SNART BEGER VI OSS IVÄG... IGEN

Hejsan fina!

Här njuter vi av de sista dagarna på jullovet. Vi har besökt ishallen & haft roligt hemma med barnens koja & flera av deras vänner som varit på besök. En sak som slog mig när vi var i ishallen. Är det kostnadsfritt att besöka alla ishallar för skridskoåkning? Jag tycker det är en så fin sak för familjer när det är så vanligt att precis allt annat ska kosta.

Det blir minsann inte många dagar tillbaka i den "vanliga" vardagen för oss. I helgen åker vi nämligen iväg på ännu en vecka med skidåkning. Och jag skäms ju nästan för att skriva det då vi precis varit iväg. Det går lite emot mina principer med barnen och olika resmål. Men ibland blir det lite tokigt bara. Denna skidresan vi ska iväg på nu bokade vi för ett helt år sedan när vi satt i just den stugan. Den stugan har jag besökt en gång om året under hela min uppväxt. Precis samma stugnummer varje år. Det är verkligen något speciellt att man nu själv sitter där med sina egna barn med exakt samma rutiner som man själv hade som liten. Så i ett helt år har vi gått och längtat efter att åka dit med en underbara vänner. Vänner som vi aldrig rest med tidigare, så alla är så förväntansfulla. Både vuxna & barn.

Sen senare i höstas fick jag förfrågan om att recensera skidorten vi var iväg på för några veckor sedan. Tiden fanns och vi såg det som en rolig möjlighet att utforska en ny plats. Så det blir minsann inte alls många veckor mellan dessa skidresorna. Hade vi inte haft kommande resa planerad med fina vänner så hade vi också avbokat kommande tripp eftersom vi precis varit iväg.

För det går egentligen emot mina tankar kring barnen och deras syn på vardagen med resor, upplevelser mm. I mitt yrke får jag så ofta förfrågningar om att besöka fina platser tillsammans med familjen. Något jag oftast trevligt tackar nej till. Jag tycker det är så viktigt att barnen får en sund syn på vardagen & verkligheten. Och det innebär inte en väldans massa resor/upplevelser var och varannan helg. Dels vill jag att dom ska förstå innebörden att saker och ting kostar pengar och det är något man måste jobba ihop. Men framförallt vill jag att det ska vara speciellt att resa & uppleva saker tillsammans. Det får inte bli som en vardag och något man tar för givet. Även om jag vet om att dom hade varit tacksamma & uppskattat det, så tycker jag ändå att det blir lite knasigt.

Nu tänker kanske många "Hur kan man ofta tacka nej till att besöka en massa fina platser?". Men grejen är den att jag vill att barnen ska lära sig att tycka om allt annat roligt man också kan göra i vardagen. Som deras fina koja dom byggt i skogen under jullovet, eller allt annat skoj man kan hitta på med lite fantasi. Man ska inte behöva åka iväg för att barnen ska ha en rolig vardag. Och det bästa är nästan vid dom stunderna när dom får lov att ha det lite tråkigt också. Det är då fantasin kickar in och leken blir som absolut bäst i slutändan.

En sak jag tänkt på ofta. Ni som följer olika bloggar, Instagram eller influencers överlag. Jämför aldrig er eller tänk "Så mycket dom är iväg och reser och upplever en massa med sina familjer". Hade vi tackat ja till allt jag för förfrågan om så hade vi nästintill varit iväg var och varannan helg. Så givetvis är det skillnad på att bekosta olika resmål på egen hand eller om man får det i utbyte mot marknadsföring. Tyvärr markerar inte alla ut sina samarbeten. Dvs att man får upplevelser/resor i utbyte mot att företaget får synas på profilens sociala medier. Det kan vara allt från hotellvistelser, reser & andra upplevelser. Jag säger inte att alla gör så. Men det är väldigt väldigt vanligt.

Så denna gången blir det minsann dubbel upp för oss och ibland kan även en annan gå emot sina principer. Men huvudsaken är att det inte hör till vanligheterna eller blir till en vardag för mina små. Jag vill ge dom en rätt syn på framtiden som ligger och väntar precis framför deras fötter.

Kram

Vid denna kojan har barnen spenderat enormt många timmar under sitt jullov. Vi har ätit både frukost, lunch & fikat där inne...

Härligt besök i ishallen då både Naomi & Harry vill börja testa att spela hockey. Så snällt av kommunen att det inte kostar något att besöka isen för allmänheten. Det tror jag många småbarnsföräldrar uppskattar.

Lagom nöjd & stolt liten Harry. Så många skratt vi fick ihop. Jag har aldrig sett någon skratta så mycket åt sig själv som du gjorde så fort du trillade. Älskade unge!

Naomi. Blir så imponerad över allt du tar dig an.. Bestämmer du dig för något så ska du bara klara det. Din envishet kommer ta dig så långt...

Gillar

Kommentarer

Sandra
Sandra,
Jag påverkas säkert mer än jag tror men är ändå medveten om att vi har inte möjligheten själva mer än någon resa om året.
dock tycker jag det är svårt med barnen. Sonen på 6 år kollar på you tube och jag tycker det är svårt att få honom förstå att alla barn får inte så där mycket leksaker eller upplevelse som de där barnen får. Så det försöker vi påtala hela tiden, hur det egentligen funkar.
Memelie
Memelie,
förlåt För korkad kommentar. Men att resa och se världen tillsammans med sina barn borde väl vara betydligt mer värdefullt än att ständigt jaga alla ögonblick som måste levereras, som måste planeras och publiceras? En kaka kan inte enbart bakas och ätas, för den ska läggas upp snyggt. Att lägga ifrån sig kamera, måsten och bara få njuta. Livet 🙏🏼 Om det så är en resa, eller en tur i Skogen. För det måste vara jobbigt att ständigt jaga ögonblicken och leva ett liv efter de?
Yayas
Yayas,
Hejsan Memelie! Det är absolut ingen fara. Den är verkligen inte korkad:) Jag tror att den största delen är att många tror att vi delar med oss av precis allt i vår vardag. Många i min bransch gör kanske det. Men jag är inte i närheten av att publicera om all den tiden vi har tillsammans i vardagen. Detta yrket ger mig så enormt mycket tid med familjen som jag aldrig var i närheten av vid mitt tidigare yrke. Då jobbade jag alltid sena kvällar och var ledig 11 lördagar på ett helt år. Så den dära kakan på tallriken som sedan fotas och läggs upp som ett receept ger mig så enormt mycket tid i gengäld med familjen där vi tillsamman kan leva i nuet. Vi får möjligheten att varje dag kunna äta frukost tillsammans, varje dag äta middag tillsammans, alltid kunna närvara på deras aktiviteter och allt annat roligt dom gör. Och framförallt kan jag bädda om dom varje kväll och läsa godnattsaga. Något jag aldrig hade möjligheten till med mitt tidigare jobb. Det svåra för många är nog att förstå att detta är en sådan liten del av min vardag som jag delar med mig av här. Så trots jag håller i den dära kameran några minuter då och då...så ger det oss som familj ofantligt många timmar tillsammans som vi aldrig någonsin skulle kunna få annars. Och det är jag enormt tacksam över. Kram & ha en fin fredag!
nouw.com/yayas
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229