YAYAS JUL - SNICKERSRUTOR

Hej bästa ni! Helg igen och jag hoppas att ni alla mår strålande.

Sista helgen innan julafton och jag antar ni är många med mig som använder denna helg till lite fixadnde inför julfirandet kommande vecka.
Därför kommer dagens Yayas jul vara ännu ett underbart recept till gottebordet.

Idag tänkte ag nämligen tipsa er om snickersrutor. En så himla god liten kaka att ställa fram och som dessutom är väldigt fin!
Receptet finner ni som vanligt här nedan.

YAYAS JUL - SNICKERSRUTOR

INGREDIENSER
(Cirka 80 st)

8 dl Riskrisp (en blå förpackning som finns bland flingorna)
2 dl ljus Sirap
1 dl Strösocker
1 dl riven Kokos
1 burk Jordnötssmör (Crunchy)
400 gram marabou Mjölkchoklad
100 gram marabou Vit

GÖR SÅHÄR

Börja med att smälta socker och sirap i en kastrull. Rör om till sockret smält helt. Ta sedan bort från plattan.
Blanda i jordnötssmör och kokos och rör om.
Tillsätt riskrispen och vänd försiktigt. Riskrispen ska inte gå sönder nämligen.
Bred ut blandningen på en bakplåt med bakplåtspapper. Forma till en fyrkant med hjälp av en matkniv.
Kakan ska vara cirka 3 cm tjock.
Smält den vanliga chokladen i ett vattenbad medan kakan svalnar.
Häll ut chokladen över kakan och bred ut ett jämnt lager över hela kakan.
Låt chokladen stelna.
Smält sedan vit choklad och ringla med en sked ovanpå den andra chokladen. Viktigt här att den vanliga chokladen hunnit stelna, annars smälter chokladen ihop.
Låt salna i kylen.
Skär till små rutor och servera.

Gillar

Kommentarer