Valnötstårta med kaffe smak

Tårta med smak av rostade valnötter och tårtbottnar dopade i starkt kaffelag, fyllning vaniljkräm, och avslutat med mörk chokladganache. Alltså denna kombination av smaker är helt galna goda!


du behöver:
Tårtbott:
6 st ägg
2 dl vetemjöl
1 dl strösoker
1 tsk bakpulver
300 g valnötter ( tänk på att du kommer använda nötter till fyra olika steg )

Vaniljfrosting:
250 g smör rumstempererad
1 burk kondenserad mjölk ( färdigt kokt )
2 st äggulor rumstempererad
2 tsk vanilj extrakt eller vaniljsocker
1 dl Philadelphiaost
1 dl rostade & malda valnötter

Kaffelag:

2 dl stark bryggkaffe eller annat kaffe som du tycker är gott.

1 dl vatten

1/3 dl strösocker

Chokladgarnche
175 g mörk choklad
1 dl vispgrädde


Gör såhär:

1. Tårtbotten- Börja med att rosta valnötter i en stekpanna på låg värme tills de har fått en härlig röstas färg. Ta bort från värme och lått svalna helt innan du mixar valnötter i en mixer eller finhaka.


2. Täck en springform 27 i diameter med bakplåtspapper och stöd gärna upp med bakplåtspapper längs med kanten för extra höjd.


3. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt i en bunke. vänd försiktigt ner dem torra ingredienser blanda med slickepott till en jämn smet. ( ej med elvisp ).


4. Grädda tårtbotten i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter i 200 grader. ( öppna inte ugnen under tiden kaka gräddas )
5. Låt tårtbotten svalna i formen innan du delar den i två

6. Vaniljfrosting- Värm kondenserad mjölk, äggulor och vanilj extrakt i en kastrull på låg värme under omrörning ca 5 min eller tills det bli tjockt. Sedan dra du åt sidan och låter den svalna.

7. Vispa smöret fluffig på hög hastighet och samtidigt som du vispa häller du i lite i taget av blandningen kondenserad mjölke och äggulor ( steg nr. 6 ). Lägg en del av valnötter och philadelphiaost ( naturell ) försätt och vispa till en fluffig och slätt frosting. Ställ frostingen kall.

8. Kafflag - Koka ihop vatten och strösocker tills all sockerkristallerna smält, sedan häller du i kaffe och dra åt sidan.

9. Chokladgarnche- Grovhacka chokladen, värm upp vispgrädde, häll över chokladen och låt stå några min sedan rör till en fin och slät ganache. Skulle ganacken ställena värm den några sekunder i micro.

Montera och dekorera tårtbotten:
10. Fördela tårtbotten i mitten. Fukta med kaffelag gärna på båda sidor ( se bild ) bre ut fyllningen, lägg på nästa botten och spackla sedan din tårta slät och fin. Dekorera med valnötter på kanter av tårta. ( se bild längre ner i inlägget )


11. Ställ tårtan i kylenskåpet en lite stund innan du häller över chokladganache


12. Ta ut tårta ur kylskåpet och häll över chokladganache på tårtan och putta försiktigt ganachen över kanten med en sked. Dekorera sedan med valnötter på.

  • Tårtor
  • 4 735 visningar

Gillar

Kommentarer

Sanna
Sanna,
hej! kan man göra denna dagen innan den ska serveras? 😊 vill göra den ikväll till imorgon kväll
zofias_kok
zofias_kok,
Hej! Absolut kan du göra de, den blira bara godare.😍nouw.com/zofias_kok
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229