HeaderFörra veckan hade vi sportfestival, vilket var jättekul! Hela skolan delades upp i tre färger, beroende på vilken klass man går i och sen tävlar man som lag mot de andra färgerna. Jag går i 2-2 så vår klass tillsammans med 1-1, 1-2, 2-2, 3-1 och 3-2 var i samma färg (Grön). På sportfestivalen gjorde vi alla olika sporter plus att vi hade "performance" inför alla. Inför performance så övade vi flera veckor i förväg. I dansen så är alla indelade i par och får positioner, jag blev placerad i mitten längst fram tillsammans med en annan kille som är halv amerikan. Vi stod ut så himla mycket från alla andra (lol). Det var iallafall jättekul och helt annorlunda från sportfestivaler i Sverige.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

För ett par helger sedan besökte jag, Asu (Asuka) och Morimori (Yuto) Asakusa och åkte upp i Sky Tree. Det var helt sjukt att se Tokyo från Sky Tree toppen, helt annorlunda från Tokyo Tower som är ungefär lika högt som Eiffel tornet. Sky Tree är andra högsta byggnaden i världen efter Burj Khalifa så upplevelsen var verkligen cool.

Likes

Comments

I onsdags så åkte jag för att köpa nya grammatikböcker för att förbereda inför JLPT provet. Den dagen hade varken Nora, Cedric eller jag skola så efter att jag köpt mina pluggsaker så passade vi på att åka till en park för att kolla på körsbärsblomningen och ha picnic. Det var jättemysigt men tyvärr så fick jag inga bra bilder, det blåste väldigt mycket och ljuset var dåligt (och jag hade en allmänt dålig fotodag). Men vi hade kul iallafall.


Likes

Comments

Vi såg en baseball match i Nagoya Dome, min värdfamiljs favoritlags, Dragons, hemarena.

Deras maskot är en supersöt Doala (Dragon+Koala)

Likes

Comments

Förra veckan när vi åkte till Nagoya så åkte vi förbi kyrkogården där några av min värdfamiljs elders ligger begravda. Det var rätt olikt en svensk kyrkogård. Nu var det ju heller inte direkt en kyrkogård då det inte fanns någon kyrka, istället fanns det ett tempel.

Likes

Comments

Idag och imorgon är det lite speciella scheman som gäller i skolan, vi har nämligen bollsports-dagar de två dagarna. Innan så skriver man upp sig på vilken sport man vill göra och sen bildar klassen ett team på ungefär 6/7 pers. i var och en av sporterna och tävlar mot alla andra klasser i skolan. Tjejerna kan välja på volleyboll, dodgeball och basket. För killarna är det antingen fotboll, volleyboll eller basket som gäller. Tyvärr regnade det idag så fotboll och dodgeball som ska hållas utomhus bytes ut mot bordtennis inomhus. Det var såklart lite synd men vi hade kul ändå. Och imorn ska det bli fint väder så då blir det sats! Det är verkligen sjukt kul för alla blir så engagerade.

Det bästa är nog basketmatcherna, alla samlas för att kolla på dem och stämningen är verkligen på topp. Plus, matcherna är "no mercy", vet inte varför men de kör typ inte med faul. Kan inte så mycket om basket men jag tvivlar starkt på att den kroppskontakten som de kör med inte är okej i vanliga fall. Killarnas matcher är typ brutala, det är jättekul 😂. Sen är det ju också rätt orättvist ibland för vissa klasser har många fler personer som är med i skolans basketlag (detsamma gäller fotboll och volleyboll), så någon gång var det en match där alla spelare för en klass hörde till skollaget och motståndarna hade inte en enda medlem med. Man kan säga att det var extrem utklassning. Basketspelarna spelar inte direkt snällare bara för att de andra inte ens är i närheten av deras nivå, som sagt; brutalt. Min klass har inga personer med i basketlaget men alla är rätt atletiska så det gick väldigt bra ändå, de vann nästan alla matcher :) ✿


​Miu, Yuri & Ayaka watching the basketball games !

Likes

Comments

Jag är sååå lättad! Talet kunde inte ha gått bättre och det är så skönt att det är över.

Det viktigaste är att inte bli för nervös. Alltid precis innan man ska gå upp så börjar hjärtat slå jättestarkt så det verkligen känns och det närstan dunkar i öronen, det är farligt. Det är i det stadiet man måste ha mest kontroll över kroppen, hjärtat får inte slå hårt för då är man för nervös och så glömmer man bort vad man ska säga. Men har blivit så mycket bättre på att kontrollera det sen jag kom hit, har hållit så många tal här att det börjar kännas mer naturligt. Det är bra träning tills jag kommer tillbaka till Sverige där talen blir betygsatta.

Tal inför publik har alltid varit min svaga del av läroplanen gällande språkämnena p.g.a. den alldeles för vanliga anledningen att jag blir för nervös. Men nu när jag konstant utsätts för att hålla tal på det här sättet, många gånger inför stor publik, så har jag börjat vänja mig. Det är inte alls lika illa som det var förut. Visst, igår hade jag en viss panik med utlopp av känslor som några av mina goda vänner på snap blev offer för (ledsen för det you guys, love you all ♥︎) men när jag väll skulle göra det så gick det faktiskt bra!

Efter eventet spenderade jag eftermiddagen med Yuna som ska åka till USA i Augusti, och sen klockan 18 mötte jag min värdfamilj och åt middag på en kushikatsu-resturang.

Likes

Comments

Imorgon är det ju tal som gäller igen så idag ligger det största fokuset på att memorera allt som ska sägas, kommer ihåg ungefär 90% just nu. Talet ska vara 5min. långt.. Grejen är att hade det varit engelska (och typ svenska), hade det inte varit några problem, fem minuter är ett drygt intro, men på japanska är det lite mer av en utmaning. Men jag ska göra mitt bästa!

Sen har jag funderat på att börja skriva bloggen på svenska. Var inte jätteduktig på att formulera mig på svenska i varken skrift eller tal redan innan jag åkte men nu är det nästan ett skämt. Det är verkligen illa. Jag pratar bara japanska och engelska här, har läst ut elva böcker sen jag kom hit varav 0 har varit på svenska och kommer på mig själv med att google översätta från från engelska till svenska när jag undrar över något ord. Så därför tror jag nog att jag ska börja skriva på svenska här i bloggen, känner att jag borde öva upp den lite tills jag kommer tillbaka till Sverige, till största del p.g.a. skolans svenska lektioner.


  Nedräkning -    6 dagar ♥︎

Likes

Comments

Right now I'm at Starbucks with Ayu. We met in the morning so we'd have a lot of time working on my speech and we finished it but it sure took its time, it's past two o'clock now. Soon we'll go and have lunch somewhere. She always helps me whenever I have to hold a speech in Japanese; corrects my text, come with more natural examples etc. I'm fortunate to have such a good friend, あゆ、ありがとね ♥︎

Likes

Comments