Hjulen är på! Jorden är i!


Snacka om eufori! 🙌😄

Nu äntligen är det dags att bege sig till en blomsterhandel o bestämma sig för vad som ska få växa i dessa #storablomlådor!

Idag satte vi fast länkhjulen o handtagen, ett litet lager med lecakulor i botten o sen en maaaassa jord!Själva handtagen var inte 140mm enligt information från kant till kant. Utan jag fick det till 135mm istället. För att få handtagen på någorlunda mitten så satte jag en bit tejp på handtagen där jag markerade mitten av dom, sedan mätte jag ut mitten av brädan på blomlådan, o placerade mittenstreckena mittför varandra - tada! Perfekt placerade! 👌

Som ni kan se har vi alltså placerat 2st låsbara/bromsade länkhjul på ena långsidan o på andra långsidan de 2st andra olåsbara samt 1st olåsbart hjul även i mitten - för att minimera att hela blomlådan ska rasa igenom där.Efter att allt var fastskruvat så var det äntligen dags att börja hälla i allt i blomlådan.

Följande hade vi i en styck blomlåda:

  • En halv påse (40L --> 20L) lecakulor på botten.
  • 4st påsar trädgårdsjord (1påse = 40L)
  • 1st påse kogödsel (40L)Sakta men säkert kommer vi allt närmare o närmare slutresultatet!
Nu fattas bara de resterande länkhjulen till den andra blomlådan (Claes Ohlsson-butiken hade inte såpass många i lagersaldo som vi behövde). Sedan ska vi fylla även den med lecakulor, jord o gödsel. Sedan blir det att åka till blomsterbutiken o inhandla något fint o högväxande; zebragräs eller kanske elefantgräs, ja vi får se!

Och nästa vår/sommar kan vi förhoppningsvis måla blomlådorna i samma kulör som huset o garaget, beroende på fukthalten i brädorna! 😊💚🌾

To be continue!#storablomlådor #blomlådorpåhjul #insynsskydd #avskärmning #byggaeget #byggablomlådor

Gillar

Kommentarer

ellenbjorsson
ellenbjorsson,
Kolla gärna in min blogg.)nouw.com/ellenbjorsson
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229