VILL BARA KÄNNA MIG BRA IGEN

God morgon fina!Hoppas ni haft en härlig helg. Det känns som om jag mer eller mindre har sovit mig genom hela helgen. Jag har ny dos med medicin för min sköldkörtel och tröttheten är så extrem när den ska ställa in sig. I fredags somnade jag vid 18 tiden och i lördags somnade jag kl 17. Det går verkligen inte att beskriva tröttheten. Jag kan somna sittandes överallt och det är så trist var gång det är så här med min hypotyreos. Det var faktiskt tröttheten som fick mig att söka hjälp från början, då jag förstod att det inte kunde stå rätt till.
Det konstiga i allt detta är att jag hittat en enda grej som hjälper mig under dessa perioderna. Och det är att komma upp i puls med träning. Jag läste en amerikansk artikel om vilken påverkan träning har för oss som har problem med sköldkörteln och tänkte att "Det ska jag testa". Träning är det sista man tänker på när man är så galet trött i kroppen. Men det hjälper faktiskt även mig, i alla fall några timmar efter varje pass känner jag mig piggare än någonsin. Även om träning alltid varit en del av mig i min vardag så har det under dessa perioderna nästan blivit mer ett måste för att jag ska orka hålla ögonen öppna någorlunda. Däremot så är det inte alltid lika lätt att komma iväg, just för man är så trött och svag i kroppen.


Symtomen jag har nu förutom tröttheten är svaghet & smärta i musklerna, frossa & konstant smärta i magen.
.
Efter att jag somnade kl 17 i lördags så vaknade jag strax innan 05.00 på söndagsmorgonen. Jag funderade på vad jag skulle göra då familjen skulle sova några goda timmar till. Så jag tog på mig träningskläderna och begav mig iväg till gymmet i hopp om att jag skulle kunna bli pigg efteråt och hålla mig vaken under söndagen. Det väntade nämligen flera fotbollsmatcher för lille Harry och hans lag.
Jag kände mig så mycket piggare efteråt och trodde minsann att det skulle räcka hela dagen. Men ja, tji fick jag och somnade direkt efter fotbollen.

Jag vet att vi är så många som har problem med sköldkörteln. Kanske har ni några tips att dela med er utav? Har ni också denna tröttheten & muskelsvagheten?

Gillar

Kommentarer

melinas
melinas,
Åh har inga tips men har också hypotyreos, fick reda på det i med graviditeten och förstår dig till hundra procent, tänk att sköldkörteln påverkar så oerhört mycket. Stor kram!! <3
nouw.com/melinas
Jenny Segerlind
Jenny Segerlind,
Hejsan. Har också hypo, äter Liothyronin sen 4 år tillbaka, min trötthet och min värk försvann med hjälp av tillskottet på T3 som man får med Liothyronin. Bäst mår jag på ett tshvärde på runt 0,02. och det sjunker så lågt med hjälp av Liothyronin. Finns bra grupper på fb där man kan lära sig mycket. Tyvärr är det många läkare som är helt okunniga inom sköldkörtel, hade själv turen att jag fick en av de bästa i Sverige, Stefan Sjöberg. Han lyssnade på mina symptom och gav mig rätt medicinering. han finns numera på Sophiahemmet i Stockholm, tidigare jobbade han i Halmstad där jag bor.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229