Raffaello-cupcakes

Jag har tidigare bakat Raffaello-tårta som blev så popis bland läsarna och jag själv blev väldig nöjd med smaker. Så jag har använt samma ingrediensen fast i cupcakes form. Dem är så enkla att göra.
Bläddra lägre ner finns bilder steg för steg.





12 stora capcekes

Du behöver:
6 st stora ägg
2 dl finmald mandel
2 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
Nypa salt

Fyllning/ frosting
150 g vitchoklad

1 dl vispgrädde ( att smälta chokladen med) 
150 g Philadelphia
1,5 dl dl florsocker
1 dl kokosflingor
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Dekoration
200 g kokosflingor

12 st hasselnötter


Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader och placera 12
muffinsformar i en muffinsplåt.

2. Separera äggulor och äggvitorna.

3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning och fortsätt vispa tills du får en blank maräng.

4. Blanda lätt äggulan med en gaffel sedan vänder ner i marängen och rör om försiktig.

5. Blanda i dem torra ingredienser lite i tagen rör om med en slickepott ( ej vispa) blanda till en jämn klump fri smet.

6. Fyll dina muffinsformar med 3/4 smet. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min på 175 grader. Kontrollera med provsticka att muffins är helt torr. Låt svalna helt.

7. Hacka chokladen grovt, värm upp 1 dl grädde i en kastrull ( låt grädde inte koka ) Lägg chokladen i en värmetålig skål, häll över det varma grädde och rör tills all choklad har smält. Låt sedan svalans helt.

8. Vispa Philadelphiaost i en bunke häll den smälta chokladen och fortsätt att vispa. Vispa vispgrädde fluffig i ett annan bunke samtidig som du vispa häller du i florsocker ( vid slutet av vispningen ).
Blanda ner lite i taget av grädde i chokladen/Philadelphia krämen, till en slät och fin konsistens. Slutligen häller du ner koks och rör om.

9. Gör ett hål i mitten på varje muffins och fyll med fyllningen och stoppas sedan in en hasselnöt i varje cupcakes. Lägg resten av fyllningen i en spritspåse och spritsa valfria moster på dina cupcakes. Sist rullar dem i kokosflingor.




Cupcakes.

Frosting.

  • 15 291 visningar

Gillar

Kommentarer

Mel
Mel,
Hej! jag har försökt baka dessa två gånger. Följer ditt recept exakt men ändå blir frostingen lös! Jag förstår inte vad felet är så jag utgår från ditt recept? Undrar vad de kan vara? Eller vad jag bör göra
zofias_kok
zofias_kok,
Hej!
Vad trårigt att höra.🙁
Det är lite svårt att säga va det kan vara för fel, det enda jag tror kan vara att du vispar kanske vispgrädde för lös? Och sedan att man blanda lite i tagen av den vispade grädden med Philadelphiaosten. Hoppas du lyckats nästa gång!❤️
nouw.com/zofias_kok
Johannagrahn
Johannagrahn,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229