Header

Idag var det min sista dag i skolan här! det gjorde mig faktiskt riktigt ledsen eftersom tiden här har varit amazing och skolan har varit jätte kul och något som jag faktiskt har sett fram emot varje dag. Jag kommer sakna lärarna sjukt mycket och mina kompisar också. Den jag kommer sakna mest härifrån är nog ändå min lärare Juan för han är typ en av de bästa personerna jag någonsin mött. Han är så jäkla kul och lika knäpp som jag.

Idag hade jag iallfall mitt "slut prov". Det var så jäääkla svårt! Jag hann egentligen inte göra klart kursen men jag bestämde mig för att göra provet ändå. Jag är glad att jag gjorde det, men det var så sjukt svårt också. Efter skolan skulle jag spela en turnering med mitt vattenpolo lag här, men det blev tyvärr inte av eftersom det var för stora vågor idag och det var alltså farligt att simma i vattnet. Att spela i havet är egentligen jätte läskigt enligt mig. I förrgår blev t.ex. en tjej bränd av en manet så jag var sååå rädd hela den träningen. Mina planer för ikväll är att gå ut och äta med vattenpolo tjejerna samt killarna och sedan ska vi ut och festa. Jag kommer sakna alla personer som jag har lärt känna i vattenpolo laget, men jag kommer förhoppningsvis se dem igen. De frågade mig om jag ville spela en turnering med dem i oktober och om jag kan skulle det vara riktigt kul.

Min lärare Juan

Och min lärare Manu

Fick en gratis tröja och deltagare kort till turneringen idag.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

igår spelade vi vattenpolo i havet preics bredvid stranden! Jag var sjukt taggad för jag tror att jag aldrig har spelat i havet innan. Dock måste jag säga nu i efterhand att det var ett rent helvete. Jag fick saltvatten i munnen, ögonen och näsan och det gjorde riktigt jäkla ont men det var kul ändå. Vi gjorde flera roliga övningar och sedan spelade vi också några matcher.

Efter träningen pratade jag med tränaren och tydligen är det en turnering fredag till söndag här. Tyvärr åker jag på lördag morgon, så jag sa att jag iallfall kunde spela fredag och jag var sjukt taggad osv, men sen kom jag på att jag ju har skola på fredag, så jag vet inte om jag kommer kunna spela på fredag heller... :( Aja jag kommer iallafall kunna träna med dem dessa dagarna.

​mini viken där vi spelade. Hann inte ta bild på planen för vi tar bort den precis efter att träningen slutar.

Likes

Comments

Last monday ❤

jahopp vad har hänt de senaste dagarna? Galet mycket grejer har hänt! I söndags kom en ny tjej till lägenheten, jag hängde med Ida, Manuel, Scott på kvällen i söndags och igår gick jag i skolan samt solade och hängde med 7 andra kompisar. Jag och fyra andra kompisar went skinny dipping i havet igår kväll också hehe. Idag har jag iallafall solat med kompisar och jag kom preics från vattenpolo träningen. Varje gång jag kommer hem från träningen blir jag alltid så irriterad på mig själv för jag glömmer alltid bort att ta foto av bassängen osv! Men imorgon ska det ske!

Jag har förresten fått en ny lärare till mina privatklasser, och jag måste säga att jag inte är helt nöjd. Det är ju en jättebra lärare, men jag känner att jag inte alls lär mig lika mycket som jag gjorde när jag hade Juan som min lärare. Saknar honom lite grann... Fast det är fett kul när jag ser honom i korridorerna eller genom glasväggarna för han vinkar alltid som en dåre haha. Han är bara så himla skön å rolig! Sedan fick vi 3 nya elever till klassen och jag blir så RIKTIGT irriterad på en kille från Ryssland som är ca 30 år och ny i klassen. Ida skrev detta till mig under lektionstid: "Russian guy is getting on my nerves. I want to put an apple into his mouth so he will shut up", och det är ungefär en summering av vad jag tycker om honom också. Sedan är det inte särskilt många nya elever i skolan just nu vilket jag tycker är väldigt tråkigt. I summering tycker jag alltså att skolan var mycket roligare förra veckan, men denna vecka är ju också ok.

Likes

Comments

I fredags gick jag ju ut med några kompisar å festade i Puerto Banús. Det var ganska så kul, men jag tycker faktiskt att jag har haft roligare kvällar ute. Det var två olika killar som var sjukt på mig den kvällen, vilket jag tyckte var jätte jobbigt och irriterande och vissa av de som är 17 år hade lite problem att komma in, men förutom det var det kul.

Igår hängde jag med 7 kompisar och vi tog några alkoholfria drinkar på en bar och sedan gick vi till stranden och solade. Överlag var kvällen igår ganska lugn för jag orkade inte riktigt gå ut och de andra studenterna skulle ändå inte gå ut heller. Alltså slutade det med att jag, Scott, Manuel och Agnesa gick ut för att äta tapas vid kl 23.00 och efter det satt vi på balkongen i lägenheten och spelade kort. Nu precis åt jag tapas igen med Agnesa och jag har för det mesta hängt i lägenheten. Jag har inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra idag, så vi får se vad som händer. Nya människor ska flytta in i lägenheten senare idag eftersom att Clem, Lina och Jaron åkte hem igår så troligtvis kommer jag bara hänga runt här tills de kommer.

Från i fredags. VI fick ett bord eftersom vi var så många, vilket var nice.

Likes

Comments

Nu har det gått 5 dagar här i Marbella och jag måste säga att jag tycker att det har varit väldigt roligt än så länge! Mina spanska lektioner som jag har är verkligen toppen, eftersom lärarna är grymma och de vill verkligen att man ska förstå allt som de säger. Jag har lärt mig sjukt mycket också på denna korta tid för vi plöjer typ igenom hela boken. Sedan får vi inte prata på något annat språk än spanska på lektionerna, vilket har också hjälpt väldigt mycket eftersom vi är tvungna att förklara i spanska och iallafall försöka. Efter de vanliga klasserna har jag också privatlektioner med en lärare, och jag tror nog att de är de klasserna jag tycker bäst om. Detta eftersom jag ÄLSKAR den läraren som jag har i de klasserna (han heter José). Tyvärr kommer jag vara tvungen att byta lärare i denna klass eftersom han inte kan hjälpa mig nästa vecka, men jag tror att det kommer bli ok ändå eftersom de flesta lärarna här är jätte trevliga osv. 

Ikväll tänker jag iallfall gå ut och festa med några andra ungdomar som jag lärt känna via skolan och min lägenhet. Jag är riktigt taggat eftersom vi ska ut till Puerto Banús. Puerto Banús är det bästa party stället här, så det kommer vara skitkul! Anledningen till att jag inte har varit i Puerto Banús innan är att jag har haft skola dagen efter och jag har inte viljat vara helt pooped dagen efter. Men imorgon har vi inga klasser (har bara klasser på vardagar), vilket betyder att jag kan gå ut ikväll och sova hur länge jag vill imorgon!

​Vårt "common room" och mitt sovrum. Det bor 9 personer i lägenheten just nu.

Likes

Comments

Nu har jag precis spelat vattenpolo! Laget som jag spelar med heter Club Waterpolo Marbella. Deras hemsida såg sjukt B ut så när jag såg dem spela för första gången blev jag positivt förvånad! Tjejerna var verkligen grymma å jag tror nästan att de är det bästa laget jag har spelat med än så länge. Klubben har även ett yngre tjejlag som är OTROLIGT bra för sin ålder och sen har de också två riktigt bra killag. Detta var min andra träning eftersom jag spelade igår också och jag måste säga att tjejerna och killarna är jätte trevliga och försöker verkligen göra så att jag förstår allt på träningen (ingen av dem pratar engelska). För att komma till poolen måste jag också gå i ca 30 minuter och träningen slutar kl 23.30 så jag kommer hem vid ca kl 00.15 men det är det verkligen värt. Dock blir jag sjukt läskad av alla glassaffärer som jag ser på vägen tillbaka, men än så länge har jag kunnat motstå haha. Nästa träning är iallafall på måndag eftersom de ska åka på en turnering i Barcelona imorgon. Coachen frågade mig förresten om jag var här den 14-16 augusti för då skulle de åka på en turnering igen, men tyvärr har jag redan åkt då vilket jag tyckte var riktigt tråkigt.

Jag glömde ta bild på poolen osv, men här är iallafall två bilder på en fin fontän jag såg på vägen hem.

Likes

Comments

Nånting som jag inte har berättat är att jag är i Marbella nu i 4 veckor. Jag kom hit i söndagskväll, och jag måste säga att än så länge har det varit jäkligt kul. Jag går på en skola här varje dag för att lära mig spanska, och jag tycker att lärarna är verkligen grymma. De är så jäkla roliga och skämtar hela tiden och försöker verkligen göra så att man förstår allt.

Igår, efter att jag hade varit på skolan gick jag en tjej som heter Ida till stranden och solade. Det är så sjukt varmt här just nu, så jag höll på att dö i solen typ och jag var tvungen att hoppa i vattnet var tionde minut. Efter att vi hade solat drog vi sedan till en resturang för att äta lunch. Vi gick till en italiensk resturang, och ägaren för restaurangen ville ge oss tusen shots gratis. Jag sa att jag tyckte det var lite för tidigt för att dricka alkohol lixom, men han kom ut med dem ändå, och gratis är ju gott hehe. Senare på kvällen gick jag och ca 12 andra studenter och tog en drink. Det var riktigt roligt eftersom jag lärde känna massa nya personer å alla var jätte trevliga.

Idag har jag precis gått i skolan å nu ska jag kanske till stranden eller något sånt. Har inte bestämt mig vad jag ska göra än. Dock ska jag spela vattenpolo ikväll med ett lag som jag fick kontakt med och vi får väll se om det blir kul. Jag kommer iallafall kunna träna spanska med alla spanjorerna i laget!

Jag och Ida på den Italienska restaurangen.

Likes

Comments

Jag har ju inte skrivit klart om USA än, så jag tänkte att jag skulle göra det nu. Detta år har varit helt fantastiskt. Jag träffade underbara människor och hade super roligt. Nu i efterhand, sådär en månad efter, känns det jätte konstigt att ha kommit hem till Sverige och veta att jag aldrig kommer kunna uppleva något exakt likadant igen och att jag troligtvis aldrig kommer träffa vissa av mina vänner där igen. Jag är jätte glad att jag gjorde detta år, även fast det var lite upp och ner ibland. Jag vill tacka alla som gjorde detta år möjligt för mig. Jag vill framförallt tack the Dietzels, för att de tog hand om mig och för att de var verkligen den n bästa värdfamiljen jag skulle kunna önska mig. Jag saknar de alla, men framför allt saknar jag Kristin för vi var seriöst som syskon. Vi bråkade som syskon och vi skrattade också som syskon. Love you guys, och jag hoppas verkligen att vi ses snart igen. Jag kan också berätta att jag fällde en liten tår när jag satt i flygplanet på vägen hem. ❤

Likes

Comments

Här är lite bilder från studenten för Skyline High School. Ceremonin hålles i Baseboll arenan.

Några av de som talade. Till höger är min Historia lärare Rosemont.

​Efteråt åt vi på Dick's Hamburgers, för Kristin önskade det. 😝

Likes

Comments

Hejsan! Jag ska på ett utbytesår i höst, och kommer också att vara en junior. Hur tycker du att det har upplevts att vara en junior istället för en senior, med tanke på att de flesta åker som seniors. Vad är liksom the perks och vad är minus? Hoppas att du får en rolig sista tid! 😊

Jag tycker inte att det är en jätte stor skillnad på att vara junior och senior. Jag tar tex samma klasser som vissa seniors tar och jag har märkt att de flesta elever inte bryr sig om vilken årskurs du går i. Seniors hänger med juniors och juniors hänger med sophmores etc. Dock tyckte jag att det var lite tråkigt att jag inte fick göra senior grejer som skolan fixar. Exempel på detta är; senior night som alla sporter har (det är typ en hyllning till the seniors), senior breakfast och att kunna gå på studenten etc. Sedan är junior year det svåraste året i High School (iallafall här i Seattle). Detta eftersom seniors inte bryr sig om betyg eftersom de har redan kommit in på college och accepterat och sophmore samt freshman year är man yngre å skolan är enklare då. Dock behöver ju vi som är utbytesstudenter från Sverige inte bry oss särskilt mycket om detta eftersom våra betyg inte räknas. Överlag kan jag iallafall säga att även fast jag önskade att jag vara senior från början när jag kom hit har junior year varit riktigt roligt också. Jag har kompisar från alla årskurser och jag har haft ett super bra år. 

Likes

Comments