Hjärtat <3

- Livet -

Utredningen med mitt hjärta har ju varit igång sedan september förra året. Jag fick då lämna blod på vårdcentralen för dom trodde att det var min sköldkörtel som spökade med kroppen. Men det var det inte.

Jag fick sen göra ett Ultraljud på mitt hjärta i november och där kunde dom se att hjärtat såg bra ut men att det slog konstigt. Men fortfarande inget som var livshotande så jag skulle bara ta det lugnt och fortsätta med mitt liv.

I januari så fick jag träffa läkare och fick utskrivet Metoprolol Sandoz - Metoprololsuccinat som är det verksamma ämnet i Metoprolol Sandoz blockerar vissa betareceptorer i kroppen, särskilt de betareceptorer som finns i hjärtat (selektivbetablockerare). Så dessa går jag på nu och jag känner att det har blivit bättre. Men läkaren var inte riktigt nöjd med att mitt hjärta höll på såhär så jag ska tillbaka och göra ett Arbetsprov, MR röntgen på hjärtat och gå en gång till med EKG i 24h. Det fick jag göra i innan ultraljudet på hjärtat i november.

Jag tycker att det är skönt att dom inte bara ger mig medicin och skickar hem mig. Utan utreder mer och försöker komma fram till varför mitt hjärta beter sig såhär. Men det har blivit bättre och jag hoppas att jag slipper operation för det är ju sista utvägen om det är något fel. Min kusin går idag med pacemaker och hans resa började ungefär som min. Men jag går inte och oroar mig utan tar sen sak i taget. Som sagt så mår jag bättre med medicinen och känner inte av mina extraslag lika mycket.

Så fortsättning följer på denna intressanta resa....

Gillar

Kommentarer