Header

Skönhet & Smink, Recensioner/Swatches/Beauty Empties

Super Shock ögonskuggorna från ColourPop måste vara en av de skuggor med mest intressant formula. Den är som en fast mousse som sedan känns pudrig i applikationen. Mycket intressant och det blir även ett fint resultat av dom på locket. Sminkningar med dessa skuggor kommer att komma upp i framtiden.

Överst har vi Mooning, To-a-t, Vega & Smash. Swatcheserna (yhep, nu kör vi svengelska på hög nivå) blev inte så bra på bild (man ska inte börja ta bilder när man har bråttom, det har jag lärt mig nu) men ni får ju en idé om hur dom ser ut iaf ^^

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Kvällstankar

Något som jag lägger märke till allt oftare i samhället är att folk blir mer och mer stressade. Detta gör mig ganska ledsen eftersom jag själv fick utmattningsdeprssion eller som man brukade säga "gick in i väggen" för 2-3 år sedan. Stressen ledde till att jag en dag fick en panikattack i duschen och sedan dess har jag kämpat med och mot stressen, ångesten och panikattackerna.

I det här inlägget tänker jag tipsa om mina 5 bästa sätt att minska den allmänna vardagsstressen på.

1. Gå upp 5-10 minuter tidigare så du inte behöver springa till bussen/vagnen eller stressköra med bilen till jobbet.

2. Glöm inte bort att dricka vatten! På jobbet kan du ta små "drickspauser" som jag kallar det för. Ta helt enkelt flera minipauser på 1-2 minuter och drick vatten och andras, djupa andetag, utöver dina vanliga raster/lunch. Du kan helt enkelt gå till köket, ta ett glas vatten, drick, för att sedan återgå till din arbetsplats och fortsätta jobba. En minipaus helt enkelt, du bör dock inte stanna på vägen och prata jobb med någon arbetskamprat, lägg fokuset på din minipaus.

3. Sätt mobilen på ljudlöst/do not disturb på kvällen. Detta är något som jag själv tycker fungerar riktigt bra. Efter klockan 22 så går min mobil automatiskt till "do not disturb" läget, vilket innebär att telefonen sätter sig på ljuslöst och inte påminner mig om alla nya notiser i sociala medier. Och helt ärligt, vem behöver nå dig efter klockan 22 på kvällen? Nobody.

4. Motion. Se till att du får någon form av motion och frisk luft under dagen, du behöver inte hårdträna men se till att du rör på kroppen så att du inte sitter inne eller stilla en hel dag.

5. Spikmatta (Shaktimatta) och mindfulness. Om du inte har provat att ligga på en Shaktimatta så gör det! Den hjälper till med att lösa spänningar och ge djupavslappning. Jag använde min oerhört mycket när jag hade svåra sömnproblem pga stress och den gav resultat måste jag säga. När du ändå ligger på din spikmatta så kan du ägna dig åt mindfulness, det innebär att man fokuserar på sin andning och att rensa hjärnan. Kort och gott en sorts meditation som stillar tankarna från allt som normalt surrar i huvudet. Det finns många bra videos om mindfulness på Youtube med olika mål och fokuspunkter.

Om du själv har något bra tips på hur du minskar vardagsstressen så dela gärna med dig av det i kommentarerna!

Lämna gärna också en rad ifall du vill att jag gör fler inlägg som kretsar kring stress, utbrändhet, panikattacker, ångest och psykisk ohälsa. Vad vill du i sådana fall att jag skriver mer om?

Likes

Comments

Fotografering

Som jag nämnde förut så har jag bestämt mig för att börja fotografera mer igen. Jag har funderat på detta ett bra tag och nu känner jag mig äntligen redo och driven till att ge mig ut med kameran igen. Jag har ju på ett sätt aldrig slutat fotograferat utan de senare åren har det "bara" blivit med mobilen och inte med en seriös baktanke som förr.

Ni ville även att jag ska börja dela med mig av mitt fotograferande här på bloggen. Därför kommer jag lite då och då slinka in med ett sånt här inlägg. När det kommer till fotografi dras jag till att ta naturbilder men även på urbana miljöer där jag leker med ljus, skuggor och kontraster. Så detta är något som oftast speglas i mina bilder. Som första bild att dela med mig utav här på bloggen kommer denna bilden på en solnedgång i Helsingborg.

Om ni vill se fler bilder kan ni följa mitt foto-konto på Instagram: artshot.se

Likes

Comments

Skönhet & Smink, Recensioner/Swatches/Beauty Empties

HUR fin är inte detta skimmer från ColourPop? Det är som ett krämigt skimmer på tub. Jag gillar verkligen den metalliska finishen som man får av den. Skrimret är från deras Supernova kollektion i färgen "Dragon". Den appliceras med en borste för att få bästa resultat.

Översta swatchen är gjort med fingret och understa med en sminkborste. Jag har märkt att tar man ett för tjockt lager så börjar den smula sig när den har torkat, så detta får man akta sig lite för.

I en sminkning som jag la upp häromdagen använde jag den som topping över läppstiftet. Ganska coolt om ni frågar mig. ^^

Likes

Comments

Skönhet & Smink, Recensioner/Swatches/Beauty Empties

Här kommer swatches på dom 2 andra flytande läppstiften jag köpt ifrån ColourPop. Dom är från My Little Pony kollektionen som jag tror släpptes i höstas om jag inte har helt fel. Jag köpte färgerna "Lemon Drop (den lila)" och "Moondust". Superfina färger och wow, paketeringen är ju bara för bra! Jag gillar framförallt att de har den mer retro designen av ponnyerna och inte den "nya" stilen på dom. Eller är det bara jag som "gamling" som föredrar den designen? ^^

Vilken av färgerna är din favorit? Jag är smått besatt av den lila.

Likes

Comments

Skönhet & Smink, Makeup looks

Har sett många som gjort makeup looks för alla hjärtans dag och jag ska inte vara sämre så här kommer mitt bidrag med en touch of purple. Jag har använt mig av Yes, Please paletten från ColourPop + ett av deras liquid lipstick i färgen "Lemon Drop" från My Little Pony kollektionen. Jag använde "Lemon Drop" både på läpparna och som eyeliner, älskar verkligen färgkombon i denna sminkningen!

Brukar du fira alla hjärtans dag?

BTW vill ni att jag börjar skriva en ordentlig lista på de produkter jag använder i sminkningarna jag lägger upp?

Likes

Comments

Mat och annat gott

Idag missar ni väl inte att äta en semla, eller två? Själv har jag "gjort egna" semlor på det snabba viset. ^^

Har du ätit en semla idag och äter du den med eller utan mandelmassa? Själv tycker jag att det är själva mandelmassan som gör semlan till en succé!

Likes

Comments

Skönhet & Smink, Recensioner/Swatches/Beauty Empties

Som det läppfreak jag är så kunde jag inte hålla mig från att köpa det här läppaketet från ColourPop. Persuede Me innehåller 6 matta läppfärger. Trots att de har en matt finish tycker jag ändå att de är hyffsat krämiga och det känns inte sådär jobbigt torrt på läpparna. Pigmenteringen är även den superfin. Hållbarheten tycker jag är helt ok, de sitter bra och behövs bara fyllas på ifall man har ätit något av en fetare/oljig rätt. För att få dom att hålla extra länge kan man efter appliceringen dutta på ett tunt lager med puder (tänkt bara på att borsta bort överflödet).

Och hur fin är inte paketeringen av denna kollektionen? Verkligen superfin och rejäl känsla. Tyvärr tycker jag inte att paketeringen av själva läpprodukterna är lika bra, den känns lite väl plastig men med tanke på priset på dom så måste man väl skära ner på något för att kunna hålla priset nere. Fullt förståeligt enligt mig och paketeringen får ändå ett godkänt med priset i åtanke. Läppstiften innehåller 1.0 g produkt vardera vilket är i minsta laget.

Överst har vi Ziggie, Daydream, Le Freak, Goldie, Hotline och Upside Down.

Vilken färg är din favorit? Jag är ju en sucker för rött, alltid. ^^

Likes

Comments

Skönhet & Smink, Makeup looks

Jag kände för att göra en något mer annorlunda sminkning med Yes, Please paletten från ColourPop än vad man kanske brukar se. Paletten innehåller ju massvis med underbart varma färgglada färger men jag ville göra något mer dramatiskt och sotigt. Slutresultatet blev den här sotiga cateye sminkningen. Jag använde skuggorna Note to Self, Chauffeur & French Kiss. På läpparna har jag Le Freak från ColourPop som jag toppade med deras Super Nova krämskugga i färgen Dragon, som är en underbar guldig färg. Swatches på dessa kommer i framtida inlägg så här får ni en liten preview. ^^

Likes

Comments