Tårta med godisgömma!

Idag har vi haft ett släktkalas för vår stora tös som om några dagar fyller 7år.
(Jisses Amalia, vi har alltså varit föräldrar så länge såsom SJU år...! 😳😜💗)


Och som en snart nybliven sjuåring, aka minitonåring, så har tösen mååånga åsikter o diverse önskemål kring kalasfikan o smaker hit o dit..! 😜 Jag har försökt möta alla dessa önskemål så gott det går utan att nå gränsen till "more is more", utan en någorlunda balans på alla söta smaker.

Vi landade på att det blev tårtbottnar med chokladsmak, två fyllningar: vaniljkräm och hallonsylt. Rosa vispgrädde och toppingen fick bli ett redigt lager med lösgodis. Och som överraskning åt kalasgästerna var att vi ordnat en liten godisgömma i mitten av tårtan. Dock ska jag nästa gång vi gör en likadan tårta är att vi väljer fler tårtbottnar/-lager så den där gömman blir lite mer påtaglig o märkbar. Nu blev den dessvärre ganska anonym och alla uppfattade dessvärre inte att det var godis där i mitten... 😝 Men huvudsaken är att dottern var otroligt nöjd o bara älskade sin tårta! 💗😊👏
1.) Man lägger på första tårtbottnen och börjar med den fyllning som är mest krämig.
2.) Ett tips är att faktiskt inte fördela fyllningen jämt över hela utan applicera fyllningen ända ut till kanterna men i ett tunnare lager där, och ha ett liiiitet tjockare lager i mitten. Varför? Jo: de övre tårtbottnars tyngd pushar annars ut all fyllning ut ur tårtan.
3.) och 4.) Lägg på nästa tårtbotten o applicera nästa fyllning, i vårt fall hallonsylt. Stansa därefter ut ett hål i mitten mha tex ett ölglas.


5.) och 6.) Plocka fram det ni vill ha som överraskning i mitten. Vi valde lösgodis.
7.) Knö ner så mycket godis som går i hålet. Här gäller "more is more"! 😜


Taadaa!!
En liten överraskning när man slicar ut sin tårtbit!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229