Modig kille

- Livet -, - Kevin -

Igår fick Kevin sin femårsspruta.

Han var så duktig och modig. Man ska ju vid femårskontrollen göra lite mer än att få spruta.

Som att väga och mätta honom. Nu är han 114 cm lång och väger 21 kg. Alla växer vi olika och jag tycker att han har varit i stl 116 (i kläder) nu i en evighet men ja han följer sin kurva och det ser väldigt bra ut.

Vi pratade lite om att han ska börja i förskoleklass efter sommaren och jag är mer nervös denna gången än när Minnah skulle börja. Hon var mer intresserad av att skriva, rita och läsa redan då men Kevin är inte det. Han var duktig och skrev sitt namn på teckningen han ritade och det är inget krav att dom ska kunna skriva när dom börjar förskoleklass men jag hoppas att det lossnar snart för honom. Vi får göra det mer intressant här hemma. Läsa och skriva mer med honom.

I bakhuvudet har man också att han är förtidigt född och det kan ju visa sig på olika sätt, men än så länge så har han inga problem pga av det. Hoppas att det förblir så.

När han sen skulle få sprutan så var han så duktig. Han fick blåsa bubblor och när det sen stack till så började han skratta. Kevins speciella nervösa/ledsen skratt. När han slår sig i vanliga fall så kan han ibland skratta bort det men frågar man igen så blir han ledsen. Men han blev inte ledsen där och jag sprack nästan av stolthet.

-Det var något nytt, du är nog den första som skrattar när dom får spruta. Bra jobbat Kevin!

Sen skulle vi hämta Clara på förskolan och då skulle han såklart visa upp sitt plåster på armen för alla kompisar. Stolt som en tupp.

Gillar

Kommentarer