Dags att börja dagens träning. Idag vill jag fokusera extra på Surya namaskara A och B. Solhälsningarna är i mitt tycke de mest estetiska sekvenserna i serien. För mitt inre kan jag fortfarande se hur den kände yogaläraren,föreläsaren och författaren Richard Freeman böljade fram och tillbaka som en havsvåg på sin matta under en workshop i Göteborg förra året.

Ett bra sätt att starta sin dag är att tillägna sina solhälsningar till någon annan som behöver extra kraft eller uppmärksamhet. Kanske finns det någon relation som kärvar? Ibland kan det vara svårt att reda ut konflikter med ord. Då kan man istället pröva att dela med sig av den positiva och kärleksfulla kraften i solhälsningarna. Att välkomna den nya dagens sol innebär en ny chans till insikt, försoning och handling.

Idag delar jag med mig av solhälsningarnas effekt till en familjemedlem med ohälsa.

Namaste!

Likes

Comments

Jag är en ganska nystartad ashtanga-utövare. Det var i januari 2016 som jag tog mod till mig och anmälde mig till en nybörjarkurs i ashtanga vinyasa yoga. Jag hade tidigare i livet ägnat mig åt lite stillsammare yogaformer men tröttnade alltid efter en tid.

Jag är en person som egentligen inte kan yoga. Det låter kanske konstigt att säga så men det är sant.

Jag är stel i kroppen och har många låsningar i höfter och bröstrygg. Jag har otvivelaktigt en större kropp och är äldre än den vanligtvis porträtterade ýogin. Jag är obekväm med att dra fokus till min gestalt och har lätt för att känna mig klumpig. Jag har svårt med balansen och att komma i kontakt med bålmusklerna. Jag är inte så bra på att...

Ja, jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med att beskriva alla mina tillkortakommanden. Men vet du vad? Det kommer jag inte att göra. Och varför inte då? Därför att jag och du och vem som helst är de perfekta yoga-utövarna bara genom att med en vänlig, ödmjuk och nyfiken attityd infinna oss på yogamattan och göra vår yoga så ofta vi förmår. Till hjälp hoppas jag att du, precis som jag har gjort, ska hitta en lärare du litar på och en studio där du trivs och vill vara flera gånger i veckan.

Jag är alltså en person som yogar. Jag bryr mig inte längre om huruvida jag kan eller inte. Jag bara gör det. Och däri ligger hemligheten och sanningen.

Jag blir lite mindre stel, får långsamt lite färre låsningar och blir lite starkare för varje dag som går. Jag tränar på tålamod, ödmjukhet, acceptans, tacksamhet, balans och fokus. Och jag gör det med glädje!

Min tanke med den här bloggen är att dela med mig av min egen yogaresa och visa att yoga är för alla. Mitt liv har blivit så mycket bättre på alla plan sedan jag började yoga på riktigt. Jag är övertygad om att världen skulle bli mer harmonisk om fler fick tillgång till yogans alla verktyg.

Namaste!

#yogaisforeveryone

Likes

Comments