt lilla tag för min del haha) och hoppa i det klarblåa vattnet!

Lite senare började vi sätta upp tält, sätta igång en eld, äta middag och bara njuta av den vackra miljön vi befann oss i. Kvällen avslutades med musik i högtalaren under en stjärnklar natthimmel. Jag visste att det inte skulle vara så bekvämt att sova, med erfarenhet ifrån förra året, men det blev dessutom storm! Vi hann sova ungefär en timme innan det började blåsa som attans! Därav fick nog ingen av oss så mycket sömn, men vi var ju inte där för sömnen heller om man säger så: så det gjorde inte så mycket. Ett tag kunde jag verkligen inte somna om, då låg jag och kollade på stjärnhimmeln och såg såå många stjärnor som föll: det är verkligen så fint.

Och på morgonen vaknade vi upp i paradiset!

Vi tog madrassen och paddlade ut i det klarblåa vattnet på den vänstra stranden! Är inte dessa bilder så fina? Nästan tropisk miljö, ibland har jag svårt att förstå att det finns sånna paradis i Europa, fast jag är uppvuxen här bland gröna berg och kristallklart vatten!


Efter massa bad på första stranden så bytte jag om till baddräkt och vi badade på andra stranden, där vi även hade tälten!

Vi åt sedan frukost och började packa ihop våra saker framåt förmiddagen!

Här har vi min barndomsvän Sofia! Vi har känt varandra sedan hon föddes (hon är yngre än mig) och det är hon som varit så gullig och tagit alla dessa bilder på mig (samt alla som jag inte publicerat också haha). Men jag har ju såklart tagit bilder på henne med, sånt som äkta kompisar hjälper till med <3

Vi sa hejdå på återseende till vår favoritstrand och starta bergsbestigningen i ca 35 grader. Alltså om ni förstod hur jobbigt det var, träningspass på ny nivå.. Måste åtminstone (!!) tagit 45 minuter denna gång!! Efter det tog vi en varsin kall kaffe på ett café vilket vi var så värda! Förstår inte hur pappa orkade ha min lillebror på ryggen dessutom.. Visst han är liten men det är ändå liksom 20 kg? Sjukt!

Detta var i alla fall vårt lilla äventyr kortfattat! Kan så strakt rekommendera er att besöka Porto Timoni om ni befinner er på Korfu! Perfekt dagsutflykt! Dock är det ganska mycket turister där på förmiddagen, därför föredrar vi att åka dit på eftermiddagen, sova över och åka igen på förmiddagen innan alla kommer. Men det är så fint oavsett, verkligen ett av Korfus finare ställen!

Gillar

Kommentarer

Instagram @zoieioannou