Inlåst i en lägenhet.
I en förort till Stockholm, mer än 566 dagar, dagarna blir fler och fler.
Vi undrar hur många fler dagar är blir det?

Varför?

Kommunen vi bor i har bestämt att jag ska ha det så här.

Mitt brott; Jag är en mamma i en rullstol!

I år (2018 september) är det nya val av svenska regeringen. Är det okej att en handikappad mamma till 4 underbara barn, i rullstol är inlåst i det så kallade välfärdslandet som Sverige säger sig vara?

Jag har bestämt mig, jag kommer att se till att ha frihet I överflöd!

”Follow my way to the highway”, en dröm om att resa och bo full tid som digital nomad i en RV/Motorhome i USA.

Alla Kan - Tar bara olika lång tid att utföra!

Alla Kan

Ibland önskar jag att mina barn kunde ta sovmorgon. Men det är sällan förekommande i vår familj!

Söndag och ingen sover längre än kl. 7 på morgonen. När man som vi bor heltid på ett stort känt fint lägenhetshotell är det där med att föra liv på morgonen ett tabu.

Andra hotellgäster sover ofta länge och klagar om barn tjoar och tjimmar för mycket.

Detta är en erfarenhet vi skaffat oss både på förra hotellet där rummen var små och kackerlackorna gjorde oss sällskap i allra högsta grad. Gemensam toalett och inte mycket va handikappanpassats. Jag satt inlåst på rummet och dörren va trasig så stängde vi den utifrån kom vi inte in igen! Heltäckningsmattor som var skitiga och äckliga. Men vi håll tyst. Så här bodde vi från 1 augusti till 11 december 2016 sen flytta vi.

Nu mer bor vi på ett lägenhetshotells där vi har eget litet pentry och toalett och ordning och reda. Dock kan jag fortfarande inte ta mig ut själv och detta har blivit ett litet fängelse, dom ända jag ser är min familj och olika tanter, tjejer i hemtjänsten som kommer och hjälper mig diska och städa. Vi firar snart 1 år här som papperslösa svenskar!

Här vill jag lämna ämnet en liten stund för jag har en sak jag bara måste säja jag måste bara få säja att jag blir så glad ibland inser jag att det faktiskt finns människor som vill väl och hjälper mer än dom själva anar.

Har du tänkt på att ibland gör andra saker som kan få konsekvenser. IBLAND kan dessa va till godo och det bättre. I detta fall vill jag ge min biståndshandläggare största beröm då hon fixade till 10 timmar ledsagning i månaden.

Detta besked fick jag samma dag som hon fick reda på att vi DO-anmält allt. DOCK kan jag inte utnyttja dessa timmar pga. att jag inte får hjälp med fungerande rullstol och har definitivt inte råd att köpa en själv!

Jag blev först jätteglad, tills jag insåg att jag inte kan utnyttja dessa då min rullstol är så dålig att den inte går att köra ute med längre + att den är för liten.

SÖKES en rullstol som passar och funkar hälsat el men manuell är också bra!

Nu känns det som hotell ämnet tog slut så mer om det senare och nu tillbaka till sovmorgon och lekande barn.

När går ni upp på söndagarna?

LOVE - KID'S LEGGINGS
APPLE FOOD - YOGA LEGGINGS
BUTTERFLY - YOGA LEGGINGS
LOVE FOX - KID'S LEGGINGS

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

En sån där sak som kan få igång mig är att börja tävla i tysthet. Ja, jag är en tävlingsmänniska.

Dock är det få jag hittar jag vill tävla mot. Men ibland kan man hitta det och då är det bara köra!

DOCK är jag aldrig någonsin på humör för att tala om för andra vem eller vad jag tävlar mot. För hur du än vrider och vänder på det så är det min tävling och bara min. Vinsten är att jag får massa gjort.


Hur vi än vrider och vänder på allt så kommer vi alla alltid att försöka bli bättre på det vi gillar mitt svart vita sätt är enkelt. ATT vara ärlig men tyvärr kräver min omgivning (inte mina närmaste) att den ärligheten förblir tystad. Här är lägget bara att gilla tror dom.

Nopp jag gillar inte det så jag pumpar nu upp mina ord och handlingar och visar vad jag vill och kan. Mina mål är skrivna och jag SKALL lyckas. Så enkelt är det. Om det nu skall ta fler timmar än dygnet har så då gör jag det!


Alla är vi olika men ändå så lika. Vi ser olika ut, vi tänker olika och vi fungerar olika. Men vi är alla lika på ett sätt, det absolut största sätt man kan tänka sig. Vi är människor och detta gör oss alla till LIKA, oavsett vi vill eller inte!

Med detta sagt så kommer här en stor utmaning från mig själv till mig själv. Jag är och förblir en människa dock har jag inte ben som funkar så jag använder rullstol. I nästan 1½ år har jag suttit instängd på ett eller rättare sagt två hotell, utan hjälp med både det ena och det andra. Vi alltså jag och min familj är papperslösa födda svenska medborgare med endast personnr.

MEN utan en mantalsskrivning i vårat avlånga land så har man inga som helst rättigheter enligt svensk lag. MEN igen man har ÄNNU mer skyldigheter än vanligt! Allt detta har resulterat i massa kränkningar och diskriminering på alla sätt och vis av mig som funktionshindrad men även mina 4 barn och min man. Detta har resulterat i att vi har DO anmält allt detta.

Jag och min familj pga. allt detta har inte så mycket pengar HÄR BLIR DET FARLIGT tänker du nu! NOPP jag skall inte tiga pengar. MEN jag skall fortsätta berätta vad jag vill få sagt. Jo som jag sa vi har inte så mycket pengar men det lilla vi har försöker vi få till allt som skall vara och behövs. Detta är då inte alltid så lätt.

December är på väg och detta betyder i min och min familjs värld 3 födelsedagar, jul och nyår. JISSES detta kostar pengar. Men som alltid så är det bara börja tidigt och förbereda!


Allt vad vi går igenom och allt som vi gått igenom kommer jag skriva, vlogga, poda och goanimat om. Men lite i taget och en del kommer jag också ta betalt för inte för att det är kul utan för att det kommer en dag i snar framtid då jag blir utförsäkrad och min fråga är hur skall en 46 årig funktionshindrad 4 barns mamma som varit sjukpensionär i ca 10 år få ett jobb.

Jag är dock en pionjär fick jag höra idag, så jag står på och gör det jag alltid gjort skapar en väg till alla som vill på egen hand!

Jag vill och även fast just detta inlägg handla om mig så vill jag helst av allt hjälpa och finnas för dig och alla som behöver. Det är mitt stora intresse att finnas, hjälpa om så behövs och att finnas till.

Besök gärna mina andra sidor så kan du få lite mer till livs än på bara denna sida.

Jag har två motton. ”Något för alla” är mitt första. Och det andra är ”Alla kan, tar bara olika lång tid att lära och utföra”

Kram vart du än må vara!

/ZitaZoo

Likes

Comments

Alla Kan, Bilder, Familj, Hammarby Sjöstad, ZitaZoo
Alla Kan!
 


Ibland undrar jag Varför?
Varför skall jag när ingen annan gör! MEN sen kommer jag på mig själv med att redan veta svaret.

Såna dagar kallar jag "under grå stenen dagar"

Idag är en sån dag. Nu måste jag göra ett val. Stanna kvar under grå stenen eller ta mig upp till Att LEVA LIVET Fullt ut!

Så här kan det bli!
 
Alla Kan brukar jag ju alltid säja. För precis så är det. Tar bara olika lång tid att utföra och lära.


I bland behöver man lite pep och ibland behöver man vara ifred. Allt detta får man ju förstås tala om själv vad det är just nu.

Hur det än är så behöver man tala om vad man vill, för annars är det ju ingen som vet. Det kan sluta med missförstånd och andra irritationer.

Så här kan det bli om man inte talar klarspråk.

Hur, När, Var, Vart & Varför?
 
Ja det är en bra fråga. Alla sver kommer med tiden... Just nu skall jag räkna till 10 med min minsta lilla gobit men vi gör det på engelska!
Önskar en trevlig dag! /ZitaZoo

Likes

Comments

Alla Kan, Bilder, Familj, Studio, Store, ZitaZoo Studio
Hej hå! Här är det sommar och Nu äntligen är alla lediga!

Här under kommer senaste vloggen första är på svenska andra är på engelska. Hänger du med. Du kan nu också hitta in på min store där du kan hitta både kläder och barn kläder och massa annat roligt. https://www.zitazoo.studio/ min hemsida hittar du på https://zitazoo.biz eller.me mer kommer nu när jag på riktigt kör igång. Det blir målsättning och annat lärorikt. Bla. Hur kastar man av 100 km2 saker. Detta har vi gjort sista 4 månaderna. Hänger du med!

Kram vart du än må vara /ZitaZoo

Likes

Comments

Efter helgen är det då dags för Alpina världskupen. Jag vet inte än om vi skall gå. MEN bilder kommer min fina man Arw ta åt mig. Jag har dock fått mitt Freewheel till rullstolen se från Min Facebook under så förstår du bättre, så jag kan nu mer ta mig fram på det mesta!

Att träna att rulla själv va mitt mål denna vecka och man bör nog ta det lite lugnare om man inte vill få ont har jag kommit på. I dag har jag en vilodag sen på det i morgon igen.

Jag släpte en liten film på min Facebook här om dagen som start skott på berättelsen om dom 10 år som gått och allt vi varit med om som är massor. Se den i widget här på min sida.


10 år - Nu Frihet 

Vad betyder Frihet för dig? Jag har inte riktigt hittat hem än efter att fått reda på att vi vunnit allt! Jag vill tacka den andra sidans advokat som gav mig denna super bra info om vem som ligger bakom allt. Detta gör att vi fått riktlinjer över hur och vad vi måste gå vidare med. Mer om detta sen. Nu är det lördag och bild dag!

Kram vart du än må vara!

/ ZitaZoo
Bilderna här under är från min blogg på ZitaZoo.Me
Alla Kan, tar bara olika långtid att utföra!      ZitaZoo.Me

Likes

Comments

Bilder, Metapic., Alla Kan, ZitaZoo Studio

Vart börjar man? Hur börjar man? Varför börja man! 2017 är här och jag behöver en uppsamlingsblogg av allt jag gör! En enkel bra synlig blogg med massa kul!


Vad skall man skriva och hur mycket? Alla dessa frågor skall jag svara på vart efter. Så tills vidare så skriver jag det jag kommer på. Ett blogg schema är dock ett måste för att få till detta bra. Så till ritbordet och skapa ett!

Barn, familj och en riktig kamera och videokamera det skulle vara en bra kombination. Dock har jag Barn, Familj men kamererna som funkar bra du saknar jag så tills jag löst den biten så får ni hålla till godo med min tokiga digitala konst och en del annat. Länkar till goda saker och tankar om det mesta!

Nog för just nu. Kram vart du än är /ZitaZoo

Likes

Comments