Igår kväll satt jag och googlade runt. Jag var inne på Youtube och såg en video -->

Jag har bestämt mig, jag ska bli minst lika duktig som henne. P.U.N.K.T.

Kolla på videon. Tjejen är 12 år och missar inte ett ända ord!! För er som inte visste det är jag ett stort Eminem fan. Jag tycker han är extremt bra och hans låtar är goals. Så dagen idag har jag ägnat till att trän och träna, lär ägna delar av morgondagen till samma sak... hehe... Men nu har jag bestämt mig och då tänker jag ge allt för att lära mig det.

Jag har aldrig varit en person som gillar att sjunga. Jag har uppträtt en del men aldrig varit något jag fastnat för. Spela instrument har inte häller varit min grej. Men det här känns som att det kommer passa mig. Om någon har ett tips på hur man kan få rösten kvick så skriv till mig på DM


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! ​Kommer inte vara så bra de kommande dagarna. Jag ska iväg på läger och jag vet inte hur uppkopplingen kommer vara där. Uppdatering på Instagram lär det bli så in och följ @zilje.blogg

På Söndag drar ridningen igång igen, dressyr första lektionen. Taggad haha. När jag kommer hem från lägret så kommer det också finnas en telefon som väntar på mig. Jag har köpt (betalat halva) en iphone se. Hade kunnat köa en dyrare men jag vågar inte det. Jag är nämligen väldigt bra på att paja telefoner. Så bättre bilder kommer det bli på både Instagram och bloggen.

Kort inlägg idag men det får ni leva med. Ses snart igen!

Likes

Comments

Hoppas alla får en bra start på 2018/ett bra avslut på 2017. Mitt år har varit väldigt blandat.

Roliga saker som har skett: Jag bytte skola, fick nya lärare och många nya vänner. Jag bytte också ridgrupp, det var ett riktigt bra val. Om ni funderar på att göra det, jag kan starkt rekommendera det. Jag är en person (iaf i ridningen) som sporrar mig själv att bli ännu bättre om det finns personer som är bättre än mig. I januari började jag på friidrott och det har varit superkul. Har inte hunnit träna så mycket som jag ville nu i höst men det får jag ta igen i vår. I juni startade jag också 60 meter på ett helt ok resultat. I somras var vi hos några kompisar i Stockholms skärgård. Vi var även mycket på vårat sommar ställe. Lite efter skolstarten fick jag också diagnosen, bättre sent än aldrig... Det var väldigt skönt att få en förklaring. Sent i Oktober (höstlovet) åkte vi (min familj) iväg till Teneriffa.

De sämre händelserna: Det sämsta är lätt att de tog bort Casandros. Det är lite mer än 6 månader sedan nu men jag kommer aldrig vänja mig vid tanken att han inte finns. För er som inte vet vem han var så hade jag en sköthäst, han är den mest speciella häst jag någonsin mött. Vem som helst kunde inte gå in till honom. Man var tvungen att stänga av allt jobbigt och bara leva i nuet när man var hos honom. Väldigt nyttigt att lära sig och jag har kunnat använda mig av det många gånger. De var tvungna att ta bort honom p.g.a att han var bind på höger öga och sjukdomen redan hade hunnit sprida sig till vänster. Mycket i skolan nu på högstadiet har ju inte varit superkul direkt men det går att ta sig igenom. Sveriges sommar va ju skit. Vi hade max 15 grader i vattnet, jag badar dock ändå men lite varmare hade ju varit najs.

Det blev ett ganska kortfattat inlägg men bättre än inget. Imorgon åker jag på läger så får se hur uppdateringen blir.

Likes

Comments

Jag tror vi alla har några saker som måste ha i stallet. Här kommer mina-->

I ryktväskan:

  • Ryktsten: Tar bort hår, lera, gula fläckar och flugägg. Den fungerar superbra! Finns på Hööks för ca 30 kr.
  • Magic brush: En plastborste som tar bort all lera. Lätt att rengöra. Finns på de flesta hästsportsbutiker för ca 160 kr
  • Hovkrats med borste: Tja det är en hovkrats med borste. Borsten kan användas för att lösa upp hård packad sand och lera

På mig:

  • Jackor från Mountain horse: Älskar deras kläder! Supersköna och bra kvalité. Vet att de kan vara ganska dyra men kolla på loppisar är ett tips. Jag har haft många jackor men dessa är min favorit
  • Hööks CRW väst: En superbra säkerhetsväst i lagom pris klass. Den är superbra eftersom de formar sig efter kroppen. Jag har haft min i 2,5 år och det har aldrig varit något problem med varken storleken eller dragkedjan.
  • Buff: Superskön att ha under hjälmen, finns på de flesta sport butiker.

Till hästen:

  • Lädergrimmor: Om en häst har grimma på sig i boxen/hagen ha lädergrimmor! Om en häst fastnar så kan de skada sig väldigt illa om de har syntet grimmor eftersom de inte går sönder om en häst fastnar. Det gör dock läger grimmor.
  • Reflexer: Benskydd, jackor, boots, bröstor m.m. Man kan aldrig få för många reflexer. Det är den billigaste livförsäkringen.
  • Säkerhets-stigbyglar: Jag har varit med om de flera gånger, man åker av, fastnar med foten... tack gode gud har det gått bra alla gånger hittills men det kan gå så sjukt illa! Så snälla, använde säkerhets-stigbyglar.
  • Panikhakar: Om man ska binda upp hästen, använd säkerhets knutar eller panikhakar. Om hästen blir rädd och ett visst tryck (?) utlöst så släpper haken. Kanske låter konstigt men så bra. Hästen blir ju änu räddare om den sitter fast.

Hoppas ni gillar inlägget och fått någon tankeställare/bra tips. Jag har tillfrisknat men är inte helt frisk. Ses snart igen.Likes

Comments

Min fösta favorit häst var Berra, en envis (som alla shettisar) liten häst. Han är född 2000 (17 år) och ca 107 cm i mankhöjden. Han är en skäck (bild 1). Han är extremt lat men är man bestämd så kan ha börja lyssna. Han är supersnäll och skulle aldrig göra honom illa. Jag fastande för honom eftersom han var så envis, vilket jag också är så mig lyssnade han faktiskt på. Som jag minns honom kunde han vara extremt seg på banan men superpigg ute. Jag minns på ett läger när en tjej fick honom (vi skulle rida ut), hon var väl inte jätte lycklig. Det ändades så fort vi kom ut, han blev hennes nya favorit. Eftersom han är så liten så har jag tyvärr inte ridit (eller kommer) rida honom på väldigt länge. Han bor på samma gård som Nova och Ville. Om du ska rida honom och vill ha ett tips: Bestäm dig. Ska ni svänga så ge dig inte för än han svänger. Då vet han sedan vem som bestämmer.

Hästen efter det var Nova. Hon är ett fux sto (bild 2) på ca 105 cm. Hon är precis som Berra en shettis. Ärligt talat vet jag inte varför jag fastnade för Nova. Hon var ganska snäll men hade en liten räv bakom örat så hon kan bitas och köra något litet bocksprång ibland.

Ville: Han är (precis som Berra) född 2000. Han är ett gotlandsruss på 124 cm i mankhöjden (bild 3). Fun fakt: Han är född på Lojsta hed och han pappa är Juventus 468 och hans mamma är Maizena 2683. Han är svår men så fort man hittar knapparna så är man fast. Han och jag passade som handen i handsken. Om du ska rida honom och vill ha ett tips: Var mjuk och följsam i handen, då blir han inte lika springning och lyssnar mycket bättre.

Jag rider inte idag på ridskolan där Ville, Berra och Nova. På ridskolan där jag rider idag har jag ingen favorithäst men det finns såklart några hästar jag tycker lite extra om.

O,boy: En söt liten ponny med mycket motor (hästen på bilden). Han är pigg och framåt men också väldigt busig. Han är en utav de få hästar jag har ramlat av. Vi skulle hoppa en kombination på böjt spår, han hoppar superfint men efter hindret står det en hund och han blir rädd--> skygga-->jag flyger. Som tur gjorde jag mig inte illa.

En annan ponny jag också gillar är Rowan. Honom har jag redan skrivit ganska mycket om så gå tillbaka i inläggen. John ligger mig också varmt om hjärtat och honom finns det mycket skrivet om tidigare.

OBS inte mina bilder

Julafton imorgon. Vi ses då.

Likes

Comments

Idag har jag varit hos min kompis och bakat julgodis. Vi har bakat: Chokladkola, knäck-bräck, nuttela-bollar, ischoklad och kokostryffel. Allt blev supergott.

Google bilder

Jag har också skrivit flera utkast som kommer publiceras längre fram. Är klar med 2/5 (?) inlägg tror jag. Imorgon blir det enbart städning hemma, kanske ska försöka fly till någon kompis men är inte säker.

Sorry för kort inlägg men återkommer imorgon.

Likes

Comments

Eftersom jag dag ut och dag in kämpar med att lära mig saker så tänket jag dela med mig av mina bästa pluggtips. Alla har vi olika sätt att lära oss saker på. Jag har alltid varit sjukt avundsjuk på de som kan läsa en text en gång och sedan kan allt, sån är tyvärr inte jag. Men jag har hittat några sätt som fungerar för mig:

Planera: Jag styr upp hela mitt liv med hjälp av "to do" listor och min kalender. (Ett exempel på hur en vecka för mig kan se ut finns på Instagram). Det kan räcka med bara ett vanligt papper att skriva upp sina läxor, träningar m.m. Post-it lappar vet jag att många utav mina vänner använder så prova det också.

Dela upp glosorna: Detta är nog främst ett tips till dig som har glosor. Min lillebror är min raka motsats, han behöver bara ett tillfälle och sedan kan ha allihopa. Sån är verkligen inte jag. Om jag har glos-förhör på t.ex. Onsdag och det är Lördag idag så är det 4 dagar kvar. Jag kan t.ex. ha 16 glosor, då tar jag och lär mig 4:a per dag. Jag skriver de, skapar meningar av de och blir förhörd av någon/förhör mig själv. Detta fungerar superbra för mig, jag lär mig glosorna och blir inte stressad.

Ha god tid på dig: Jag vet att typ alla lärare tjatar om det, det ärt så tråkigt att höra men så sant! Jag har provat att bara plugga kvällen innan och jag presterar så mycket sämre under press. Det finns folk som hävdar att de presterar bättre under press, bullshit. Du kanske presterar men inte bättre. Det är det forskning och undersökningar visar iaf. Sen kan man ju välja själv vad man ska tro på. Så tillbaka till punk ett, planera.

10 min, 20 min, 1 tim, 1 dag, 2 dag: Detta är ett tips min lärare gav mig. Plugga intensivt i 5 min, pausa i 10 minuter. Gå sedan tillbaka till pluggandet igen, gör samma sak, pausa i 1 tim. Gå tillbaka till plugget igen och gå igenom allt. Dagen efter går du igenom allt igen och dagen efter det också. Detta fungerar super för mig och jag vill att något ska sätta sig för alltid.

Detta var några utav mina pluggtips. Kommer säkert komma en del 2 framöver.

Likes

Comments

Om 6 dagar är det jullov, så taggad!! Har inte jätte många planer för jullovet, det jag har bestämt är typ; frira jul och nyår, baka med en kompis inför julafton (julgodis m.m) och åka iväg på läger i 5 dagar. Sjukt taggad på lägret, jag var på samma läger i somras med några utav mina kompisar (tror vi var 6 som åkte då men denhär gången kommer vi "bara" vara 4).

Tänkte besvara några vanliga frågor:

Vad heter du? Zilje

Hur gammal är du? 13

Har du egen häst? Nej tyvärr inte

Vad heter du på snap? Skriv till mig på DM

Vilken ridskola rider du på? De som vet de vet

Jag tror det var de fem vanligaste frågorna. Om ni har några fler så är det bara att kommentera så svarar jag på så många jag kan. Sista ridlektionen på Söndag :// Har inga stora planer för helgen mer än att köra gokart på Söndag och träffa släkten imorgon. Ska försöka uppdatera imorgon också! Ses då eller på Söndag, Byee!!

Likes

Comments

Sjukling:/

Jag var på skolan i morse för att göra en redovisning på engelska, det gick helt okej... Ikväll ska iaf våra betyg vara satta, skönt! Jag har gjort allt som jag kan göra så bara vänta och se. Eftersom jag går i sjuan så är inte betygen så viktiga men det är ju bra att veta vart man ligger. Jag har en brevvän och för ett snart ett år sedan så fick jag ett brev från henne där hon frågade hur det var att få betyg. Hon är ett år yngre än mig så hon ska få sina första betyg i år. Det kan ju inte vara bara hon som undrar..? Så jag tänkte att jag skriver ett inlägg om det.

Jag var/är inte den som stressar upp mig över just betyg. De blir ju inte bättre för att jag är oroligt, eller hur? Om mina kompisar började prata om betyg och så, så gick jag till några andra. Jag har flera vänner som blir sjukt stressade över just betyg och jag tycker faktiskt riktigt synd om de. Men nej, det är inte läskigt att få betyg. Betygen spelar först roll i 9:an. Dina betyg i 6:an, 7:an och 8.an spelar ingen roll om 10 år. Ha det i åtanke!

Min häst: Så kul att tidningen äntligen kommit ut! Jag ser att statistiken snabbt har ökat. Ni är de finaste läsarna man kan få. Alla era fina kommentarer m.m. Så välkomna alla nya läsare!

Blev ett kort men viktigt inlägg idag. Vi ses imorgon igen!

Likes

Comments

Dagen hittills har varit chill, pluggat, städat och bakat. Jag sitter just nu hos mormor och morfar och bloggar, supermysigt! Här kommer en uppdatering från söndagens ridpass:

Det var hopning på schemat. Jag fick John igen och han gick så bra! Vi hoppade en serie (?) på två hinder med två galoppsprång mellan. Allt gick super, fort gick de men det var bara roligt. Tror vi hoppade 7 språng totalt och han hoppade super varje gång. Eftergiften satt (stolt), traven höll vi in OCH landade i rätt galopp.

Kommande veckan:

Söndag: Dressyr på kvällen och plugg på dagen.

Måndag: Muntligt engelska uppgift, Min Häst tidningen kommer ut samt träning på kvällen.

Tisdag: Min brors födelsedag så ska fira honom. Ska hålla i en bok recention av boken "I taket lyser stjärnorna" av Johanna Thydell (tipsar, tipsar) och biologi prov (?) på eftermiddagen.

Onsdag: Lucia. Betygen ska vara satta. Spanska glosor

Torsdag: Ska hålla i en power point presentation på svenskan om Peder Fredricson. Träning på kvällen

Fredag:

Lördag: Plugga

Söndag: Avslutning på ridningen :/

Ses imorgon igen!


Likes

Comments