SOMMARENS EFTERLÄNGTADE BLOMPROJEKT

Hej fina!

Det känns ju lite smått konstigt att skriva ordet sommar i rubriken alla redan. Men tro mig, det finns en anledning, som ni snart kan läsa. Haha! Jag ser så mycket fram emot detta året i trädgården. Med ett växthus som ska ta form, en ny köksträdgård & flera olika rabatter med mängder av blommor.

Jag har länge haft olika projekt i tankarna men jag har velat låta allting ta sin tid. Framförallt har jag velat låta växthuset komma upp, så jag kan utgå ifrån det. Men ett av alla projekt som jag länge haft i tankarna ska dra igång inför kommande säsong.

Jag ska äntligen plantera ett helt hav med dahlior. När jag var liten hade min farmor & farfar hur mycket dahlior som helst. Och varje gång man fyllde år så fick man en magisk bukett i regnbågens färger. Jag halkade in på ett Instagram konto (Floretflower) som har Floret Flower Farm i Washington. Dom har huuur mycket dahlior som helst. Gigantiska fält med mängder av dahlior i alla olika färger.Jag blev helt fast i dom vackra bilderna och allt såg så där drömmigt ut. Nästan lite overkligt. Efter jag fastnat för detta kontot så såg jag dahlior precis överallt. På flera olika instagram-konton, trädgårdsmagsin mm mm. Dom syntes verkligen överallt!
Då bestämde jag mig för att vara ute i god tid till nästa sommar. Och det är där vi är nu. Nu har nämligen de flesta dahliaknölar precis kommit ut till försäljning. Det brukar alltid vara någon gång runt nyår. Så nu har jag beställt mängder med knölar för att kunna ta emot dom någon gång i mars. Tills dess ska jag ha alla rabatter grävda i trädgården och jag kan knappt bärga mig tills allt står klart.

Det ska inte vara så svårt att ta hand om dahlior. Nu ska ju inte jag säga för mycket eftersom jag inte haft några egna ännu. Haha! Men vad jag har läst och vad min farmor & farfar sagt så ska de vara enkla att sköta. Men det man bör ha i åtanke är att man måste gräva upp knölarna när frosten närmar sig för att sedan spara dom till nästa säsong, då man gräver ner dom på nytt.

Det är bara till att googla "dahliaknölar", så kommer det upp hur många sorter som helst.

Så vill ni också skapa ett hav med dahlior, så tänk på att det är aktuellt nu att införskaffa sig knölar/fröer.


Tillagd text i efterhand, Då många av er undrade vart jag beställde mina knölar så delar jag gärna med mig.. Notera att det inte är något samarbete utan vill bara dela med mig efter mängder av förfrågningar. Jag beställde de flesta hos Bulbs.se & några hos lokarochknolar.se

Kram!Bilder lånade utan Floret Flower Farm & Pinterest

Gillar

Kommentarer

Två Månadslöner
Två Månadslöner,
Längtar nu till sommaren!!! Så fint!
tvamanadsloner.blogspot.com
klingjulia
klingjulia,
Åh man längtar ju inte mindre till sol och värme nu när man ser dessa bilder!! Så vackra 😍
nouw.com/klingjulia
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229