Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag i skolan hade vi anatomiprov. Det kändes bra innan, under och typ en halvtimme efter... Tills vi började diskutera frågorna och svaren och jag insåg att ah, nä, jag har nog fan inte 60% rätt av provet. Så jag hoppas på att vi kommer få möjlighet att göra ett omprov.

För alltså... Ah, jag får ju skylla mig själv. Har faktiskt inte pluggat så mycket som jag borde för jag har inte orkat. Är helt tom i bollen! MEN! Och det här är så jävla skumt - i och med att det var sjuuuuuukt mycket som vi var tvungna att få in i skallen, förstår man att vissa delar är mer viktiga än annat. Typ att det kanske är bättre (för oss PT's) veta ursprung, fäste och funktion till Gluteus Maximus, som är vår största muskel, än Suboccipitalis (eller hur den muskeln nu stavas, nackrosetten ni vet). Så jag pluggade och tog in det som jag trodde var mer viktigt, turned out that I was wrong. Majoriteten av det JAG hade pluggat på, fanns inte med.

Lyckat.

Och en muskel som verkligen har satt sig i skallen på mig är Mm Scalenii men just den muskelgruppen kom inte med överhuvudtaget så fuck you all, I'm about to show off

Mm Scalenii, tre muskler

Scalenus Anterior

Ursprung; Framsidan av Processuss Transversus C3-C6
Fäste; Costa 1

Scalenus Medius
Ursprung: Baksidan av Processus Transversus C1-C7
Fäste; Costa 1

Scalenus Posterior
Ursprung; Baksidan av Processus Transversus C4-C7
Fäste; Costa 2 (ibland går fibrerna ner och fäster även på Costa 3)

BAM! Tack för mig! Se, jag kan också!

Godnatt

Likes

Comments

Idag gick alla i Bålsta runt omkring och tänkte tyst för sig själv "är det JAG som luktar punani eller är det en doft som lagt sig tjockt över hela byn?!". Kvinnorna har säkert funderat om det är nån form av läckage där nere. Har jag inte tvättat mig ordentligt? Behöver jag extrakolla PH-värdet? Och männen har tyckt att det känns jävligt skumt för "inte fan har jag en punani".

Jag själv gick runt och ba kände ett obehag. Nog för att jag käkade en pizzabit med räkor till lunch men inte fan kan den lukten ha fastnat så jävla mycket på mina kläder? Det luktade verkligen fitta. Ursäkta ordvalet. Och det var liksom inte våt ängmark med en blomsteräng bredvid utan mer en våt ängmark med tusen döda fiskar i. 

En av det värsta många av oss vet är att lukta äckligt. Usch, fy och skam. Tänk om vi råkar lukta svett liksom?! UHHH... Eller om vi glömde att spruta lite parfym imorse och nu går vi runt och luktar lite unket? Det är jävligt äckligt och jobbigt även om det är så naturligt och alla gör det emellanåt.

Så gick de flesta runt idag och svettades över att vi kanske var den som luktade punani! Helvete! Lukten fanns ju vart jag än gick. Nog måste det vara jag? Shit! In i duschen, byta underkläder och på med extra mycket deodorant och parfym men... Vad fan? Det luktar fortfarande. Jag måste ha hamnat i klimakteriet. 25 år förtidigt... Inte för att jag vet vad klimakteriet har med detta att göra men mmm, så måste det vara.

Fast, räddningen för oss alla var att få reda på att det var den där jävla gården som eldade ensilage och det var alltså de som spridit denna lukt runt i hela byn. Phjuuu...

Likes

Comments

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to wrap my arms around her and sleep. Not fuck, like in those movies. Not even have sex. Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase. But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating. So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was a hurricane.

Likes

Comments

Idag körde jag Bodybalance för andra gången den här veckan. Gav ett löfte till mig själv i somras att jag skulle försöka bli lite mer smidigare och rörligare och testa på nåt nytt... Meeeeeeeh, Bodybalance kanske inte är nytt för mig men jag försöker i alla fall att gå kontinuerligt.

Anyway, jag har gått nästan varje vecka, dock bara en gång per vecka, och jag blir så frustrerad! Jag suger verkligen! Jag är så fruktansvärt dålig på Bodybalance. Alltså, NEJ, man behöver inte vara bäst på allt men jag önskade väl att jag kunde utvecklas lite mer. But no no... Känns som att jag inte har någon kroppskontroll, jag är svag i kroppen och bålstyrka ska vi inte ens snacka om (buuuu, tummen ner)...

Men skam den som ger sig! Bara ta nya tag på tisdag igen. Lite längre, lite djupare, lite smidigare. Med den nya infon i skallen ska jag försöka intala mig själv att det bara är en form av placeboeffekt från min hjärna om att jag är så stel.


Likes

Comments

För att en muskel ska bli starkare måste vi först bryta ner den och sen ge lite vila. Därför har jag vilodag idag och med råge! Inga schemalagda lektioner i skolan så jag tog en välförtjänt sovmorgon och sen har jag försökt att plugga lite men eh... Eh... Ja. Plus lite tvätt och äta mat. Och grejen är den att jag tar inte en vilodag för att jag har en träningsvärk från helvetet. No... NOOOO... Absolut inte!

Men ikväll ska jag agera PT vilket är så sjukt jävla roligt! Speciellt när ens klient utvecklas och ni kan nog inte förstå stoltheten i hjärtat när man ser dem kämpa! Såvida ni inte är PT's också. Vi ska köra lite löpning och stabilitet. Måste räta till en sned rygg här va...

Likes

Comments

Det är nog dags att låta er gå vidare! Ni är de vackraste jag har haft. Jag skojar inte!
May you rest in peace ❤

Likes

Comments

Jag är helt frukansvärt trött i kroppen. Igår blev det både box och step. Är dessutom täckt av blåmärken på armarna. Ser ut som jag har blivit slagen. Vilket jag i och för sig på ett sätt har blivit, hallå boxen, men ändå. Ser inte riktigt okej ut va. 

Idag, på träningsschemat, står det kettlebellsgenomgång samt bålstyrka med PT (låter jävligt flaschigt men det är med en i klassen, vi håller ju på att utbilda oss till PT's och massörer såatteh), Bodybalance och Zumba. Min kropp kommer att vara sore i slutet av veckan, help.


Likes

Comments