It's time for YOGA AND MEDITATIONS RETREAT! Join me and Sofia Soori to this beautiful well known island in the archipelago called Blidö. The retreat is four days and includes, two yoga classes a day, meditation by the sea and forest, all meals, shared room in a super cosy red Swedish traditional summer house, good company and a magic vibe!

Date: 24th - 27th of August.
Location: Blidö, Sweden.
Price: 390 EUR
Included: Everything. So basically; all meals and snacks during day, shared room (possible to get private with an extra cost), yoga classes and workshops.
The room: we basically live in two small red houses, with two bedrooms in each house, nothing fancy!
How to get there? Fly to Stockholm Arlanda and take a bus or we can come pick you up! As you like:)

Let me know if you are interested. Limited 8 spots!
Contact: Info@sofiasooriyoga.com

Best regards,
Mikaela Larsson Fyck and Sofia Soori

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

meditation, yogashala, namaste

Meditera med mig på Höloftet! Varje vecka håller jag nu mera en meditationsklass på IUM - IPG mediabrands tillsammans med mina underbara kollegor. Det är en otroligt magisk och ovärderlig uppgift för mig att tillsammans få skapa detta och kunna bidra med välmående för alla som vill. idag har jag hållit min 5:e klass och jag känner mig så lycklig som får leva i min dröm. Under hösten kommer jag även att leda yogaklasser här tillsammans med dessa fantastiska elever/kollegor. Tack för att ni gör detta till verklighet tillsammans med mig! Glädjen och lyckan är manifesterad! Kärlek och ljus - NAMASTE

Likes

Comments

The flower of life, symbolen för samhörigheten mellan allt liv i universum. Där medvetandet och intellektet möts i vishet av den oändliga förening av allt som är i universum. Att betrakta Livets Blomma är som att skåda in i ett fönster till evigheten och oändligheten. Det utmanar oss till att samla vårt sinne, hjärta och själ. När vi verkligen kan se hur allt liv vävas samman så intimt, stärker vi det gudomliga inom oss. Först då kan vi förändra vår verklighet. Allt börjar inom oss. Genom upplevelsen av den universella enheten, kan vi bli ett med vårt inre ljus och obegränsade flöde av kärlek.

SAT NAM - NAMASTE

Likes

Comments

Yoga eller Yuj som är ursprungsordet på Sanskrit står för ”att förena”. Yoga är en universell filosofi och ett fundament, skapat under tusentals år, som har bevarats, systematiserats, utvecklats och utformas för att skapa förening på en högre nivå. Yoga är en av sex grundläggande system som tillsammans benämns Darsana, som betyder “Att se”. Yogan hjälper oss att spegla, förena och se vad som är i nuet. Att bli ett med det gudomliga inom oss själva. Insikten av att vi är skaparen av vår egen verklighet, genom integration av alla olika aspekter av oss själva, steg för steg. Allt är en process av ett konstant flöde av energier och vibrationer. Förening mellan kroppen och sinnet, det medvetna och det omedvetna, det fysiska med det psykiska, det existentiella och det universella.

I kombination används fysiska rörelser, asanas, med andningstekniker, pranayama, och meditationstekniker för att förena vårt sanna jag, sat nam, med det universella högre jaget. Vi blir kapabla att influera hela vår skapelse när vi deltar i livet. Tillsammans skapar dessa tekniker förutsättningar för fokus, närvaro, självinsikt, medvetenhet, sinnesjämvikt och balans. Yoga blir en nyckel till intimiteten med själen. Yoga är ett skapande, en förändring, en väg, en resa. Yoga är en relation, samhörighet, acceptans av förändring och olikheter. Yogan är närvaro i verkligheten speglad som den är utan värderingar. Yoga är att andas och leva i samklang med sitt sanna jag. Därför kan alla praktisera yoga utifrån sina egna förutsättningar. Yogan kommer alltid att ta varje enskild individ i olika riktningar i livet. Yogan kommer inifrån och kan aldrig vara en yttre kontroll på ett visst bestämt sätt. Att yoga är att vara. Yogan kan börja var som helst, där vi är, med det vi har och allt som sker sen, sker. Det är en väg som är tillgänglig för alla.

Yogans asana, är de fysiska positioner för att vitalisera och balansera kroppen och dess funktioner. Yogans pranayama, eller andningstekniker, bygger på konceptet att andningen är källan till allt liv och energi, prana, i kroppen. Med hjälp av yogaställningar och andningsövningar kan vi uppnå ett öppet och balanserat sinne i en stark och rörlig kropp. Asanas och pranayama är också viktiga för att förbereda kropp och sinne för meditation. Syftet med meditation är att du ska komma närmare din inre röst och att uppnå ett högre medvetandetillstånd, samadhi, en direkt varseblivning av varandets väsen, det absoluta och oföränderliga.

Yoga för mig är ett sätt att vara sann med mig själv. Yogan är ett redskap att få kontakt med min inre vishet, intuition och balans. Genom yoga lär vi oss en disciplin som tar oss igenom alla de lager av olika existenser som vi består av. Yogans filosofi lär oss att möta oss själv och varandra i medvetenhet och i medkänsla. I yogan expanderar vi på ett mentalt och fysiskt plan så att vi får möjlighet att leva ett mer dialektiskt och obegränsat liv. För mig har detta inneburit att jag har fått redskap till självinsikt och självkännedom som gett mig ett rikare och mer flerdimensionellt liv. Jag kan i genom yogan känna av mina egna vibrationer och energier mer subtilt vilket rustar mig för att läsa kroppens signaler när den kommunicerar med mig.


Acceptans, tålamod och tolerans är viktiga byggstenar i yogan som ger utrymme att bemöta olika typer av situationer och känslor i livet med balans och sinnesjämvikt hur de än ser ut. I min dagliga practise möter jag hela tiden på situationer och emotioner som kräver mitt mentala och fysiska tålamod. Jag lär mig acceptans genom yogan då jag exponeras för det ständigt föränderliga, som blir extra tydligt i medveten närvaro. När jag andas och rör mig på yogamattan existerar bara nuet. Där och då finns inga begränsningar utan bara möjligheter. Där finns ingen värdering utan bara medveten observation. Yogan lärt mig om samhörighet, medkänsla, självvalidering och validering av andra. Yogan lär mig om balans, utan att döma eller värdera. Yogan lär mig att möta livet som det är, föränderligt och dialektiskt. Yogan lär mig om konsten att vibrera i enighet med min inre själ och den universella världssjälen, i samhörighet med allt som där är.

Likes

Comments

Today I really choose to live as I dream🙏🏼 No one but you can do that and all we have is right now! Start somewhere and do something! All those doubts are just holding you back from being one with your soul and spirit. Let go and trust that the universe will guide you along the way when you choose to live your dream✨

Likes

Comments

Self compassion is the most beautiful way to heal yourself. Use it in your everyday practise and meditate love and compassion for you, for your loved ones, for the ones you dont now yet, for the people you have a conflict whit, and fore the whole univers. To give is to reseave, to love is to live. Nothing can be more beautiful than that!

Likes

Comments

Sooris yogashala börjar äntligen bli färdigbyggt och nu är det dags för skärgårdsretreat den 24-27 Augusti på Blidö i Stockholms skärgård tillsammans med mig och fantastiska Sofia Soori. Följ med, det kommer att bli magiskt!

Vad ingår i priset?
YOGAKLASSER
WORKSHOPS
MAT (brunch, fika, middag, snacks/te finns framme hela dagen)
FILMVISNING
MEDITATION I SKOGEN OCH VID VATTNET.
BOENDE I DELAT RUM

Boendet:
Vi bor i två hus; Lillstugan och Storstugan (som inte är så mycket större än lillstugan). Vardera stuga har två sovrum med två sängar i varje rum. Toaletten är skogen och så har vi också ett utomhusdass som ligger mellan de två husen. Duschen är också en fantastisk utomhusdusch. Det vill säga Vi är ett med naturen.

Packlista:
Egen yogamatta (finns också att låna)
Yogakläder för hela helgen
Stövlar kan vara bra att ha.
Kläder att vandra i skogen med.
Badkläder
Handduk

Pris: 3300kr om du bokar nu (senare bokning 3800kr) Depositionsavgift: 500kr (som säkrar din plats)

Max 8 personer får plats, så först till kvarn. Boka: info@sofiasooriyoga.com

Preliminärt schema:

24/8 torsdag:
15.00 FIKASTUND + ÖPPNINGSCEREMONI
16.00-17.30 YIN & MEDITATIONSKLASS
18.00 MIDDAG

25/8 fredag:
08.00-08.30 MEDITATION
08.30-10.00 LED ASHTANGA
10.30-11.30 BRUNCH
FRITID (vandra, bada/sola, plocka blåbär, baka godbit till fikat)
14.30-15.00 FIKASTUND
15.30-17.00 YIN
17.00-18.00 MATLAGNING TILLSAMMANS
18.00-19.30 MIDDAG
19.30-20.30 YOGA FILMKVÄLL (1:a halva filmen)
LÄGGDAGS

26/8 lördag:
08.00-08.30 MEDITATION
08.30-08.45 PRANAYAMA
08.45-10.15 HOT VINYASA
10.45-11.45 BRUNCH
FRITID (vandra, bada/sola, plocka blåbär, baka godbit till fikat)
14.30-15.30 FIKASTUND
15.30-17.00 HANDSTAND WORKSHOP
17.00-18.00 MATLAGNING TILLSAMMANS
18.00-19.30 MIDDAG
19.30-20.30 YOGA FILMKVÄLL (2:a halva filmen)
LÄGGDAGS

27/8 söndag:
08.00-08.30 MEDITATION
08.30-08.45 PRANAYAMA
08.45-10.15 LED ASHTANGA
10.45-11.45 BRUNCH
13.00-14.30 ÖVERRASKNING
14.30-15.30 FIKASTUND
15.30 AVSLUTNING

Likes

Comments