YAYAS JUL -SÅ ENKELT SKAPAR MAN JULSTJÄRNOR

Hej bästa ni! Hoppas ni mår toppen hemma i stugorna.

Ja men nu är det ju dags för det första inlägget under Yayas jul. Jag tänkte ju att vi tillsammans ska se till att skapa en massa härligt och gott inför julen. Så alla inlägg med anknytning till julen kommer att hamna under just - Yayas jul!

Idag startade jag minsann igång med att tillverka lite fina julstjärnor att hänga upp. Det känns som om det alltid är det första man smyger fram. Dessa pappstjärnor har ju blivit enormt populära de senaste åren. Men de är minsann inte billiga att köpa! Så nu har jag skapat egna och materialet hamnar på runt 25:- per stjärna. Jag har gjort många olika varianter genom åren. Men det är inget sätt som klår detta. Dessa blir så attans fina så det ser precis ut som om du köpt dom. Och så himla enkelt.

Nedan finns beskrivning på hur enkelt det är att skapa sin egen pappstjärna, med hjälp av godispåsar! Kika noga på bilderna så vet jag att ni enkelt kommer förstå.

YAYAS JUL - JULSTJÄRNOR

MAN BEHÖVER

Papperspåsar/godispåsar (9-12 stycken) Jag hade gamla hemma från Sostrene Grene med måtten 9 X 20 cm
Limstift
Sax
Natursnöre
Ståltråd

GÖR SÅHÄR

Börja med att limma ihop påsarna 3 och 3. Detta är för att det ska vara lättare att klippa genom med saxen. Alla påsar ska ligga på samma håll med den "uppvikningsbara botten" neråt. Gör 3 eller 4 likadana högar, beroende på vilket utseende du vill ha. Min stora har totalt 12 (4 högar) påsar & den mindre 9 (3 högar) påsar. Dra limstiftet som ett uppochnedvänt T. Alltså ett streck vågrätt i botten och ett lodrätt upp i mitten.
Klipp av toppen på en hög med ihoplimmade påsar och forma ett "hustak"
Använd sedan det första "huset" som mall, för att klippa de andra högarna likadant.
Limma sedan ihop alla högar med påsar.
Veckla ut stjärnan och limma ihop på samma sätt som du gjort tidigare.
Stick ett hål genom med spetsen på saxen och trä igenom en bit snöre och slå en knut..
Klipp av en bit ståltråd som du sedan viker på mitten, snurrar & formar som en krok. Fäst denna i änden på snöret.

Häng upp och njut av ditt mästerverk.

Gillar