Sockerbullar med vaniljfyllning

Dessa socker & vaniljbullar kan du baka och sedan frysa in. Perfekt att tina, pensla med smält smör och sockra dem blir som nybakade.



Ca 20 st stora bulla

Ingredienser

Vetedeg:
30 g jäst
2 1/2 dl mjölk
9 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 msk malen kardemumma
100 g smör, rumstempererat
1 dl strösocker
1 ägg

Vaniljfyllning:
1 dl ljus sirap
1 dl strösocker
200 g smör, rumstempererat
1/2 dl maizena
1 dl florsocker
1 1/2 tsk vaniljpulver

Pensling:
smör, smält
strösocker



Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till ett smidig deg. När du känner dig nöjd med degen och känns elastisk och fin på ytan, ta upp degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter.

2. Vaniljfyllning:
Blanda alla ingredienser i en köksassistent eller en bunke för hand till en slät och fin fyllning.

3. Utbakning:
Kavla ut degen till en rektangel, 3-4 mm tjock på ett lätt mjölat bord.
4. Bred ut fyllningen jämt över degen och vik över den övre delen mot den nedre delen så att du behåller längden på rektangeln uppåt.

5. Skär ut 2 cm breda remsor av degen med en pizzaskärare/ kniv och snurra sedan ihop dem till en bulle. Lägg bullen på plåt med bakplåtspapper, täck med köksduk och låt jäsa ordentligt minst 60 minuter.

6. Sätt ugnen på 200 grader. ( värm ugnen ordentlig innan gräddning av bullar )

7. Grädda sedan mitt i ugnen i ca. 8-10 minuter.
eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

7. Smält smöret i en kastrull, pensla smör på bullarna och doppa varje bulle i strösocker.

  • Bullar
  • 7 281 visningar

Gillar

Kommentarer

elinnjl
elinnjl,
Men mummmms!
nouw.com/elinnjl
zofias_kok
zofias_kok,
malinskaos
malinskaos,
Men åh så gott de ser ut. Blev väldigt sugen på att testa göra dessa idag. 🤣✌️
nouw.com/malinskaos
zofias_kok
zofias_kok,
Det tycker jag du ska göra!🤗
nouw.com/zofias_kok