Aubergineröra


Aubergineröra passa perfekt till grill eller som dip.
Till två små skålar
Du behöver:
2-3 st lagom stora auberginer
1 tsk salt
1 msk olivolja att ringla på
1/2 citronsaft
3 msk tahini (sesampasta)
2 st vitlöksklyftor ( pressad )
2 msk olivolja
Svartpeppar efter smak
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela aubergine mitt itu och skär några tunna snitt i köttet. Lägg halvorna på en plåt med bakplåtspapper, snittytan ska vara uppåt. Ringla eller pensla lite olivolja över och strö på salt. Sätt in auberginerna i ugnen i 30 minuter.
Ta ut auberginerna och låt dem svalna. Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa eller haka tillsammans med tahini, citronsaft, olivolja och vitlök.

  • 0 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229