Skolan har dragit igång och jag tror många tappat motivationen för länge sen, sååå jag tänkte slänga upp lite bilder från pinterest som kan väcka glöden att börja ta tag i studierna!

(Det kommer pluggtips och allt sånt snart, håll utkik ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Heeej människor, jag har inte lagt upp något på ett bra tag men tror inte ni märkt nåt ändå hahah. För tillfället befinner jag mig i Mashhad, Iran. Tänktes bara säga att bloggen kommer fortsätta vara död tills jag kommer hem till Sverige vilket är i början av januari. Slänger upp lite bilder från resan nedanför!

Likes

Comments

Ain't nobody got time for bad skin, så här har du några ganska basic tips som är viktiga att använda sig av.

1. Ha en hudvårdsrutin. Börja med att ta bort smink, sedan en djupt rengörande ansikstvätt, ev. ansiktsvatten och avsluta sedan med en bra återfuktande kräm (Cetaphil är min favorit).

2. Drick vatten. Ganska givet men ändå något som man kanske inte riktigt gör. Kom inte med "Jag gillar inte vatten för det smakar inget" och sen klaga över dina finnar ¯\_(ツ)_/¯

3. Byt örngott. Detta är vääldigt viktigt! Byt iallafall en gång i veckan.

4. Ät bra. Vet att ingeeen vill höra detta men kost gör skillnad. Fet snabbmat kan påverka din hud negativt, det är ingen nyhet. Öka ditt intag av grönsaker och frukt är en enkel sak du kan göra. Du behöver nödvändigtvis inte gå på diet men näringsrik mat är alltid bra.

5. Rör på dig. Detta är något som jag verkligen rekommenderar! Träning reducerar stress något enormt och huden blir bättre av det.

6. Använd lermasker/kolmasker. Vanliga masker gör inte mycket har jag märkt, kol- och lermasker är betydligt bättre, inte bara för reducering av finnar men också blackheads.

7. Babypuder. Efter du lagt din ansiktskräm på kvällen, lägg på ett lager av babypuder nästan som en mask och sedan sover du bara med det. Den här metoden har hjälpt mig sååååå mycket.

8. Rosvatten/Äppelcidervinäger. Du använder det här som ansiktsvatten. Jag har inte använt det själv men har hört mycket bra. Äppelcidervinäger blir bäst om du blandar 50 50 med vatten eftersom äppelcidervinäger självt blir för starkt.

9. Tvätta händerna innan du tvättar ansiktet. Många glömmer att göra det, men det är faktiskt väldigt viktigt.

10. Kosttillskott. Det finns särskilda tabletter med vitaminer och mineraler för att stabilisera hormonerna så huden blir bättre, själv använder jag dem som heter SKIN och finns på apotek hjärtat.

Likes

Comments

För en månad sen hade jag grooovt mycket mjäll. It was a mess. Jag provade alla möjliga mjällschampo och oljor, it didn't do anything. Men tack vare en viss produkt är mitt hår nu helt fritt från mjäll.

Sååå.. det enda du behöver är Fungoral, vilket är ett mjöllschampo som jag aldrig hade hört talas om innan jag provat det. Kostar ungefär 120kr för en flaska på 120ml som du hittar apoteket. Det är vääldigt dyrt enligt mig, MEN det är verkligen den bästa och mest effektiva lösningen du kommer kunna hitta. Och försök inte ens med head & shoulders, det är bara skit. Just saying.

Det finns en bruksanvisning på paketet som du måste läsa för det finns vissa saker att tänka på när du använder det. En väldigt positiv bieffekt är att mitt hår blev inte oljigt lika fort som förut. (Inlägget låter vääldigt sponsrat men it's not, I wish tho)


Likes

Comments

Det finns många onödiga saker jag och andra muslimer får höra, här är lite av det jag har varit med om. För att förtydliga så är nedanstående fraser högst olämpliga och onödiga att sägas av ickemuslimer, so just don't.

"Du har ju inte hijab, då är du ju inte muslim på riktigt"

"Men om du inte fastar är du ju inte muslim"

"Varför firar ni inte jul? Ni bor ju i sverige!"

"Vad händer om du äter fläskkött?" (nej, JAG DÖR INTE)

"Har du aldrig blivit sugen på att testa typ bacon? det är ju sååå gott!!!!"

"Du är inte homofob ju, hur kan du vara muslim då?"

"Alla muslimer ÄR terrorister, kolla bara på nyheterna!!!"

"hahah kolla påskkärringen, vadå varför tar du illa upp? du har ju inte sån på huvudet?"

"ALLAHU AKBAR!!!! Vadå, jag är ju troende?" *brister ut i skratt*


^^ ang sista frasen

Likes

Comments

Fick du inget sommarjobb? Eller behöver du extra cash under vintern? Oavsett, så vill vi alla ha pengar, it's a fact. Men man kan inte alltid mjölka sina föräldrar på pengar så fort man lägger ögonen på något som väcker intresset. Jag bläddrade runt bland videos och artiklar på hur man som tonåring kan skrapa ihop extra sedlar och hittade detta klipp som jag tyckte var fantastiskt bra. Believe me, it's worth your time.

Likes

Comments