Bygger blomlådor!


Fullt fräs!
Vi har kört igång med nästa byggprojekt and I love it!

Vi håller på att bygga blomlådor av modell större! Vi ska använda dessa till att ställa i gången mellan huset o garaget där en stor insyn är just nu. Dock vill jag inte stänga till med något plank eller så, just för att barnen leker där samt att vi bor i ett blåsigt område så det planket skulle högst sannolikt blåsa bort i höststormarna...! 😜😂

Så hela vintern o våren har jag sökt inspiration på bloggar, bildgoogling o Pinterest, o tillslut fann jag något som jag bara blev såå kär i!

På instagramkontot "Arkitektens trädgård " (https://www.instagram.com/arkitektenstradgard/) fick jag syn på denna bilden o blev såå otroligt inspirerad!

Och se så snygga blomlådor! Såå himla läckra!! Och det bästa är ju att de är portabla: med ett par hjul så kan man förflytta dom dit de behövs bäst för tillfället!


Arkitektens trädgård har även en härlig blogg man kan följa: http://arkitektenstradgard.se


Så igår begav vi oss till ett byggvaruhus o gick loss på brädor o reglar! 😄

Tyvärr var deras lager slut på obehandlat virke i de mått vi önskade, så vi fick välja impregnerade plankor.
Men äsch, det gör inget: min semester är snart slut o då kan själva målandet ändå få vänta till nästa vår/sommar..! Lite förargligt o störigt, javisst, man blir ju inte heeeelt klar med projektet... Men men, så är vardagen: man hinner det man hinner o resten får man ta en annan dag! 🌸Såhär såg gårdagen ut i bilder:Först ut var att kapa till allt material i de rätta längderna. Jag valde att ha kortsidorna i längden 50cm, långsidorna 100cm. Virket vi valde var 12cm breda så 4st av dessa i höjd skulle ge en blomlåda med höjden 48cm vilket är perfekt för oss!
Stödreglarna kapade vi i längden 46cm, för man vill ju inte se dom sticka upp i lådan men ändå ha en såpass bra höjd så att man kan fästa plankorna på utsidan.

Vi satte ihop det hela med trallskruv.Som botten hittade vi en sk. trossbottenskiva. Detta är en skiva som är fuktbeständig o helt okänslig för alg-möglepåväxt. Den ska även vara vattenavvisande. Den sidan som är mot marken ska vi dessutom måla med fasadfärg så att det blir ännu ett lager av fuktavvisande yta. 👍

För att vattnet i blomlådan ska kunna ta sig ut så gick vi loss med borrmaskinen o gjorde hål över hela bottenskivan. Vi kommer klä insidan med markduk så att jorden stannar kvar när vattnet beger sig.Blomlådorna är ju långt ifrån färdiga, men bara för att få en känsla för hur det kommer bli sen när de är färdiga o hur de ska stå då: så ser ni ovan tre bilder på ena blomlådan på plats!


Forsättning följer! 😄👍


#storablomlådor #blomlådorpåhjul #insynsskydd #avskärmning #byggaeget #byggablomlådor

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229