Hur vi hade det i Kap Verde

Idag har vi alltså varit hemma i ungefär en vecka. Det är självklart jätteskönt att komma iväg ibland men känslan när man kommer hem är helt underbar. Tänkte i detta inlägget bara lägga upp lite bilder och skriva om hur vi hade det och hur Santa Maria var. Vi får se om det är något ni blir sugna på 😉

Jaa alltså mycket strandhäng blev det! Eftersom det blåste rätt mycket var vågorna rätt stora och kraftiga. Jimmy älskade det men jag tyckte det var rätt läskigt ändå. Tror vattnet gick till midjan och det var vågor som var mycket högre än mig typ, så man slog ihjäl sig nästan också eftersom det var så grunt haha. Jag fick iallafall en respekt för vatten som inte funnits tidigare. Inget att rekommendera om man har små barn, eller om man vill stå och pussas med sin pojkvän ostört, för man drogs verkligen med av vågorna.

Många eftermiddagar spenderades i dessa sängarna framför poolen. Jimmy sov medan jag satt och läste och åt glass. Helt perfekta eftermiddagar enligt mig.

Poolhäng blev det mer dom sista dagarna. Det fanns tre poolområden och vi hängde nog vid alla egentligen. Det var rätt smidigt då vi bodde nära poolerna och man slapp all sand och alla stora vågor (till Jimmys besvikelse).

Ja alltså, första dagen som vi var inne i Santa Maria centrum var det jättemånga försäljare som ryckte i oss och ville sälja saker. Både jag och Jimmy har väll lite svårt för att säga nej så det slutade med att vi köpte två små sköldpaddor i trä för 20 euro bara för att bli av med dom haha. Sedan dess vågade/ville vi inte vara inne i centrum mer och hängde mest vid vårt hotell och vid stranden. Däremot fanns det en beach bar där vi lunchade en dag 😃

Som ni ser på bilden till vänster kunde det vara rätt molnigt.. Däremot var vattnet varmt och sandstranden ljuvlig!

Kortfattat så var det bra i Kap Verde. Jag jämför rätt mycket med vår resa i Mexico 2016 och ärligt talat var detta inte bättre, men det var bra som sagt.

För det första så blåste det rätt mycket, när solen var framme var det skönt men när molnen kom blev det rätt kyligt. Och tyvärr var det rätt molnigt när vi var där, men det beror väll på årstiden.

För det andra är Kap Verde ett rätt fattigt land vad jag kunde se. Jag tyckte det var jobbigt att försäljare ryckte i en så fort man var inne i centrum och bara ville strosa i lugn och ro. Jag tyckte också att det var jobbigt att se alla hemlösa djur som bland annat fanns på gatorna och stranden.

Annars var det rätt trevligt ändå. Dock fanns det inte så mycket att göra och jag tyckte inte heller det fanns så många restauranger inne i centrum. Därav åt vi nästan jämt på hotellet och jämt samma dag, något som blev rätt enformigt. Kap Verde är ett bra resmål som jag vill ge 3/5 stjärnor.

  • Resor

Gillar

Kommentarer

JossusTravelPics
JossusTravelPics,
Ser härligt ut, hur var det med visum, behövdes det?nouw.com/jossustravelpics
zandrakangstrom
zandrakangstrom,
Inte vad jag har minne av faktiskt 🤔nouw.com/zandrakangstrom
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229