Hej allihopa och välkomna till min blogg. Idag har jag tråkiga nyheter och det är att jag ska sluta blogga😞. Jag ska sluta med bloggen eftersom att jag är ganska ung och jag måste fokusera mer på skolan.

Att jag inte fokuserar på skolan är ganska dåligt eftersom att skolan är där som jag ska växa upp, lära mig nya saker och träffa nya vänner. Och jag får läxor och mycket att jobba med så jag har inte haft tid med bloggen och det är därför jag sluta blogga. Utan skolan kommer jag inte få en bra framtid vilket kan leda till fattigdom och jag kommer kanske inte ha ett hus, ingen fru så jag går på skolan för min framtid och utan skolan finns ingen framtid. Att blogga var roligt men nu är det slut! Hejdå!

Bildresultat för going into a light place

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej allihopa och välkomna tillbaka till min blogg. Idag har jag tänkt att bjuda på ett nytt recept som då är ryggbiffar.

Ingridienser:

2 st ryggbiffar.

3 tsk mattfett.

Olivolja.

Havssalt.

Svartpeppar.

Tillbehör:

Klyftor.

Bearnaise sås.

Hur lagar man:

Ta dina två ryggbiffar och lägg de på en talrik. Krydda ryggbiffarna med havssalt och svartpeppar. Häll 3 matskedar olivolja på båda ryggbiffarna. Sätt spisen på 6 och vänta tills du ser att pannan börjar ryka. När du ser att det börjar ryka då ska du lägga ner ryggbiffarna på pannan. Vi ska låta ryggbiffarna vara i pannan för 3-4 minuter på båda sidorna för att få en fin medium rare steak. När det gått 3-4 minuter på en sida då ska du vända den och vänta. När det är en minut kvar tills ryggbiffarna är klara så vill jag att du lägger matfettet på pannan. Nu när matfettet är smält så vill jag att du ska ta en sked och hälla över mattfettet på ryggbiffarna. Nu är de klara och redo att servera.🍽😋

Tips:

1. Börja laga ryggbiffarna 20 minuter efter du tagit ut de från kylskåpet, så ryggbiffarna är på rumstemperatur.

2. Pressa inte ner ryggbiffarna när de är på spisen, eftersom att köttet kommer att bli torr.

3. Krydda ryggbiffarna rejält eftersom att ryggbiffarna är ganska bredda.


Likes

Comments

Hej allihopa! och välkomna till min blogg:) Förlåt att jag inte har gjort ett inlägg på länge. Jag vill ge er fler recept men tyvärr så har jag varit sjuk. Jag har inte kunnat skriva vilket är väldigt synd enligt mig eftersom att ni inte får recept för jag vill inspirera ungdomar att börja laga mat. Jag vill att ni ska kunna överraska era föräldrar, släktingar och vänner med nya maträtter. Enligt mig så är det inte bara vuxna som kan laga mat utan barn också. Så jag vill verkligen lyckas med att inspirera er vilket kan leda till nya professionella kockar. Det kan leda till nya maträtter och även en helt ny generation med matlagning. Mitt jobb nu är att inspirera er så ni senare kan inspirera andra ungdomar så matlagningsgenerationen växer och växer tills hela världen inser meningen av matlagning.

Men nu är jag tillbaks och jag är superredo att bjuda på fler recept😁🍴

Glöm inte att följa min blogg och på snapchat:Youssefronaldo9. Önskar er en bra vecka och så ses vi på mitt nya inlägg.👍

Likes

Comments

Hej allihopa och välkomna tillbaka till min blogg. Jag hoppas att ni har haft en fantastisk dag. Men nu ska jag ge er ett recept på en kladdkaka.

Ingredienser:

150g matfett.

3 st egg.

3 dl strösocker.

2 dl vetemjöl.

1 dl kakao.

1/2 msk vaniljsocker.

hur gör man:

1. Sätt ugnen på 175° C.

2. Rör ihop sockret och eggen i en stor skål.

3. Smält matfettet.

4. Rör ihop alla de torra ingredienser i en annan skål (strösocker, vetemjöl, kakao och vaniljsocker)

5. Häll ner de torra ingredienserna och matfettet i skålen med sockret och eggen och vispa till en smet.

6. Häll ner din smet på en form och lägg den i ungen. Låt smeten vara i ugnen i 15-20 minuter innan du tar ut den.

7. Efter 15-20 minuter så kan du ta ut den från ugnen och den är redo att äta.

Jag kände för att göra något söt eftersom att jag redan gjort hamburgare och wok. Så jag tänkte för mig själv varför kan jag inte göra något söt idag. Då kom det ''Kladdkaka'' så jag gav er ett recept på en kladkaka som ni redan kan se. 

Likes

Comments

Hej allihopa och välkomna tillbaka till min blogg. Jag hoppas ni har haft en jätte bra vecka hittills och hoppas er vecka kommer att bli mycket bättre med min CheeseBurger recept.

Ingredienser: (ca 2 portioner)

250g Nötfärs.

Cheddar ost.

Hamburgar bröd.

1/3 Lök.

Svart peppar.

Salt.

Vit peppar.


Hur lagar man:

1. Ta ditt nötfärs och lägg det på en skål.

2. Dela löken till små kvadrater och häll över det på köttet.

3. Lägg pannan på spisen och ha värmen på ganska hög värme.

4. Krydda köttet med salt, svartpeppar och vitpeppar och bara lek med köttet tills all krydda spridit sig runt köttet.

5. Ta en bit av köttet och gör en liten boll av det. Nu vill jag att du ska använda ditt pekfinger, långfinger och ringfinger och bara pressa ner köttet men se till köttet är lite tjockt. Fortsätt repetera såhär tills all kött är slut.

6. Nu vill jag att du ska göra ett litet hål i mitten av burgaren (Inte hela vägen genom Burgaren.) för det kommer att stoppa burgaren från att bli formad som en boll.

7. Lägg burgarna på pannan och låt köttet vara i 3 minuter och vänd köttet och låt det vara där i ytligare 3 Minuter för att få burgaren Medium.

8. När det är ca en halv minut kvar tills burgaren är klar så vill jag att du ska lägga din cheddar ost på burgaren. 

9. Ta ditt bröd och vad du nu vill ha på din burgare, Jag har själv Tomat, gurka, isbergssallad och ketchup. Och lägg upp din burgare hur du vill ha den. Nu är det redo att äta hoppas du gillar det.

* Pressa inte ner din burgare medans den är på pannan eftersom att det kommer att få bort all saft ur det. Det kommer att sluta med en torr burgare.

glöm inte att följa mig på snapchat: youssefronaldo9 och glöm inte att gilla, kommentera och följa min blogg.


Likes

Comments

Kyckling wok med ris (ca 30 minuter)

Ingredienser: (ca 6 portioner)

12 st små potatisar.

2 st lök.

1 broccoli.

1 zukini.

3 st morötter.

1 grön paprika.

280 gram champinjoner.

1 kilo kycklingfilé.

7 dl ris.


Hur gör man:

1 Dela kycklingen till små kvadrater.

2. Skär potatisen till tunna skivor.

3. Dela broccolin.

4. Skär morötterna till små skivor.

5. Skär zukinin till små skivor

6. Lägg till dessa följande kryddor på kycklingen salt, svart peppar och kyckling krydda.


Hur lagar man:

Ha 2 pannor, en till woken och en till kycklingen (ha en ganska stor panna för woken) häll lite oliv olja på båda pannorna. Lägg potatisarna, löken, broccolin. Zukinin, morötterna, paprikorna och champinjonerna i en stor panna. Lägg  kycklingen i en annan panna. Ha pannorna på hög värme. Koka riset. Sänk värmen på woken efter 5-10 minuter till lagom värme. Ta bort kycklingen från värmen och vänta tills woken fått lite mer färg. Lägg till salt, svartpeppar och kyckling krydda på woken 15 minuter efter du lagt woken på spisen. Precis efter du lagt kryddorna på woken så vill jag att du ska lägga kycklingen på woken samt sänka värmen till låg värme. Nu vänta😀. Ta bort kyckling woken och risen från värmen och nu är det redo att äta🍽


Likes

Comments