FERRERO ROCHER TÅRTA

Ferrero Rocher tårta med lyxig fyllning. Philadelphiaost, dolce de lace och nutella bättre fyllning kan inte bli!
Denna tårta har jag bakat till min man som älskar verkligen Ferreo Rocher och han blev mera än nöjd.

Tips:
-Till fluffiga tårtbottnar:
Värm ägg och socker över ett vattenbad tills allt sockerkristaler smälter sedan vispa vitt och pösigt.
- Använd rumstempererad ägg
- Baka helst tårtbottnar dagen innan så slipper du göra allt på en och samma dag.


Du behöver:

Tårtbotten
4 st stora ägg ( jag använder ekologiska )
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver


Nutellafyllningen
250 g smör rumstempererad
300 g philadelphiaost
2,5 dl nutella
1 burk karamelliserad mjölk ( dolce de lace )
1 dl florsocker
1/2 dl kakao
3 dl vispad grädde

Ganache
150 g mörk choklad eller ljus choklad
1 dl vispgrädde
25 g smör

Dekoration:
Ferrero Rocher ca 7-8 st
250 g hasselnöt finhackad ( eller köper du färdig mald )



Gör så här:

Tårtbottnen-
1. Sätt ugnen på 190 grader.

2. Lägg bakplåtspapper i botten av en rund form ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.

3. Värm upp ägg och strösocker över ett vattenbad under konstans omrörning tills all sockerkristaller har smällt.

4. Häll över i en bunke och vispa vitt och pösigt med en elvisp.

5. Sikta vetemjöl, potatismjöl och bakpulver i en bunke. Häll sedan i lite i taget av mjölblandningen och rör om försiktigt med en slickepott ( ej med elvisp för att inte förlora luftigheten ). Rör till en slät och klumpfri smet.

6. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 17-20 min. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen. Kontrollera med provsticka att kakan är helt torr.

7. Låt svalna helt. Skär försiktigt längs med sidorna för att lossa den från formen och dela botten i 3 delar.


Nutellafyllningen
8. Vispa smör krämig. Tillsätt philadelphiaost och fortsätt att vispa till till en slät kräm. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint.

9. Vispa grädde fluffigt i en annan bunke, blanda sedan lite i taget av grädde i philadelphiaost och smörkrämen tills allt har blivit en jämn och fin smet. Ställ nutellakrämen kall.


Montera tårtan
10. Skära bort eventuell hårda kanter av bottnar, dela tårtbottnar i 3 delar.
Vill du att din tårta ska ser ut lite rundare gör såhär-
Den delen av bottnen som du planera att lägga sist, ska du skära lite mera av så den blir liksom mindre än dem andra bottnar. Sedna ska du jämn ut tårta med fyllningen, så att tårta blir lite rundare.

14. Bred ut nutellafyllningen på varje lager och jämna ut den med en stekspade. Strössla hasselnötter över. Spara ungefär hälften av alla nötter som du ska dekorera tårtans kanter med.

15. När alla lager är på plats så spacklar du hela tårtan med nutellafyllningen. När du känner dig nöjd med spacklingen, då kan du piffa till kanterna med dem hackade nötterna runt hela tårtan (med hjälp av din hand) . Ställ tårtan i kylskåpet i ca 30 minuter innan du häller chokladgarnche på. Under tiden kan du göra chokladgarnche.


Chokladgarnche

16. Värm upp grädden i en kastrull.

17. Häll den varma grädden över den hackade chokladen och tillsätt smör, låt sedan smälta ihop och rör om tills du få en fin glans garnche. Låt garnche stå i rumstemperatur, skulle garnche stelna värm upp i micro några sekunder.

18. Häll choklad garnchen över tårtan och bre sedan försiktig med ett sked.
Till sist spritsa du valfria mönster och dekorera med Ferrero Rocher choklad.


#födelsedagstårta #choklad #tårta #ferrerorocher #zofiaskok #hasselnötter #nötter #smör #nutella
  • Tårtor
  • 16 272 visningar

Gillar

Kommentarer

Maja
Maja,
Tack! Ska skriva om ditt fantastiska recept på min svenska lektion! MAMAM såååååå goooottttttttttttt<333
zofias_kok
zofias_kok,
Åh va kul!🤗 Jag blir så glad💖nouw.com/zofias_kok
Martin Larsson
Martin Larsson ,
hej du du är snygg! jag är i samma ålder som du! och söker tjej. jag bor i helsingborg på Runristargatan 57 ses där!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229