VI MÅSTE BLI SNÄLLARE

Hej bästa!
Hoppas ni mår toppen. Igår var vi på Harrys sista BVC kontroll innan skolan tar över nästa år. Det blev vägning, mätning & vaccination. Han hade lite feber i natt så idag fick han vara hemma ifrån förskolan och bara mysa. Det tog dock inte lång tid innan mormor ringde och frågade om han ville komma och baka tillsammans med henne. Så han packade väskan och for glatt iväg redo för att backa en sockerkaka tillsammans med sin mormor. Efter träffen på BVC igår så var det bara till att hem och slänga på maten innan det var dags för fotbollsträning & föräldramöte. Det går minst sagt i full fart om veckorna. Hihi!

För några veckor sedan i samband med skolstart så skrev jag ett inlägg om att känna sig utanför i skolan. Något som förvånade mig var hur många vuxna som skrev till mig som upplevde samma sak på sin arbetsplats & på sin fritid. Det känns som att det överlag är mer tjejer som stöter ut och pratar strunt bakom ryggen på varandra. Jag kommer inte skriva eller lägga ut några kommentarer, då jag tycker det är så personligt & modigt av er att dela med sig. Jag är bara tacksam & glad att ni väljer att skriva av er till mig. Även om jag ibland har svårt att släppa vissa saker då jag tycker det är så hemskt hur vuxna kan bemöta andra vuxna på ett sådant vidrigt sätt. Att frysa ut någon är aldrig någonsin ok. Vare sig du är på jobbet eller ska ha en grillfest hemma i kvarteret.

Jobbar man heltid så spenderar man ca 230 dagar på sin arbetsplats. 2080 timmar om året. Dvs att du spenderar fler vakna timmar tillsammans med dina kollegor jämfört med vad du gör hemma med din egen familj. Då är det verkligen viktigt att man trivs och inte känner sig utanför i arbetslaget. Alla har inte en axel dom kan luta sig mot när dom kommer hem. Alla kan inte ventilera dagen efter en arbetsdag.

Det kommer alltid finnas personer man möter i livet som man klaffar direkt med. Sen finns det dom man kanske klaffar mindre bra med. Så är det. Men det betyder inte att man inte ska bemöta andra med respekt så som man själv vill bli bemött. Efter att ha tagit del av många av era berättelser så knyter det sig ordagrant i min mage. Att vuxna människor kan frysa ut andra vuxna på ett sådant fruktansvärt sätt. Vuxna ska inte kunna bete sig vänligt mot andra vuxna och så ska vi förvänta oss att det inte förekommer mobbning bland barnen i skolorna?

För min egen del har jag alltid utvecklats av att man är så enormt olika på jobbet. Jag tror inte det finns ett enda arbetslag där precis alla tycker och tänker detsamma om allt. Men jag tror också att det är där man finner utvecklingen tillsammans. Genom att alla olika personligheter möts för att nå ett mål tillsammans. På min tidigare arbetsplats jobbade jag med en kvinna som är 15 år äldre än mig. Än idag kan jag säga att det är en av dom finaste vänskapsrelationerna jag har varit med om. Efter jobbet åkte hon hem till sin man, sina barn, hund & villa. Medan jag var så långt ifrån den punkten i mitt liv där och då. Hon har varit min vän när jag tränade boxning på elitnivå, när jag hade kärleksproblem i tonåren & sen en dag...10 år senare så var hon den första jag viskade i örat "Jag är gravid".

Man kan vara väldigt olika, vara på olika nivåer i livet men ändå finna en fin relation tillsammans. Om man bara ger det chansen och bemöter alla som man själv vill bli bemött. Ja, då står kanske en av dina blivande bästa vänner framför dig. Och gör man inte det så är det ok. Men för guds skull. Låt alla känna sig som "en" i gänget och inte "en" utanför gänget.

Gillar

Kommentarer

Annica Mölk
Annica Mölk,
Det finns ett ordspråk som jag tycker är så himla bra och som jag lär ut mina elever ”anyone can find dirt in someone. Be the one that finsa the gold”.
Felicia
Felicia,
En så himla viktig fråga som så ofta glöms bort! Är sen på bollen men vill så gärna berömma dig för att du tar upp det som borde vara en självklarhet men som långt i från är det på många arbetsplatser 😟 Kram och keep up the good work!
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229