Då var allsvenskan färdigspelad för den här gången. Resultatet i sig bryr jag mig inte så mycket om eftersom jag håller på GIF Sundsvall och de inte hade så mycket att spela för. Det som jag däremot funderar på och som jag funderat på i många år är varför det ska spelas fotboll i November (olika kval) i Sverige. Allsvenskan startar som regel tidigt i April och det ska spelas 30 omgångar. Det är några uppehåll i samband med landskamper och det är några veckor på sommaren som spelarna kan vara matchlediga. Det skulle inte vara jättesvårt att komprimera spelschemat så att serien avslutas exempelvis i slutet på september. Fotboll ska spelas när det är "någorlunda sommar" anser jag. För några år sedan skulle GIF Sundsvall kvala efter allsvenskans slut och dessa matcher spelades i November när det var snökaos och många minusgrader. Det kändes lite sådär, nästan som en parodi.

Troligtvis finns det anledningar till att det ser ut som det gör och jag har inga som helst ambitioner att driva opinion för komprimerat spelschema.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Jag läste på Aftonbladet att flyktingar hade haft en manifestation i Överkalix, där de gått huvudgatan upp och ner med plakat och svenska flaggor för att tacka ortsbefolkningen för det varma mottagandet och den vänlighet de visat. Flyktingarna deklarerade att de trivs bra och gärna stannar där. Sådant värmer mitt hjärta, särskilt när det var "som ett svar" på hot som riktats mot dem. Det verkar som att de flesta i Överkalix är positiva till flyktingarna och att endast ett fåtal är emot. Jag är övertygad om att sättet flyktingarna manifesterade på är rätt både på kort och lång sikt för att fortsätta ha den fina stämning som, enligt media, finns där.

Likes

Comments

​Detta första inlägg blir bara ett test för att se hur allt fungerar. 

 

Likes

Comments