Brownie med kokosfyllning



Ett av mina favorit kladdkaka/brownie med kokosfyllning. Det blir en härlig kombination av choklad och krämig kokos. Och just kokos och choklad är ju två smaker som passar otrolig bra ihop! Alltså mjuk, krämig och kladdig, och topp av mörk choklad.


Brownie med kokosfyllning

Du behöver:
125 g smör
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g mörkt choklad
1 nypa salt

Kokosfyllning:
1 burk kondenserad mjölk (397 g)
200 g kokos
2 tsk vaniljsocker

Chokladganache:
120 g mörk choklad 55%
1 dl vispgrädde

Garnering

Fäska hallon

Hakad choklad

Recept till Salted caramel att fylla hallonen http://nouw.com/zofias_kok/salted-caramel--sas-34909082



Gör så här:
1. sätta ugnen på 175 grader.
2. Klä en form ca 30x20 cm med bakplåtspapper.
3. Smält smöret och chokladen under en vattenbad, röra om hela tiden tills all choklad har smält, rör ner sedan socker.
4. Ta bort skålen från värmen och rör ner ett ägg i taget, tillsätt sedan dem torra ingredienserna och blanda ihop till en klumpfri smet och häll den i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter, tag ut och låt stå i kylskåpet i ca. 1-2 h.

Kokosfyllning-
6. Rör ihop den kondenserade mjölken med kokos och vaniljsocker, tryck ut på kladdkakan och ställ i kylskåpet i ytterligare 1 h.

Chokladganache-
7. Börja med att haka chokladen, värm upp grädden ( grädde ska blir varm med inte koka ).
8. Häll sedan den varma grädde över chokladen, låt ligga någon min. börja sedan röra om sakta tills chokladen smälter och det blir en blank och fin, låt ganachen stå i rumstemperatur ett tag innan du breder den på kakan.

  • 4 969 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229