Tillbaka igen! En del har väl hänt sen senast, men hela känslan att vara här nu är att detta är ju mitt hem. Jag har nästan börjat glömma att jag har ett liv i Sverige som jag ska tillbaka till smärtsamt snart. Alla rutiner man kommit in i, alla människor, vanor etc. Även svenskan känns som den börjar bli lite ringrostig! Klart det ska bli kul att komma hem men det känns bara konstigt.

12/2
Danelle hade fått meddelande om att en låda blivit skickad till vår adress i namnet Danelle David. Hon var då rätt säker på att det var ifrån Sverige för att hennes namn är Danelle Battista, David är hennes "gamla efternamn" som hon bara har kvar på Facebook så att inga skumma människor som vill Dan illa för att han är polis inte kan hitta henne på facebook. Och mina kära vänner i Sverige vet ju inte det så de fleska saker som blivit skickade ifrån Sverige är i namnet David. Men ingen hade sagt något till mig att de skulle skicka något. Tillslut kom paketet fram, en stor låda med namnet "My Lanne" på, jag blev så galet glad och insåg snabbt att det var ifrån all mina vänner i skolan, My, Clara, Katta och Simon! Lådan var fylld med godis och en kollage bok! Tack så sjukt mycket om ni läser detta!

En vanlig dag så tog jag ut Zoe på tomten. Jag gick och kollade ner under en luva för att det var kallt, plötsligt rycker Zoe i kopplet något galet. Jag kollar upp och knappt 2 meter ifrån mig sitter en stor uggla på marken!! Jag drog tillbaka Zoe och brottade ner henne medans ugglan flydde. Den flög inte långt dock. Danelle kom ut och vi började båda misstänka att det var något fel på den för den satt på marken igen under ett träd några meter bort. Snart var den tillbaka på vår tomt, först på staketet sen på exakt samma ställe på marken där jag hittade den. Vi tog reda på vad det var för uggla och försökte se om det fanns någon anledning till att den satt där. Vi lät den vara men den satt där hela natten!!! Det var väldigt kallt ute också. Så dagen efter fångade 2 grannar in den och tog den till ett "wildlife center" (jag var inte där när de fångade den, mycket ledsen för det........) det visade sig att den var skadad.

Den kvällen åkte jag med Jen, Bill och Deras utbytesstudent Sophia och bowlade. Jag sov över hemma hos dem för det vart rätt sent (därför var jag inte där när de fångade ugglan.....)

Danelle hämtade mig på morgonen. Vi har börjat misstänka att jag har ADD haha. För jag glömmer saker hela tiden och har kort koncentrationsförmåga. Jag anmälde mig till ett sommarläger hos sjövärnskåren, väldigt roligt.

En morgon när jag kom ner så låg det en död mus på golvet.. yepp.

Jens utbytesstudent Sophia var hemma hos oss en helg. Skoja inte om kulturskillnaden är stor! Hon är ifrån Kina och sitter mest på sitt rum, hennes engelska är inte jättebra. En dag var jag ensam med henne här för att Dan och Danelle åkte iväg på en mc grej, jag märkte knappt att hon var här haha! Vi åkte till gallerian 2 ggr och sköt bb gun i källaren.

Vi hade en storm här, tror det var tornado varning. Det regnade otroligt mycket en kväll, jag har aldrig sett så mycket regn falla på en och samma gång!! Det gjorde också att utbyggnaden ifrån köket, "solrummet", började läcka... De hade några här som rev ut lite och upptäckte mögel. Så nu ska de få ett helt nytt kök.

Vi hade en vecka av sommar i februari, det var över 20 grader och strålande sol. Varmare än Svensk sommar i februari! Dan och jag tog motorcykeln till ett ställe och köpte "water ice", det är en New Jersey grej. Det är extremt nermald is med smak, det är ungefär som glass, väldigt gott!

Vi pratar om mat politik i engelskan och jag blir alltid väldigt inspirerad att gräva upp hela baksidan och börja odla haha. Vi planterar saker på lektionen i växthuset skolan har, (såklart, har inte alla skolor ett växthus!?)

Vi hade en potentiell skolskjutning som blev stoppad. Vanlig dag i Amerikansk skola.
Vi hade tryouts för softball! Det gick bra, ar aldrig kört förut förutom några få träningar med grannen, vi har ju brännboll men det är inte samma sak. Det är mycket teknik i softball medans i brännboll är det bara att träffa bollen och springa. Seniorerna hjälpte och gav mig tips. Vi hade try out varje dag i någon vecka sen fick jag veta att jag blev uttagen till laget! Jag vart så glad. Det var dock inte för att jag var så otroligt bra utan mer för att de vet att jag vill göra det för upplevelsen. Så nu är det träning efter skolan varje dag utom söndag!

Jag köpte en action kamera! Jag ska starta en youtube kanal och försöka filma mycket här så ni kan se och inte bara läsa. Anledningen till att jag köpte en action kamera som är liten och vattentät osv. är för att jag ska fortsätta filma och använda den i sverige, och jag har ju planer på att jobba med något äventyrsrelaterat. Vill ju inte att min kamera ska gå sönder om jag tappar den från kajaken eller när jag hoppar fallskärm, min kamera kan man fästa säkert. Mer info om youtube kanalen inom kort.

Vi åkte till Hatter och hängde med alla mc vänner. Hos honom blir det alltid en stor bondfire. Alla är jättetrevliga, de kanske ser lite skräckinjagande ut och hur de pratar men jag gillar dem verkligen.

Vi hade en väldigt slapp vecka i skolan när nästan alla seniors var i florida på senior trip. Vi spelade spel, pratade och kollade film i nästan alla lektioner.

Jag och Danelle gick över till en granne en kväll, där var en annan bekant familj. De bjöd med mig att åka på äventyr dagen efter, jag kände dem knappt men sa ja för varför inte.
Det var kul, vi åkte först till en gammal by, bland de första i USA, en liten marknad, och så klättrade vi upp i ett utkikstorn. Jag filmade en del med nya kameran.

En morgon i skolan så krampade hela min högra sida, behövde gå till skolsköterskan. Vi tror att det var ifrån att jag använder muskler jag inte är van vid i softball. Det gjorde väldigt ont och jag kunde knappt gå och behövde stå helt böjd åt sidan så jag blev hemskickad. Det blev bättre efter ett tag.

Jag Danelle, Lolita, David och deras son Dean åkte till new york för Danelle´s dotter Sydney´s halvsysters dotters första födelsedag (kom ihåg den du). Vi var inte i timesquare eller så men det var ändå new york. Vi åkte bil dit sen transporterade vi oss med tunnelbana. Det var lite halv "spännande" för Danelles ex, som är far till Sydney och hennes halvsyster var där. Han lämnade Danelle och Sydney genom att gå till jobbet och sen aldrig komma hem. Danelle hade inte sett honom sedan den dagen för 20 år sedan. Han var där på festen. Allt gick bra dock, han försökte prata med Danelle typ 2 ggr men Danelle var mogen och svarade bara kort och sen gick hon. Jag var redo att tackla honom om han gjorde något fel haha, jag var påväg att stoppa honom från att gå in i samma lilla rum Danelle var i så hon skulle slippa prata med honom men jag fick helt hjärnsläpp hur jag skulle göra haha.

Vi åkte och åt middag med Jen, Bill och Sophia för Bill´s födelsedag. Det var jättegott men herregud jag har aldrig varit så mätt i hela mitt liv... Det var inte ens kul min mage gjorde så ont haha, men det var såå gott så jag kunde inte sluta äta och det kändes inte förns det var för sent.

(Jag var inte arg haha)

Påsklov!! Första lediga dagen gick jag på en tjej i min theatres sweet 16. Det var så himla kul! Det var i en dans studio så alla dansade nästan hela tiden!
En dag åkte vi hem till Hatter för de hade tattoo party, en i klubben är tatuerare så ibland är han där och tatuerar folk. Det var kul, synd att jag inte får skaffa en...
Vi åkte hem till Memom (Dan´s mamma) för påskmiddag, det var trevligt men det känns inte alls som påsk! Vart är påskmusten, kycklingarna, fjädrarna och påskkärringarna?! Det mest påskiga jag gjorde var att måla 2 ägg

Jag var hos Lolita i Delaware några dagar på lovet. Det var kul, vi gjorde grejer varje dag. När hon hämtade mig så åkte vi till ett akvarium, det var coolt! De hade hajar, flodhästar, pingviner osv. Hajtunneln var cool.

Vi åkte till ett ställe och köpte massa munkar i roliga smaker som vi åt till frukost dagen efter. Blandannat bacon donut, oväntat god.

Vi åkte till något garden, stor trädgård, det var coolt och vackert!

Sista dagen åkte vi till ett ställe och åt rökt korv, det var vääldigt gott. Efter det åkte vi till ett litet zoo, det var kul, man var nära och fick mata djuren. Sen åkte vi till en vän till Lolita. Det var kul, hennes barn var så roliga, modiga och äventyrliga! Barnen inspirerade mig, de var 2, 4 och 6 år haha! Sen åkte vi tillbaka hem och åt middag med Jen och Bill.

Softballen har gått bra! vi har tränat nästan varje dag, och vi har haft träningsmatcher med andra skolor några gånger. Första april hade vi opening game, jag kunde inte spela för att jag missat 2 träningar när jag var i Delaware. På matchen var en tjej i lagets mammas bästa vän, hon är ifrån Sverige! Hon kom till matchen bara för att få träffa mig, vi pratade svenska och de skjutsade hem mig. Första gången jag pratat svenska men någon face to face på mer än 7 månader! I början av säsongen så gick en av tjejernas hjälm "sönder", en skruv som höll ansikts skyddet på plats hade ramlat ur. Vad gör hon? hon slänger hjälmen i en soptunna!! Jag sa skojar du?! och plockade upp hjälmen, "om inte du vill ha den tar jag den" Alla skrattade åt mig, men jag skiter i det det är en $60 hjälm! Och den kan fixas med en 5 cent skruv. Jag och Dan fick en ide, att måla hjälmen! (ni får se när den är klar)
Vi började med en primer

Veckan efter lovet har varit vääldigt upptagen. Vi har haft en assembly när fängelsefångar kom till skolan och pratade om dåliga val, och peprally när alla atleter (alltså jag) springer runt i gymnastiksalen och alla hejar och grejer. Och varje dag har varit först en heldag i skolan, sen träning, sen direkt till musikalen. Så denna vecka har jag varit i skolan 15 timmar varje dag, kommit hem runt 10 på kvällen! Men jag klagar inte det har varit kul. I musicalen är jag stage crew så jag ställer ut grejer på scenen och kastar fejk snö (som har en tendens att hamna i mina ögon...). Det har gått väldigt bra, vi har gjort 2 uppträdanden, sista är idag.
Hade en match som jag fick spela i lite grand, det var första gången Dan och Danelle såg mig spela. Eller Danelle gick 5 minuter innan de lät mig spela för att det var så kallt och de trodde inte jag skulle få spela haha!

​Det var det för denna gång, jag kanske lyckas uppdatera om 2 månader igen några dagar innan jag åker hem!

Ha det!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ja... jag är ju en riktig hejjare på det här...Jag vet inte varför det är så svårt

Så ungefär 1,5 månader sen senaste uppdateringen så har det väl hänt lite grejer, inget galet men 1,5 månader är ju ett tag. Hade lite spelmarathon med några vänner i mellandagarna som var jättekul!
Den 30:de hämtade Bill och Jen mig, jag skulle vara hos dem över nyårsafton för Dan och Danelle skulle vara på en liten fest jättekort, inte ens till tolvslaget för de jobbade hela nyårshelgen. Jen och Bill skulle ha fest så det skulle vara roligare där. Jag såg verkligen hur jag utvecklas från i början av året, då var jag rätt blyg och allt, nu var jag helt obrydd haha. Jag var där i 4 dagar, alla dagar var inte jättekul, det var mycket bara sitta och inte göra någonting. Vi kollade på mycket starwars. På nyårsafton hade de lite folk över, det var helt okej, det var inte den roligaste festen och Jen sa till0chmed att det var en av de tråkigaste festerna hon haft haha. Vi åt och pratade, här i New Jersey är det olagligt att skjuta raketer så här står alla framför tv:n och kollar på the ball drop i new york.
Kvällen efter åkte vi till en bowlinghall, vi bowlade, spelade biljard och de hade också en arcade hall som man ser i filmer, det var jättekul!!

Morgonen efter så skypade jag med Patrik för första gången, och fick se och prata med Linnea! Jen tyckte det var jättekul att höra oss prata svenska haha.

Danelle kom och hämtade mig och vart lite avundsjuk för hon ville också se Patrik och Linnea haha.

När jag kom hem ifrån Jen så var jag så glad, hade saknat Dan o Danelle och det var bara en skön känsla, som att jag gått över ytterligare en tröskel, och insåg också hur jag trivs och uppskattar dem. Danelle tvingade mig till läkaren med min ihållande hosta och det visade sig att jag har luftrörskatarr, fick äta stark medicin haha.

När skolan började igen så var jag så positiv, vi reflekterade en del över det gångna och kommande året. Jag är så glad, öppen och positiv och jag kan knappt hålla mig för att se vad som gömmer sig i livet framöver!

En kväll fick jag en låda med svenskt godis pappa skickat! Blandannat en paradis ask, det gav lite julkänsla. Min låda till pappa kom också fram, lite new jersey godis, en skål som jag gjort. Även Dan och Danelle fick sina försenade julklappar som jag gjorde i skolan men glömde där över lovet.

Smashade pepparkakshuset vi gjorde på uppfarten, tyvärr inga bilder...

Klippte mig en dag hos en fru till en mc klubben. Hatade frisyren först men vande mig vid det när jag själv fixade med det.

Jag och Dan fortsätter laga massa go mat, besparar er på alla bilder haha. Det ska bli kul att komma hem och laga mat, gör inte det själv här så mycket för de (speciellt Danelle) är väldigt specifik med vad hon vill ha och hur hon vill ha det, och om det inte är så så är hon inte rädd att säga att hon inte vill ha det. Så det är lite avskräckande haha.

Det var en galen lottovinst "tillgänglig" i "powerball", drömvinsten var 11 biljoner. Vi var lite sugna på att vinna det och vart lite lott galna haha, mycket prat om vad vi skulle göra med pengarna. Tyvärr vann vi då inte.

Fick kolla igenom alla starwars igen med Danelle, tillslut var vi klara och gick och såg den senaste på bio i 3D i fällbara fotöljer.


Fick låna Peter´s xbox under tiden jag är här! Dan och Danelle ville inte att jag bara ska sitta på mitt rum och spela så vi satte upp en liten tv i vardagsrummet så jag kan vara med dem och spela hahaha!

Vi hade "lockdown" i skolan, vilket är som brandövning fast man övar ifall det är skolskjutning, så alla sätte sig i ett hörn knäpptysta medans läraren täcker fönstren och släcker. Lärare går sen runt i korridorerna och låtsas vara skolskjutare och rycker i dörrar och lyser med ficklampor. Vi hade övning när jag hade teater, då är vi i aulan så alla fick gå ner i "the pit" där instrumenten är under show. Sen när de släckte vart det kolsvart, alla var knäpptysta och det var rätt spännande. Ingen visste om det var övning eller inte även fast vi antog det. De ryckte upp dörrarna och man såg ficklampsljuset svepa över scenen. Hemskt att vi måste öva för det men det var rätt kul, vi satt där tysta i minst 10 minuter.

Sen hade vi snöstorm, stormen "Jonas".. Det kom mycket snö men jag skulle inte kalla det storm, och de ropade ut i tv och överallt att folk inte skulle köra. Så vägarna var heelt tomma! Jag och Danelle skottade på morgonen och jag slängde mig runt en del i snön. Skypade med Katta, My och Clara medans grannarna kom över och vi spelade wii, de kollade på när jag spelade.

På måndag och hela veckan så var skolan 2 timmar försenad pga snön, skönt med sovmorgon.

På helgen åkte jag och Danelle till ett ställe där de sålde skänkta klänningar, köpte en långklänning till balen för 40 dollar (typ 320 kr), de brukar va uppemot 200 dollar minst så det var en rätt bra deal haha. Sen drog vi till en "fest" med blandannat mc klubben, det är mer som att vi drar till et ställe och hänger, dricker och äter. Det är alltid kul, vi gör det ibland.

Jen fick reda på att hon skulle få en utbytesstudent ifrån kina! Dagen hon kom åkte vi över för att träffa henne. Sophia heter hon, hon är trevlig, vi får se hur det går, amerikansk och kinesisk kultur är raka motsatser men än så länge går det bra! Vi gick ut och åt alla tillsammans.

Dan är som ett barn ibland (oftast) hahaha

Har en utbytt lektion i skolan nu efter nyår, practical computer application, det är oftast rätt tråkist och väldigt basic, men ibland lär man sig bra saker. Gillar läraren tror jag.. Det är svårt när hon lär ut ett så tråkigt ämne haha. Hon har varit i Stockholm.

Hade min nog längsta, mest seriösa trevliga konversation med Patrik någonsin när vi skypade haha, det är alltid trevligt.

Dan´s biologiska mamma dog för ett tag sen, Dan är adopterad och var inte så nära henne. I helgen var det iallafall begravning, det var inte så känslosamt, klart alla var ledsna, men samtidigt glada, hon hade haft ett tufft liv. Hela familjen var samlad och vi åt och hade jättetrevligt! Dan´s halvsyster och hennes 2 döttrar följde med oss hem och sov över. Det var jätte trevligt och vi satt och kollade på filmer.

Sen var det dax för superbowl! Ett football event alla kollar på, och som är känt för sina reklampauser som jag var mest förväntansfull att se. Och så visade de "puppy bowl" vilket är massa valpar som springer runt i två lag på en mini footballs plan, med kommentatorer haha. Den matchen var bättre än den riktiga matchen.

Såhär ser det oftast ut på kvällarna när jag, Dan och Danelle hänger, alla sitter i myskläder och kollar på tv eller liknande och katterna sover på mig haha

Jag har bestämt mig att jag ska försöka komma med i softball laget, jag har aldrig riktigt spelat det förut... Det är baseball fast för tjejer. Som tur så är vår vän grannen Ryan föredetta professionell baseballspelare, och han har även lärt ut det. Så om några minuter ska han och jag dra och spela, han har lovat att coacha mig!

​Jag visade upp några av våra vackra ordspråk och försökte förgäves rättfärdiga och förklara dem haha. 

Ha det gött!

Likes

Comments

Ansträngde mig verkligen innan jul för att få in julkänslan. Lyssnade på julmusik, bakade lussebullar och pepparkakor, stirrar på julgranen... men det går verkligen inte utan kylan, snön, maten och mörkret (något man inte trodde man skulle sakna)!!!
Jag vart nominerad av någon lärare i skolan till att gå till en föreläsning om ledarskap, vi var 30 av 1400 elever som fick gå dit för att lärare såg ledaregenskaper i oss, så det var kul haha.
Hade en dålig dag, jag hade varit förväntansfull inför musikalen. Det stod i almanackan att det var audition i 2 dagar, när jag gick dit andra dan så sa de att det bara var de som var tillräckligt bra första dan som skulle vara där. först sa de att jag kunde provspela ändå men några minuter senare ångrade de sig och sa att jag inte fick. Jag vart då rätt upprörd för jag hade sett fram emot musikalen länge för att jag tror det skulle vara mycket kul folk där och roligt.
En dag fick jag och andra som har guldkort (de som har bara A och B) åka och gå på bio, vi såg mockingjay. Det var jättekul och biografen var fantastisk!! Det var stora feta fåtöljer som man kunde fälla och ligga ner och kolla på filmen!!!

Seriöst, varför har vi inte detta i sverige!? haha (Danielle till höger)

När vi kom tillbaka till skolan så hade jag bara en lektion och sen gick jag hem. När jag kom hem så gjorde jag pepparkakor av degen som jag gjorde dan innan. Det blev jättebra! På kvällen åkte jag hem till Peter där det var jul "fest", det var kul vi var några stycken o spelade spel och åt.

Den 19:de var jag med om något läskigt... Jag tror inte på spöken osv, Danelle har pratat om saker som hänt här förut, tvättmaskiner som startar av sig självt, saker som flyttas o vält osv. Och så bor vi ju mittemot en kyrkogård haha. Jag var uppe på övervåningen och gjorde nåt i rummet mittemot mitt, när jag kollade in i mitt rum så var det en påse med rätt tunga kläder i mitt på golvet. Jag tyckte det var konstigt för jag hade inte rört den påsen på typ 2 månader och den var lite tung för att katterna skulle flyttat på den + att jag inte hört något för rummet var normalt för några minuter sen. Jag gick in och ställde tillbaka påsen i hörnet där den varit förut. Jag gick ut ur rummet och när jag vände mig om och såg in i rummet igen så låg det en godis på exakt samma ställe där påsen varit för några sekunder sen. Jag hade inte rört godiset den dagen och godiset har inte varit i närheten av påsen. Jag ska inte ljuga, jag vart ganska jävla rädd hahaha+ att Danelle började berätta massa "spök historier" om saker som hon eller folk runt henne varit med om. Hon tror på sånt.

20:de åkte vi på fest med alla mc knuttar, det var kul och jag gav ut påsar med pepparkakor till alla i Dans "chapter". När vi kom hem och jag skulle gå upp och lägga mig så gick jag in i mitt rum och såg att det låg grejer på golvet. Tänkte "jävla katter" och gick för att plocka upp det när jag såg att det stod "HI!" på byrån med samma godis som låg på golvet i den oförklarliga incidenten dan innan. Jag tvärvände med en hjärtattack och började ropa "who´s been in my room?!". Jag misstänkte fort grannen, hade Danelle spelat bättre så hade jag trott på det mer och längre. Det var grannen Ryan som hade gått in när vi var borta och gjort det. Det var skitkul men jag var inte glad haha!

Sista dan i skolan var en halvdag, det var rätt trevligt, alla lektioner var korta och vi kollade på film i typ alla ämnen. När jag kom hem så råkade jag och My prata i 1.5 timme, det var inte meningen att vi skulle prata alls haha, men det gjorde min dag! Önskade alla God jul vi svensk midnatt haha!

På svensk julafton så vaknade jag i tid för kalle anka, men upptäckte till min förfäran att det inte funkade... Jag var ensam hemma och gjorde åter igen pepparkakor inför amerikansk julafton. Jag kunde se nästan allt annat på ettan förutom kalle, så gjorde scones till frukost och kollade på Gina och rapport. Lyssnade på svensson svensson samtidigt som jag gjorde pepparkakor, det var kul haha! Första julen utan kalle.

Amerikansk jul!!
Danelle gjorde frukost till mig och sen gjorde jag klart och dekorerade pepparkakorna, och Danelle gjorde ägg. När Dan kom hem ifrån jobbet så öppnade vi paket, för här öppnar de paketen på morgonen. I julstrumpan fick jag olika sorters amerikanskt godis och lite smågrejer, sen fick jag ett par skor som jag beställde för ett tag sen av en bekant till dem så de var billigare som de betalade och fixade med och ett par örhängen. De fick av mig en fodrad skjorta till Dan och en elefantkopp till Danelle, jag har 2 grejer till dem som jag gjort i ceramic men lyckades såklart glömma dem i skolan. Sen gjorde vi oss iordning, jag plockade ihop mina pepparkakor och så åkte till vi till Dans syster där mer släkt va också.

Det var jättekul! Vi hade alla planerat en grej tidigare där vi drog namn ur en hatt och personen på lappen är den vi ska köpa presenter till för 25 dollar, alla gjorde en liten önskelist. Jag och Dan´s syster hade varandra att köpa till, så jag fick lite grejer där av henne, Dan´s mamma hade också lite grejer till mig! Bla. en jättefin juldekoration med mitt namn på!

Jag hamnade vid "the kids table" (the cool table) bestående av 22 åringar haha

Det var inte riktigt "julmat", folk här har inte som riktigt som vi har i Sverige där alla äter samma saker och gör samma saker under dagen. Folk kör sin egna grej haha

Sen körde vi ett tärnings spel med pengar i potten, jag vann tyvärr inte haha. Det var skitkul!

Efter det så åkte vi hem till några bekanta och hälsade god jul och var där ett tag.

Idag har vi i princip inte gjort något, både jag och Danelle är rätt så förkylda så vi var hemma och streck kollade på film medans Dan gav oss te, halstabletter och kycklingsoppa hahaha. Det var jag som råkade dra med nåt ifrån New York

Jag och Dan gjorde ett pepparkakshus också en kväll. Tyckte det var så kul för verkligen allt var i lådan så det var bara att sätta ihop det haha, och Dan kollade på instruktionerna på lådan hahaha

Det är lite så, speciellt när jag förklarar att man inte uttalar mitt namn så på svenska och de frågar varför jag inte säger mitt namn som det är på svenska. "För att ni inte kan säga det!!" haha

​Go jul i efterskott!!!

Likes

Comments

Dan och Danelle kom hem och kort efter så skjutsade Danelle mig till tåget. För min local coordinator bodde en bit bort och de hade inte tid att skjutsa dit mig, så jag fick åka tåg. Jag var väl lite nervös och när jag kom på tåget så ställde sig en snubbe upp och började prata med mig, först tänkte jag onej, det sista jag behöver nu, men då frågade han om jag är en utbytesstudent. Hur visste han det? Sen visade det sig att han var min LC´s son. Debbie (LC) plockade upp oss med sin utbytesstudent Aurora från Norge. Det var kul, jag sova på en soffa. Tidigt nästa morgon bar det av till new york, vi plockade upp de andra på vägen. Vi var jag, 2 norskar, en finne och en tysk. När vi kom fram till hotellet så lämnade vi bara väskorna och sen tog vi bussen till mahattan. Vi vandrade runt, tog massa bilder, plockade upp biljetter till konserten och åt lunch.

På kvällen sen fick vi lite bråttom till konserten, så de andra 3 hoppade in i en taxi, men jag och Debbie fick inte plats. Det slutade med att jag och hon åkte bakpå en cykel till madison square garden! Det var jättekul! och läskigt.. Vi kom fram innan taxin för cykeln slängde sig emellan trafiken!
Konseten var jätte bra! det var många artister och konserten var 5 timmar lång!

Vi var tillbaka på hotellet 2.30.

Vaknade nästa morgon av att room cleaning knackade på dörren. Vi åt hotell frukost och sen tog vi bussen till manhattan igen. Vi vandrade runt, gick i affärer, åkte tunnelbana och åt. Tunnelbanan här var lite rörig haha. Det var väldigt varmt, folk gick runt i T-shirt och det är December!! Sen var det meningen att vi skulle åka skridskor, en det var packat på isen, lång kö och dyrt. Så vi struntade i det och åt våfflor och tog bilder istället haha! Vi hade väldigt kul, och drog tillbaka till hotellet på kvällen och åkte hem till Debbie. En rätt lång bilresa. När jag vaknade på morgonen så hade Marta och Sini åkt hem, jag skulle stanna ett tag för Danelle skulle åka förbi där senare och plocka upp mig. Jag och Aurora gjorde svenska/norska pannkakor till frukost och kollade på en julrulle. Danelle kom vid 3 och hämtade mig och sen åkte vi vidare till "mad dog", en i MC klubben. Där var Dan och några andra, vi åt och hängde runt en eld. När vi kom hem så satte jag och Danelle upp granen!!

Likes

Comments

Om rubriken lyder så åkte min creative writing och en till creative writing till philly idag för att se en jul teater! Vi möttes i matsalen på morgonen och där började jag prata med 2 tjejer som jag var med resten av dagen +2 tjejer till som hakade på. Först åkte vi skolbuss till haddon heights och åt frukost på ett litet mysigt ställe.

Det var väldigt kul och trevligt! Efter det så hoppade vi på bussen igen och drog vidare till Philly. Bussen stannade utanför teatern och vi gick snabbt in, därav den dåliga bilden haha, det står Walnut Street Theatre

Det var väldigt liten sittyta, men showen var skitbra! Jag älskade deras kläder, det var roligt, alla spelade bra och de hade bra effekter. Vi fick tyvärr inte fota under showen. När showen var slut så fick vi en och en halvtimme att vandra runt själva i Philly, vi 5 tjejer drog och åt glass och vandrade runt. Vi hade jättekul!!!

​Sen bar det av till bussen igen som tog oss till skolan, fast skolan var slut när vi kom tillbaka så alla drog hem. När jag kom hem så var det bara att börja packa, ikväll ska jag till min local coordinator och sova där med de andra utbytisarna för att sedan dra till NY imorgonbitti!

Likes

Comments

En uppdatering då, det har inte hänt så mycket saker men måste ju hålla mina fans uppdaterade! Önskar dock jag hade lika många fans här haha. Jag har inte så många vänner just nu men det är bara att köra på! New Jersey folket är bara lite sega. Det händer lite grejer nu i december så det ska bli kul och så kommer jag få chans att prata med folk. Det kommer antagligen vara ett lite hackigt inlägg för att jag försöker att bara ta med det intressanta, inte när jag står i mjukisar och brer mackor t.ex.

Har hängt lite med Lilli, Peter och Theresa (inte samtidigt) vissa dagar efter skolan. Pratar med lite fler människor i skolan men ingen som jag känner så bra att vi kan hänga efter skolan, och alla är rätt upptagna jämt. Fredag de 13:e var en rolig dag, var på gott humör för att det var fredag, alla ämnen var lugna, pratade med Theresa mycket i skolan och i teatern så uppträdde jag och hon. Vi hade en halv dialog, så vi skulle improvisera ihop det till en hel dialog. Ingen av oss visste hur den andra skulle reagera när vi var på scen (ja för det var ju improvisation). Det var skitkul!! Theresa spelade en gammal förvirrad krigsveteran och jag var en nyanställd. Hon skrek, vi slängde oss på golvet och tog skydd under bord, galgar som vapen och ja det var skitkul!
De sista dagarna av xc var, tyvärr, de trevligaste. Varför kunde inte alla varit såhär hela säsongen? Vart eskorterad på motorcykel till bussen inför sista xc loppet, men ingen var där och såg min entré...
Krattade löv med Danelle och lärde henne att säga bajs, hon säger det ibland haha, speciellt när jag vill svära och säga "shit", vilket de inte vill, så säger hon bajs. De svär väldigt mycket så det är lite dubbelmoral att de inte vill att jag svär...
Jag fick first marking period betyg, bara A och B, vilket gör mig till nån "honor" grej i skolan som ger mig fördelar, typ att jag kan dra på bio istället för att ha skola.
Har hängt med Peter några ggr och kört TVspel., och en dag drog vi + Jake och Brandon till en lekplats och körde barnlekar, senare kom Sachsai.
Blir lite nere ibland när jag ser hur j*vla fort tiden går, har varit här i 3 månader och det känns som att jag inte gjort så mycket ännu...
Jag och Dan hittade ett gammalt mc styre i garaget, då sa jag att vi borde sätta det på en cykel, mest på skoj, men då tittade han på mig med en blick som sa "ingen dålig idé!!", så nu ska vi bygga en cykel haha!

Vart bjuden till Theresas systers "sweet 16", det var som en mer familjefest med mat och musik. Det var trevligt, men Theresa var lite besviken på festen, hon hade planerat och gjort mycket och det var väl inte mycket till fest, men det var trevligt.
Skypade med pappa 1 timme och My 2 timmar en dag, var ensam hemma så jag passadepå.

Gick upp 4 på morgonen för att volontär arbeta på maraton i philly. Det var fler där än jag trodde det skull vara, vi var några ifrån laget och några andra, och redan där var nån annan skola. Det var faktiskt rätt kul! Vi stod och gav vatten till folk som sprang förbi, man hejjade på dem och sprang fram och tillbaka och hämtade fler koppar. Vi fick en vacker tröja för vårt deltagande (morots orange tjocktröja).
Xc laget hade en banquet, vi var samlade och åt pizza och fick en liten bok med bilder och våra tävlingstider. Gick till "powerouff game" en kväll, det är en amerikansk footballs match där tjejerna spelar och killarna är cheerleaders. Det var trevligt, jag gick dit själv och hittade Sabrina, en tjej ifrån video prod. där. Vi hade en kort vecka på 2 och en halv dag pga. thanksgiving. På halvdagen så gjorde jag lussebullar att ta med till thanksgiving middagen. När jag var klar så hämtade Theresa mig o vi drog till gallerian.

På thanksgiving 26/11 åkte vi först till Dans kusin Lolita på morgonen. Det var kul, en annan släkting var där också men är inte helt 100 på hur hon var släkt... Hennes man jobbar för vans, så jag och Dan beställde skor för halva priset genom honom! När vi kom hem igen så gjorde jag och Dan stuffing. Sen åkte vi hem till Jen, där var också mer familj. Det var kul, mycket skratt, mat och prat.
Hade några jobbiga dagar, Dans biologiska mamma var på sjukhus döende några dagar, jag var då mycket hemma själv för att passa Zoe när de var på sjukhuset, och när de var hemma så visste jag inte riktigt hur jag skulle vara eller säga. Skypade med Simon i 4 1/2 timmar en dag!!
Första advent var inget speciellt, de firar inte advent här och de var inte hemma största delen av dagen. Men jag hade lussebullar över från thanksgiving iallafall. Åkte kort till wawa (typ pressbyrån) med Theresa på kvällen.

En dag efter skolan kom Lolita och hennes 2 åriga son Dean över, det var kul! De stannade och åt också. Dan råkade sparka en rätt mjuk boll rakt i Deans ansikte. Lolita köpte en "elf on the shelf" till oss, det är en amerikansk tradition att ha en liten tomtenisse som ska "vaka över barn och raportera till tomten" om de är dumma. Men många vuxna kör en vuxen version av det och bygger upp scener med den, typ att den blivit kidnappad av andra leksaker som tejpat fast den i takfläkten. Vi döpte våran till Paco och Danelle ska sätta honom på olika ställen fram till jul.

Andra advent drog vi hem till en från mc klubben med några fler, vi var där nästan hela dagen. De sköt, vi åt pizza och hängde runt en stor eld. När vi kom hem så skulle jag hoppa jämfota upp på stenverandan men tappade balansen och landade på smalbenet på kanten... trodde jag fick en spricka eller nåt men det gick över efter nån dag, har bara en bula på benet.
Jag och My bestämde att vi ska hoppa fallskärm när jag kommer tillbaka!!
Mycket händer denna vecka, det var workshop för att träna inför audition till musikalen. Det var kul, vi dansade och sjöng. På torsdag så ska vi åka på field trip "med en lektion", vi ska till philly och se teater. Vi ska vara där hela dan och vi kommer få fri tid att gå runt i philly. På torsdagkväll ska jag åka till min local coordinator där några fler utbytisar kommer vara och på fredag morgon drar vi till New York över helgen!!


Jag och Dan gjorde sockerkaka men de hade ingen passande form så det fick bli en gjutjärnspanna

Denna katt är besatt av mig.. han hatar alla andra och har alltid gjort det...

"Vi vet att du hatar när vi är här. Just därför är vi här"

Creative writing

Vi behövde transportera stolar i baksätet till thanksgiving..

Thanksgiving!! Kalkon var faktiskt gott

Paco!

Likes

Comments

Och så kom dagen, 18 år fylld nu! Det kändes lite overkligt att fylla år här, saknade frukost-på-sängen traditionen vi har i sverige... Det var väldigt kul att läsa alla gratulationer jag fått under natten, lite fina bilder och texter gjorde min dag (Tack så mycket!). Lilli hade gjort kladdkaka och varm choklad till mig som jag fick i bilen! Och lite mer så att det räckte till alla på första lektionen och så sjöng de för mig. På nästa lektion så sjöng de också och Katie gav mig kakor! På teatern började jag prata med en kille som heter Peter, vi var i samma grupp. En tjej i xc laget gav mig cupcakes och träningskläder! När jag kom hem så vart jag glatt grattad av Dan. Theresa kom och hämtade mig och så åkte vi till en restaurang och åt och sen åkte vi och hämtade hennes vän Tori o åkte o shoppade. Sen åkte vi hem till mig och åt tårta som Dan bakat under dagen! Den var jättegod! Och så fick jag lite smågrejer. Även fast det på nåt sätt inte kändes som att jag fyllde år så var det en av de bästa födelsedagar jag haft!
Åt lunch med Peter, ogillade starkt gruppen jag var i i teatern för att den bestod av mest freshmen o som betedde sig som 5åringar. På träningen var det gaalet spöregn, man såg knappt vart man sprang! Efter träningen så fick vi en tröja och en väska ifrån xc med våra namn på!
När jag kom ner en morgon så hade Danelle satt flingorna på disken i diskstället och bananerna i diskmaskinen för att jag inte skulle glömma att ställa undan disken haha, det gjorde min morgon. Det var meet dag så alla i xc laget hade på sig tröja och väskan vi fått dagen innan i skolan. Åt lunch med Peter och vi pratade om att ha skräckspelskväll någon dag. Jag fick skippa sista lektionen för att åka iväg till xc meetet, jag gillar att åka buss till dit vi ska tävla för man sitter ihopkurad och lyssnar på musik och får sig en flygtur ibland när bussen kör på ett gupp. Var inte så taggad på att springa men jag hade en chans till medalj om jag gjorde bra ifrån mig där, men jag trodde ändå inte att jag skulle klara det, topp 20 av 100 får medalj. Hela racet sa coach Whitman när han såg mig att jag behövde passera de 2 tjejerna framför mig för att vinna en medalj. Jag pressade mig hårt hela racet och de sista 200 metrarna vart det lite för mycket, jag spydde nästan vilket fick mig att sakta ner. Jag såg hur mellanrummet ökade mellan mig och de 2 tjejerna framför mig, och jag sprang lite besviket in i mål. När jag började gå ifrån mållinjen så roppade en kvinna på mig,. När jag vände mig om så såg jag hur hon höll upp en medalj i luften. Jag kollade förvånat på henne och pekade på migsjälv, "me?", hon svarade ja du, du kom in på 16:de plats. Jag tog medaljen och började gråta lite, jag var så glad!! Min coach lurade mig att jag var på 22:a plats bara för att jag pressa migsjälv.
30:de klädde man ut sig till skolan, jag var trött så jag gjorde bara lite skuggor och blod för att se död ut. Vart nominerad till spotlight nominee av ceramics läraren (jag vet inte riktigt vad det innebär men det är bra haha). Åt lunch med Peter och vart bjuden till filmkvällhos honom med några. Efter xc så hämtade Dan mig och så började vi 3 fixa med halloweenkostymen för kvällen, jag och Danelle skulle vara sugarskulls.Dan sminkade och Danelle fixade mitt hår, det blev skitbra! Sen åkte vi till festen hos deras vänner, det var kul! Jag beställde ochså yearbook.
Fick sovmorgon för första gången på länge, men jag vaknade tidigt automatiskt.Jag och Dan gjorde coola pannkakor till frukost och sen skar vi pumpor! Första gången för mig. vid 5 hämtade Peter mig o så åkte vi hem till honom för skräckfilmskväll med några fler! Dock slutade det med att vi kollade på komedier haha.
Försov mig för första gången, tog en dusch på 3-4 minuter, vattnet hann inte ens bli varmt...Långheeeelg. Efter skolan var jag med Theresa, vi åkte och shoppade blandannat, sen åkte vi till mig för att hämta grejer för att sova över hos henne. Vi pratade och kollade på tv, det var trevligt!
Hon skjutsade hem mig rätt tidigt för hon hade saker att göra. När jag kom hem så skrev jag lite med Linnéa och det slutade med att jag skypade med Richard, det var kul att höra ifrån dem (er!). Jag beställde seniorbilder o så kollade vi på 2 filmer.
På torsdagen åkte jag och Danelle på zoo, det var kul men jag var väldigt trött. När vi skulle tillbaka till bilen så hittade vi den knappt så vi trodde nästan den var stulen! Sen åkte vi runt alldeles för länge och letade efter ett matställe. vi hamnade i Atlantic City. Där delade vi på en appetizer.
På lördagen hade vi sista meetet så nu är xc säsongen slut. Jag sprang inte men var där.När jag kom hem spåhämtade Peter mig och så åkte vi och köpte lite skräckspel som vi spelade hemma hos honom , Det var jättekul!
På söndagen skypade jag med My för första gången! det var Det var jättekul och vi pratade i 2 timmar! På eftermiddagen åkte vi mororcykel till enoch hängde med några fler ifrån klubben, det var kul! Det var lite kyligt påvägen tillbaka haha.
9/11 var första dan efter långhelg... Hände inte så mycket i skolan, åt lunch med Peter o LilliXc denna vecka är frivillig, vi var bara 4 pers på träningen haha. Efter skolan hämtade Peter mig o så drog vi hem till honom och spelade tv spel.
Idag hände inte så mycket i skolan, Var med Lilli och hennes kille efter skolan.

Jag känner verkligen att jag börjar komma in i det amerikanska livet, jag känner mig jättebra hemma och med Dan och Danelle, det har också börjat smitta av sig till skolan!

Likes

Comments

De senaste 2 veckorna har jag varit på pasta party, där alla i xc laget går hem til någon och äter pasta inför ett meet nästa dag. Nästan spytt av ansträngning på tävlingen som var nästa dag... Varit på 2 sleepovers med Lilli och Courtney. Dött av garv tack vare Danelle på familjemiddagen: "What do you want people to call you? Just say the real swedish way to say your name...Bob." hahahahaaaaaa... Det var kul där iallafall... Sovit i en husvagn när vi var med alla motorcykelklubb vänner. Åkt en amerikansk bil och kollat på många fler. Varit här i 2 månader!!! Ändrat mitt schema till en bättre roligare version av engelska, haft allmänt kul i theatre, träffat och pratat med flera personer som ännu inte visste att jag var utbytesstudent! Såg teater i skolan med några och åt frozen yogurt.
Vi åkte till en asiatisk restaurang med några släktingar, där kom de ut med efterrätt med ljus och sjöng, jag fattade inte att det var till mig förens de ställde tallriken framför mig haha! När vi kom hem så frågade Danelle om hon kunde få se mitt pass. Jag förstod inte riktigt varför men gick och hämtade det. När jag gav det till henne så satte hon ett papper i det som det stod "sixflags" på (sixflags är som grönan fast gånger 1000). Jag kollade på den halvförvirrad och stammande "wha wha what?" "you might need identification when we go into the park tomorrow!". Fortfarande i shock förklarade de att vi imorgon bitti (25/10) skulle åka dit och Lilli och David (Dan´s kusins man) skulle med också!!!!! Och att det dessutom inte bara var en engångsbiljett utan ett säsongskort!!!! Jag vart så glad så att jag nästan började gråta, jag hade ingen aning!!!
Tog fram mina promenadskor för första gången på morgonen, Zoe luktade på dem som en galning, de luktade nog Trulle. Kl halv 10 på morgonen bar det av till 6flags! När vi kom dit behövde man gå igenom en säkerhetskontroll (såklart) sen var det bara att ta en karta och försöka att inte gå vilse! Allt åkte 100 gånger fortare, högre och uppochner än grönan!! Det var skit kul! Vi åkte det mesta, men den jag ville åka mest, den högsta bergochdalbanan i världen tror jag, var stängd. Vi var där ifrån öppning till stängning! Jag somnade i bilen påväg hem haha.

Idag var lite uppochner, dagen började bra, och det var speciellt scema för det var folk i aulan som pratade om droger och bilkörning. Alla klasser vart kallade 2 itaget. Det var rätt hemskt, de visade väldigt grafiska bilder ifrån bilkrasher, man såg dödamänniskor, halva människor, avskalade ansikten, ja det mesta hemska man kan tänka sig, och de förstärkte det med lite sanna berätelser och videoklipp. Jag tyckte de gick alldeles för långt, jag tyckte det blev väldigt jobbigt och jag brukar inte vara så känslig. En kille svimmade på vägen ut. Allt för att vi ska tänka på att spännafast oss i bilen. Så snälla alla jag känner. Spänn. fast. er.
Xc gick bra, har lite problem med min fot men det är okej. Dan hämtade mig efter träningen och vi lagade middag.

(Det är nåt fel så bilder kommer senare)​

Likes

Comments

6/10
Sprang i mitt första meet! fast det gick uruselt... jag kom nästsist.. 5km

7/10
Var lite nere på morgonen, men det vart bättre efter lunch. Jämför mig med andra utbytesstudenter som har massor med vänner medans jag inte har så många (ÄN).

8/10
Förvirrad natt, vaknade 3 ggr och trodde det var morgon varav en av gångerna gick jag upp och satte på mig jeans, sen insåg jag vad klockan var och la mig igen med jeansen på och somnade om. Det var en jobbig morgon, jag var rätt nere. Lilli var sjuk så Danelle skulle köra mig till skolan, när Dan såg att jag var ledsen så kramade han mig och sa massa bra saker som gjorde mig glad. Danelle fortsatte att göra mig gladare i bilden och sedan hade jag en toppendag i skolan! Precis vad jag behövde. Jag älskar verkligen Dan och Danelle. Pratade med folk och var med Theresa, Eric och Tiff på teatern. Efter xc gick jag hem med 2 killar ifrån laget. Hemma så lagade jag och Dan mat och kollade på film. Jag vet hur jag inte ska tänka osv. med negativa saker men hade några dåliga dagar bara, efter idag så har det bara gått uppåt.

9/10
En väldigt bra dag, var glad och pratade mycket, var med Theresa på lunchen, jobbade med Corry på forensic science, på teatern var jag med Theresa, Eric och Tiff, xc var kul och jag gick hem med Brandon igen.

10/10
Lördagmorgon hade jag mitt andra meet, 5 km. Det gick mycket bättre än första gången. När jag kom hem åkte jag och Danelle och shoppade, och på kvällen kollade vi på film.

11/10
Mest en hemma dag, städade, kollade på senior bilderna, skypade med Simon. Efter middagen, när jag trodde dan var slut, så fick jag ett sms ifrån Theresa, om jag ville göra nåt. Vi åkte och fikade och jag träffade en av hennes vänner. Det var kul! Hon är jättesnäll.

12/10
Dan var uppe med mig på morgonen och innan jag gick så kramade han mig och sa bra saker och det gjorde hela min dag! Jag var glad positiv och pratade massor haha. Åt lunch med Lilli och de i klassrummet fick smaka djungelvrål, det har inte varit så uppskattat hittills haha!
Xc gick bra. När jag kom hem så gjorde jag och Dan middag och kollade på tv, vi satt och slog vad om "the voice". Jag vann.

13/10
Försökte förklara "puss" och "kiss" på svenska vs. engelska, de tyckte det var konstigt haha. På teatern så uppträdde jag 2 ggr, 1 gång med Theresa, Eric, Tiff och Brandon. Teatern är verkligen kul! XC. var skitjobbig... På kvällen åkte jag och Dan till en restaurang med hans familj för hans mammas födelsedag. Det var kul för Dan och hans syster vart som små barn och de la bestick och salt och peppar i deras syster väska!

14/10
Idag var det ett test i skolan som alla förutom seniorerna gjorde, så det var halvdag och vi hade inga lektioner utan vi satt mest och lyssnade hela dan. Theresa fick mig och hon att stå framför alla med några andra och skrika ord vi fick så högt vi kunde inför alla seniorer. Jag var med Lilli, Theresa och Lauren hela dagen, vi pratade och jag sjöng svenska nationalsången, det var kul, en kul dag. Efter skolan hade jag xc, som varje dag. Vi slö sprang lite i en grupp och pratade mycket. Efter xc så hämtade Lilli och hennes kille mig och så åkte vi hem och spelade tv spel.

Sköldpadda jag gjorde i ceramics

Likes

Comments