Header
jag rekommenderar , klassiker

Detta är en roman skriven av författaren Michelle Magorigan (1947-) , boken kom ut 1981 och handlar om Tom och Willie. Berättelsen utspelar sig under 2.a världskriget. på många sett är detta en väldigt känsloväckande bok, då det är mycket sorgliga händelser som utspelar sig i den och särskilt om man ser till Willies uppväxt innan han träffar mister tom.

jag tyckte att det var en väldigt positiv upplevelse att läsa denna boken då den är otroligt välskriven och givande. det är många hemska saker som utspelar sig under berättelsens gång, och när man läser detta känner man verkligen att man blir påverkad av det. för mig väckte verkligen boken genuina känslor när jag läste den, vilket är något väldigt speciellt i mina ögon. jag har svårt att berätta om handlingen utan att förstöra läsarupplevelsen då det är hela tiden många viktiga event som framkommer, men jag skulle verkligen rekommendera alla att läsa den.


bild: http://malmo.se/Kultur--fritid/Biblioteken/Tips-och-teman/Ungdomssidan/Moderna-ungdomsklassiker/Godnatt-Mister-Tom.html


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

övrigt

Jag läste boken "The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time" av Mark Haddon. Mark Haddon är inte en tidigare känd författare för mig men har även skrivit 15 barnböcker vilka han själv har illustrerat bilderna till, samt gjort en del arbeten för BBC. "The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time" är den första boken Mark har skrivit som riktar sig till en vuxen läsargrupp, denna bok vann även "the Whitbread Novel of the Year Award", "the guardian Children's Fiction Prize" och "the south bank show Book Award". Boken kom ut 2003.

"The Curious Incident Of The Dog In The Night-Time" är en roman som handlar om hur huvudkaraktären, Christopher Boone, försöker lösa fallet om vem som dödade hans grannes hund. Christopher är 15 år gammal och beskriver sig själv som en "matematiker med med beteende svårigheter" (direktöversatt från engelska). Sättet vi får följa Christopher på är det ganska tydligt att han har Asperger syndrom, vilket boken också berättar. Hans diagnos gör det svårare för honom att lösa fallet då det inte är helt lätt att interagera med okända människor eller hantera nya situationer. I kombination med mysteriet om hunden får Christopher också reda på en hemlighet om hans pappa som påverkar honom väldigt mycket. Under resan Christopher gör för att lösa fallet möter han många svåra utmaningar som han måste överkomma.

Jag tyckte att detta var en jätte mysig bok att läsa. Boken faller under kategorin "mystisk roman" dock har jag mer upplevt den som "feel good". Det är en bra bok, den känns välskriven och intressant att läsa, men jag skulle inte säga att den fångar läsaren då allt är väldigt formellt uttryckt. Något jag verkligen gillade med den är hur den är full med Christophers tankar och bilder av saker han reflekterar över under berättelsens gång. Jag älskar verkligen att vi får följa allt ur Christophers syn då hela boken är skriven ur ett "jag perspektiv". Hela boken är väldigt personlig vilket verkligen gör den mysig att läsa.


Bild 1: http://www.leplaisirdelire.fr/the-curious-incident-of-the-dog-in-the-night-time-mark-haddon/

Bild 2: http://thedoginthenight-timee.weebly.com/

Likes

Comments

författare

Neil Gaiman är i min åsikt en av dem mest framstående författarna av vår tid. Hans skriver på ett sätt som verkligen fångar läsaren och får en att inte vilja lägga ner boken. tidigare har jag recenserat en av hans noveller, "How The Marquis Got His Coat Back" detta är en bok där jag skulle säga att man verkligen kan se stilen Neil skriver på. Då boken är så komprimerad blir det en väldigt intensiv berättelse där man verkligen rycks med och det är något jag anser vara ett väldigt typiskt drag för hans böcker.

Neil Gaiman är en Engelsk författare som skriver allt ifrån romaner, noveller, serier till film med mera. Han föddes den 10:e november 1960 i Hampshire. Redan som barn och tonåring började han läsa många böcker vilket väckte hans intresse för litteratur. I samband med detta vann Neil många av sina skolors litterära priser för blad annat att läsa flest av skolbibliotekens böcker eller bäst resultat i engelska. Neil har sagt att han blev inspirerad att börja skriva egen litteratur av bland annat C.S Lewis och J.R.R Tolkien, vilket jag verkligen skulle säga återspeglas i böckerna han har skrivit, men hans största författarförebild var R.A Lafferty, skapare av bl.a: "Past Master", "The Reefs Of Earth" och "Dotty". Neil upptäckte Laffertys arbeten när han var bara nio år gammal och i samband med detta skrev han ett brev till sin förebild där han berättade om att han också ville bli författare. Lafferty svarade med ett uppmuntrande brev där han gav Neil många tips på hur han skulle gå till väga för att uppnå sina drömmar. Detta var början av Neil Gaimans karriär som författar och sen dess har han skrivit många prisvinnande böcker och filmer.


Några av Neil Gaimans mest kända verk:

romanen: "Stardust" 1999

romanen: "American Gods" 2001

filmen: "Stardust" augusti 2007

romanen: "The Graveyard Book" 2008

filmen: "Coraline" februari 2009

romanen: "The Ocean At The End Of the Lane" 2013


1."Neil Gaiman." Wikipedia. n.p. 8 Apr. 2017 Web. 21 Apr. 2017<https://en.wikipedia.org/wiki/Neil_Gaiman>

bild: https://en.wikipedia.org/wiki/Neil_Gaiman#/media/File:Gaiman-headshot.jpg


Likes

Comments

fantasy, jag rekommenderar

Detta är en novell av en utav mina absoluta favorit författare, Neil Gaiman.

Boken handlar om huvudkaraktären "The Marquis". Vi får följa hans resa där han träffar folk från olika kulter; The Mushroom och Shepherds, på jakt efter att få tillbaka sin rock. I sökandet får han tips på var hans rock kan befinna sig men på vägen dit blir han tillfångatagen av Elefanten som han för många år sedan stal ett högt värderat objekt ifrån.

Detta är en vädligt grafiskt beskrivande bok, vilket jag tycker om att läsa. Precis som många andra av Neil Gaimans böcker utspelar sig denna i en surrealistisk värklighet vilken är noga och detaljerat beskriven utan att bli tråkig. Det jag gillade mest med att läsa denna boken är hur det hela tiden händer nya spännande saker som gör att man verkligen rycks med i berättelsen.

bild: http://geekireland.com/wp-content/uploads/2016/05/How-The-Marquis-Got-His-Coat-Back-Cover-Image-Custom-1280x620.jpg

Likes

Comments