Livet, Vackra ting

I lördags morse anlände mina kära besökare för att ackompanjera mig över helgen. Vi gick på museum, second hand, kondis och lagade trevliga maträtter. En helg som kändes som en hel vecka men samtidigt som bara några timmar och som sedan övergick i en snögrå måndag som jag trotsade med att plocka fram mina röda vårskor, allt handlar ju om mindset ni vet.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Livet, Vackra ting

Har promenerat, gjort en halvtimmes yoga, läst, ätit megagod frulle helt fri från djur (värt att notera för alla som anser växtbaserade rätter vara tråkiga se då bilden ovan och tänk om), varit till skolan en kort sväng, diskuterat ”Förvandlingen” av Franz Kafka, promenerat en gång till, njutit av solsken, ätit sötpotatis framför teven, stretchat, tagit en dusch och lyssnat på sisådär 54% av Björn Granaths inläsning av ”1984”. Om jag fick önska skulle alla dagar se ut så här för idag har jag mått riktigt bra.

Likes

Comments

Livet

Har haft en intensiv vecka förra veckan men med flytt och allt men det mesta börjar falla på plats nu, saknar bara en hylla, ett litet bord och en matta men det kommer så småningom. Här är iallafall lite sneak peaks på hur det ser ut hemma hos mig just nu.
Idag har jag för övrigt tjänat vuxenpoäng vid återvinningen samt promenerat fram och tillbaks till gymmet och nästan blåst bort på Liljeholmsbron men jag har också varit glad inombords eftersom solen kikat fram. Har också gjort dadelbollar och tvättat håret samt druckit några koppar te på kvällskvisten allt sånt där som man kan göra i lugn och ro när den enda man behöver rå om och tänka på är sig själv.

Likes

Comments

Livet

Se vilken fin helg jag haft ändå, efter en veckas feber och förkylning är jag nästan på banan igen och har promenerat och promenerat och återsett gamla vänner och fikat och fikat och gjort pannkakor med en räddare i nöden och promenerat mera och gått på bio inkluderat en tredje fin person. Livet ändå, uppskatta de fina små stunderna <3

Likes

Comments

Livet

Har läst ofantligt mycket den senaste veckan och senast igår klämde jag en alldeles förträfflig diktsamling vid namn "Asfaltshimmel", så klockren och rätt men samtidigt så prestigelös och helt naturlig (se ovanstående bilder för lite sneak-peak). Imorse började jag på "För Lydia", är halvvägs igenom och tycker den är bättre än jag först fick en känsla av. Tipp topp på bokfronten med andra ord! Mindre tipp topp på skolfronten efter att ha genomlidit ett matteprov som jag inte alls pluggat till och inför stundande redovisning av collage som inte riktigt tillfredställer mina prestationskrav. Men hörni, livet går vidare och nya chanser kommer så jag handlade hem en massa frukt och grönsaker samt havredryck x2 smaker och ska äta bra och gott den kommande veckan och allmänt ta hand om mig själv för det måste man faktiskt hörni. Man är själv den viktigaste personen i sitt egna liv, en står sig själv närmast som man brukar säga.

Har för övrigt lite annat än bokrelaterade livsupdates på G så stay tuned då jag bl.a. tänker bjussa på gosiga och superenkla recept samt cafétips och lite lifehacks från en som flyttat hemifrån och lite såna mysiga grejer!! <3

Likes

Comments

Böcker

Om en kvinna som följer med sina bekanta ut till en stuga i bergen, som vaknar upp ensam utan tillstymmelse till liv och vars frihet berövas av en osynlig och vidsträckt vägg. Boken klargör en människas enorma överlevnadsinstinkt och de basala livsbehoven, högst aktuellt i dagens värld!

Det sägs att Väggen är en bok som aldrig lämnar läsaren oberörd och att de som läst den aldrig riktigt blir densamma som de var innan. Den vetskapen fick mig att förvänta mig något mer omskakande och verkligen livsomvändande, ungefär något i stil med vad jag upplevde när jag läste "Ett litet liv". Ur den synpunkten var större delen av boken delvis till någon form av besvikelse, men å andra sidan hade jag nog ställt orimligt höga krav. Däremot under de sista ca 40 sidorna började jag verkligen att reflektera över vad jag hade läst och insåg att om jag blev satt i samma sits som huvudkaraktären hade jag nog inte varit utrustad varken mentalt eller fysiskt för att klara mig lika bra som hon gör. Jag är imponerad och uppslukad.

Fyra av fem tekoppar, läs den!

Likes

Comments

Livet

Hängde på Medborgarplatsen mellan cirkus 09:07-11:13 och plåtade profildagsuppgift i gryende solsken, bestod medan människors liv fortsatte och tiden passerade.

Käkade förvånansvärt fräscha grönsaksburgare till lunch för att sedan spendera en eftermiddag i Photoshop, that's what I call fredagsmys!

Hamnade på biblioteket, lånade, lämnade, fikade. Har nu en hel hög med underbara böcker som väntar. För Lydia, Kom och hälsa på mig om tusen år, En vinter i Stockholm och Bonjour Tristesse (<3).

For hem, åt soppa på butternut och morot och ska ägna resterande kväll åt att färdigställa mitt collage samt förhoppningsvis kanske läsa ut min bok (en recension finnes snart på en blogg nära dig!)

Känns för övrigt både skönt och lite konstigt, men mest skönt, att vara på banan med det mesta igen. Skrivandet, bloggandet, livet?? Är allmänt till freds vilket jag uppskattar.

Likes

Comments

Livet

Lever just nu i en diffus blandning av extas och överväldigande novembermörker, men så länge man är positivt inställd går det mesta faktiskt alldeles ypperligt och förtjusande lätt att bocka av på att göra-listan. Idag bockade jag till exempel av att gå och lyssna på världens bästa Floras författarsamtal på Solna bibliotek och har nu andats in inspiration i mängder, perfekt nu när jag verkligen tagit upp mitt skrivande på riktigt igen. Imorgon stundar en dag bestående av fotografering och redigering, så himla mysigt! Spenderade hela dagen i dag i fotolabbet och är överväldigad av vilken ynnest det är att få ägna sin skoltid åt något man verkligen tycker om. Ni som står inför stundande gymnasieval, följ era jävla drömmar för livet är fint och man ska åta sig nya utmaningar och göra sånt man tycker är roligt och som man mår bra av.

Slut på livscoachning och flyktiga drömmar för nu ska jag dricka en kopp skogsbärste och läsa (jag läser just nu "Väggen" av Marlen Haushofer, vad läser ni??).

Likes

Comments

Livet, Fotografi

Lite snapshots från idag. Vi hade profildag vilket innebar att gå på fotografiska och välja ut en bild att tolka och återskapa vilket innebar att vi tog både relevanta och irrelevanta bilder och blev kvar på skolan till kl 18. Hoppas ni också hade en najs men intensiv dag och framför allt, att ni firade kebabens dag ;))

Likes

Comments

Livet, Vykort

9:30 ligger regent tungt längs kajen på Strandvägen när båten lägger ut och tryggt styr mot den yttre skärgården och Sandhamn. Vattnet strömmar längs rutorna, människor trängs för att hitta sittplatser inomhus. Havet gungar i takt med de mörka molnen.

11:30 har molnen skingrats och vi kliver i land på en solig ö där flakmopeder samsas med cyklar och promenerande. Vi klickar bra, jag och den här miljön. Att lyssna till tonerna av havet brus, känna vinden barskt blåsa i håret och vara långt från allt annat, det är min melodi.

12:43 biter jag den första, himmelska tuggan av termosvarm korv täckt med grovstark senap. Klipphällen under mig är varm och jag skriver vykort till några jag tycker om.

14:13 kliver vi genom den smala dörren till bageriet där vi möts av den härliga doften av nybakat, färskt bröd i alla dess slag. Vi köper seglarbullar, promenerar ner mot kajen och avnjuter den söta drömmen. Till vågornas brus och sorlet av sommarglada besökare. Båtmotorernas mysiga brummande och gruset som behagligt knastrar under skosulorna.

15:15 har vi tagit plats i aktern och åker åter mot stadens liv igen och jag vet att jag snart kommer att återvända. Jag gillar dig Sandhamn, jag älskar dig havet.

Likes

Comments