Bild lektionen i fredags 02/02 var en rolig upplevelse. Man fick lära sig mycket när man jobbad i grupp, man fick liksom tänk om och ta till sig andras tankar också för att utveckla. När en person kanske hade gjort en bild så fick man själv det pappret och från första början tänkte något annat men så fick man tänka om och ta till sig vad dom andra tyckte och vad dom hade ritat, det var nog lättare när det var fler ritningar på pappret för då körde man bara på. Det var också lite svårt eftersom jag är en pratglad person och har lätt för att säga vad jag tycker och vill medan dom andra kanske vara lite mer lugna och inte pratade så kändes det som jag fick säga väldigt mycket vilket inte är så kul för jag vill höra deras idéer också men det blev lite bättre ju längre tid det gick. När det gäller själv bilderna och hur vi skulle sätta ihop dom så tänkte väldigt mycket på linjerna, att dom skulle på något sätt vara kopplade, kanske så att det såg ut att dom satt ihop eller med färgerna. Vi valde väldigt fria färger allmänt men när det kom just till bindningen mellan bilderna och där vi tyckte dom hörde ihop tog vi samma färg, vi använde oss av akvarell färger. Men där det var en bindningen mellan bilderna använde vi istället akvarell pennor för att vi kände att färgerna blev mycket starkare, och att sätta ihop bilderna var både svårt och lätt eftersom vi hade två bilder vi tyckte skapade en balans och hörde ihop men sen dom två andra bilderna kände vi inte höll ihop så vi fick vrida och vända bilder. Vi hade många idéer men sen tillslut var vi enade om en.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På dagens bild lektion jobbade vi med apstark konst där vi fick göra två bilder med hjälp av musik i bakgrunden som vi skulle koppla bilderna till. Jag tyckte det var väldigt spännande att jobba med musik eftersom jag trodde inte att det kunde påverka så mycket bilden. Man upplevde så många känslor och det va på något sätt lätt att få fram det eftersom ingen bestämma vad man skulle göra utan man själv uttryckte sig på sitt egna sätt. Första spellistan vi fick höra på var mycket enklare att jobba utifrån eftersom man kände någon sorts av stress så man tänkte inte så mycket utan bara gjorde. Jag kände när första spellistan satte igång så kom mina känslor fram och hur jag mår det var just därför jag använde mig av den blåa färgen som för mig betydde sorg, och den svarta färgen i mitten som är allt det negativa men sen dom ljusa färgerna som te.x gul, vit, röd symbolisera olika saker, mest dom positiva det var just därför dom färgerna täckte det svarta. Medan i den andra bilden och den andra spellistan var det svårare eftersom låtarna var med texten vilket gjorde det för mig svårare att utveckla och få fram den känslan så jag använde mig av akvarellfärger eftersom låtarna var lite mer lugnade och jag vill få fram den lätta känslan. Jag ändrar hur jag målade när det var mer lugnande låtar blandade jag det mer med vatten, sen när det var lite högre toner i låten la jag på färgen lite starkare. Färgerna jag använder va mer åt det röda hållet och blå eftersom jag kände att vissa av låtarna var lugna och då tyckte jag den blåa färger passade väldigt bra och den röda kände jag var för stryka vilket fanns i vissa låtar ur den spellistan, så jag kombinerade dom två färgskalorna för att det var väldigt upp och ner och just därför har jag på bilden gjorde som en rak linje i mitten och på sidorna upp och ner.

Likes

Comments

Igår blev jag klar med Tupac tavla. Det sista jag gjorde var att göra klart hans 2.DIE.4 tatuering och göra bakgrunden vit. Jag fixade även till lite detaljer vid näsan, ögonbrynen och skägget. I helhet är jag relativt nöjd efter bara två lektioner har jag kunnat göra en tavla som jag är rätt nöjd över. Det var en rolig utmaning.

Likes

Comments

Dagens lektion var väldigt aktiv och jag fick mycket gjort. Tisdagen den 5/11 kalkerade jag av bilden som jag valde på Tupac och idag började jag med färgarna. Jag valde att göra bilden som den är, alltså svartvitt. Det var mycket fokus på skuggorna och vid slutet började jag lite lätt med tatueringarna. Jag började lite senare med denna uppgiften så jag är inte riktigt klar men hittills har det gått bra. Det jobbiga för mig var/är att jag inte har så mycket tid men också att bilden är i svartvitt och det känns som det är svårare och visa fram några utryck med bilden, jag känner lite att den kan bli stelt och att det inte finns någon känsla i bilden, men uppgiften i sig är väldigt rolig eftersom jag har Tupac som en stor förebild. Inte bara för hans musik utan för hans sätt och va på. Han gjorde mycket som han kände för och brydde sig inte om andra och visade mycket hur folk hade det i gettot genom sina låtar. Hans musiktexter känns väldigt äkta och han använde inspiration från folk vardag. Tupac Shakur som var en Amerikans rappare och blev skjuten den 7 September 1996 och dog 13 September 1996. Han blev bara 25 år gammal.

Likes

Comments

Idag fick jag börja med att söka upp och välja vem jag ska skulle göra porträtt av. Jag valde Tupac som är en av mina förebilder, framför allt på grund av hans mod att vända sig mot andra människor och göra det han kände va rätt men också för att jag tycket att han är den enda artisten som har något äkta i sina låtar. Efter att jag bestämd att det skulle va Tupac så gjorde jag ett lite collage för att ha lite som inspiration.

Bilden i vänstra hörnet är bilden jag har valt att göra porträtt av


Bilden i högra hörnet är collaget

Likes

Comments