Vores bedste pizza

Vi spiser nok alt for meget pizza, men det er jo så godt! Vi plejer at lave to pizzaer, en hvid og en rød. Den hvide pizza "pynter" vi med flødeost, skivet kartoffel, salt, pesto og mozzarella og til den røde laver vi en tomatsovs, og så har vi løg i halve ringe, champignoner i tynde skiver og masser af mozzarella og parmesan på. Sidste weekend havde jeg også en genial (synes jeg selv i hvert fald) idé og vi havde moset rødbede, gedeost, honning, groft salt og solsikkefrø på en pizza. Det blev også fantastisk godt! Dejen er Andreas bedste opskrift, og den er helt perfekt at rulle ud så den bliver helt tynd. Jeg joker ikke når jeg siger at denne dej er ekstremt nem at arbejde med, så pizzaen bliver helt perfekt!

Andreas bedste pizzadej

(2 bradepander pizza)

Ingredienser:

25 g gær

2,5 dl vand

3 spsk olivolie

1 tsk salt

500 g (ca 1 l) hvedemel

(+ 2 spsk olivolie)

Fremgangsmåde:

1. Opløs gæren i lunkent vand.

2. Hæld salt og olivenolie i.

3. Rør melet i lidt ad gangen indtil dejen er fast og løsner fra skålen. Ælt dejen på bordet (eller i maskine) i ca. 10 minutter. Dejen skal ikke være tør, men må heller ikke klistre til bordet.

4. Hæld ca. 2 spsk olivenolie i skålen og læg dejen tilbage i den. Vend dejen til alle sider af den er dækket af olivenolie, men ælt det ikke ind i dejen. Lad dejen hæve under et viskestykke i stuetemperatur i minimum 45 minutter.

5. Del dejen i 2 og rul dem tyndt ud. Pynt dine pizzaer med hvad du ønsker, og bag dem i ovnen på 250 grader i ca 10-15 minutter. Nyd din nybagte pizza med en kold øl eller et glas vin.

Vores bedste tomatsovs

Vi laver altid tomatsovs af en lille dåse tomatkoncentrat, lidt ketchup, brunt farin, salt, sort peber, hvidløg og oregano. Her måler vi aldrig hvor meget vi bruger, men arbejder ud fra at smage til sovsen som vi vil ha den, den specifikke dag. Det bliver altid godt i hvert fald!

Synes godt om

Kommentarer