Rasismen & Islamofobin på sociala medier

Islamofobin & Rasismen

Hej!

Fick i min frågestund en väldigt intressant fråga som jag nyss satt och svarade på inför kommande inlägg. Mitt svar blev dock väldigt långt så jag tänker att jag gör ett helt inlägg om det istället då det är så otroligt viktigt.

Vad stör du dig mest på när de kommer till sociala medier?

Det absolut värsta är all rasism och islamofobi som sprids. De lever helt i sin egen bubbla och hittar på en verklighet som inte stämmer.

En lögn som otroligt ofta sprids är att de blivit ökad kriminalitet vilket inte alls stämmer. De hittar på sina egna sanningar. Kan verkligen rekomendera Solidariret igen som b.la pekar ut deras lögner, visar varför SD är otroligt problematiska & gör väldigt välgjorda och informativa videos,

I Facebook grupper sitter de och hatar, hotar och sprider felaktiga artiklar. De besöker regelbundet nyhetssajter som är vinklade och fel, hänger på och följer rasistiska/islamofobiska grupper/sidor, hela deras flöden är fyllda av hat. Det är ett stort problem att Facebook låter det hända, att grupperna inte stängs ner och att de rekommendera sådana sajter och grupper till dessa människor.

De lever i sin egna bubbla vilket är väldigt farligt. De tror inte på källkritik utan något delas där de spyr ut hat, blir upprörda på något som inte ens stämmer, hotar, hatar och delar tusentals gånger. Allt som delas är rakt av lögner eller felaktiga vinklingar. En återkommande mening är ”Jag vet inte om de är sant men det är förjävligt så jag delar!”

Denna bild spreds överallt och folk kastade ur sig hat. Allt på bilden är falskt, allt är lögn. Man får otroligt lite pengar, faktiskt så lite att man inte klarar sig som asylsökande. Siffrorna finns absolut ingenstans att hitta då de är påhittade .

Jag kan inte alls vara tyst om jag ser sådant och hoppar direkt in i diskussion för att spräcka hål på deras fejkade världsbild vilket jag även gör men de litar blint på allt skitsnack i grupperna, söker inte upp sanningen utan delar bara de felaktiga artiklarna och är så extremt inskränkta.

Det gör mig så otroligt ledsen att se hur många som gör skillnad på vad någon har för ursprung eller tror på, hur kan man ens se skillnad? Hur kan man vara så hatiskt & blind?

Detta ämne ligger mig väldigt nära, jag är som ni säkert vet muslim och min man är irakier. Våra barn kommer vara halvsvenska & halvirakier. Enligt dessa människor som det tyvärr finns allt för många av är ingen av oss svenskar utan borde lämna landet, vi är inte välkomna.

Här syftar det alltså på när massa oskyldiga människor desperat gjorde allt & riskerade sina liv för att hamna i tryggheten. Otroligt många omkom i b.la drunkningsolyckor. Det sitter dessa vidriga människor och skämtar om

Jag har mött, hjälpt och pratat med så otroligt många som flytt från krig. Vet hur extremt tufft dom haft det innan de flytt för överlevnad, hur de riskerar sina liv för att komma till tryggheten och hur svårt de är första tiden i Sverige. Vet hur hemskt det är med avslag, att tvingas till ett land i krig. Har diskuterat så många gånger med migrationsverket, överklagat och kämpat.

SD mentalitet...

Det viktigaste för mig är och har alltid varit att hjälpa människor så mycket jag bara kan. Jag vet hur verkligheten ser ut och det är inte i närheten av alla deras lögnaktiga påståenden.

Det är dessutom helt bisarrt att det finns gränser. Att man kan utvisas, skickas till ett land i krig, tas ifrån tryggheten. Alla människor ska vara lika värda, de är så vidrigt att göra skillnad. Alla människor ska få hjälp och ska få bo där de vill.

Kommer aldrig sluta kämpa mot rasismen och islamofobi! Det är idag ett stort problem i både samhället och i social medier. Vi måste kämpa emot det, ta hål på deras lögner och stå upp för att alla människor är lika. Vi behöver göra detta innan de är försent!

Inlägg från 31 Augusti 2019 

LoveYela

Gillar

Kommentarer

emmawesterlund
emmawesterlund,
Verkligen så himla bra och otroligt viktigt inlägg!!
nouw.com/emmawesterlund
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229