PUMPAPAJ RECEPT

Jag är fortfarande sjuk, har gått omkring med ca 38 graders feber nu i en vecka. Det blir varken sämre eller bättre och det är inte så att jag vill vila för jag känner ju att jag orkar göra saker men vi får se hur det blir.

Iallafall så gjorde jag en pumpagubbe i fredags och sparade pumpaköttet för att göra en pumpapaj, Tänkte även göra pumpasoppa ikväll. Jag gjorde den gluten- och mjölkfri så det fungerar bra om man behöver göra den allergivänlig. Det var faktiskt första gången jag gjorde pumpapaj. Detta har varit något jag velat testa länge!


Ingredienser Pajbotten


3 dl glutenfri mjölmix eller vanligt vetemjöl

2 msk socker

150 gram mjölfritt smör eller vanligt smör

1 äggula


Gör såhär


Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ihop alla ingredienserna till pajbotten och tryck ut i en form.

Ställ in formen så den får kallna i kylen medan du gör resten.


Ingredienser Fyllning


4 dl pumpa

2 ägg

2 dl socker

1 tsk malen kanel

1 tsk malen ingefära

1 krm salt

2 msk glutenfri mjölmix eller vanligt vetemjöl


Gör såhär


Dela pumpan i mindre delar och koka den i ca 7-10 minuter.

Mixa sedan pumpan så den blir fin och slät.

Blanda sedan i resten av ingredienserna, börja med äggen.

Häll sedan fyllningen i pajformen.

Låt den gräddas i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.


Ingredienser Marängtoppen


3 äggvitor

2 dl socker


Gör såhär


Häll i äggvitorna och en tredjedel av sockret i en bunke.

Börja med att vispa blandningen på medelhastighet till den börjar få en vit färg.

Tillsätt sedan resten av sockret och vispa på full hastighet tills marängen fått en bra konsistens.

Efter att pajen fått gräddas i ca 30 minuter tas den ut och så breder man ut marängsmeten på pajen och låter den gräddas i ca 30 minuter. Sänk då värmen till 150 grader till resten av gräddningen.

Ta sedan ut och låt svalna.

  • recept

Gillar

Kommentarer

Sandrabergmanfit
Sandrabergmanfit,
Ja har faktiskt aldrig ätit pumpa... hur smakar det ? Sött? Som en grönsak?
nouw.com/sandrabergmanfit
zascha
zascha,
Det var faktiskt första gången jag gjorde pumpapaj. Jag skulle säga att pumpa i sig är ganska smaklös, lite rotfruktskänsla och lite söt, annars ganska menlös. Den blir dock godare tillagad. Pumpasoppa är riktigt gott, ganska söt men väldigt god med lite ingefära och chili om man vill ha det!
nouw.com/zascha