Vaniljpannacotta med hallon & jordgubbar


Pannacotta är en stor favorit hos många, så enkel men smakar himmelskt god! Passa till alla tillfällen och man kan servera med vilken frukt/ bär man tycker om.
Jag brukar använda aga aga pulver men den här gången blev det gelatinblad. För er som inte vet vad ”aga aga pulver” är- Agar kan vara ett alternativ till gelatin för vegetarianer och ger ingen lukt eller smak
.



4 portioner

Du behöver:
4 dl vispgrädde
1 dl gräddfil eller naturell yoghurt
2 st gelatinblad eller 1 tsk agar agar pulver
1/2 dl socker
1 vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker

Hallonpuré
Ca 250g frysta hallon

2 msk strösocker

1 msk limesaft

Garnering
Färska jordgubbar

Färska hallon eller frysta

Mynta



Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.

2. Koka upp grädde, vaniljsocker och socker i en kastrull. Låt koka upp ( lägg i agar agar pulver om du använder det ).

3. Ta av kastrullen från plattan och låt stå någon minuter.

4. Ta upp gelatinbladen och krama all vatten. Rör ner dem i
den varma grädden. Tillsätt gräddfil och rör om snabbt.
Sila innan du häller din pannacotta i glas/formar.

5. För att få till den lutningen på pannacotta.
Ställ glasen i varsitt skål med hushållspapper under så dem inte glider ( se bild nedan) eller en bakform 1,5L. Häll upp i små glas eller formar. Låt stelna i kylen i ca 3-4 timmar.
Tips: använd en mjölkkannan för att fylla glasen med.

6. Garnering/ hallonpuré:
Koka hallonen tillsammans med socker och limesaft i en kastrull i ca 3-4 minuter. Mixa slätt med stavmixer. Sila bort kärnorna i en nätsil. Låt sedan svalna innan du servera.
Dekorera med färska bär och mynta.

#pannacaotta #vaniljpannacotta #allahjärtansdag #dessert #efterrätt #bakblogg #baka

  • 122 728 visningar

Gillar

Kommentarer

Millasmat
Millasmat,
Häftigt att ha pannacotta sådär på sidan av glaset. Riktigt fint. nouw.com/millasmat
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229