RECEPT PÅ DE SAFTIGASTE SEMLORNA

Hej bästa! Hoppas ni har en fin dag.

Ja men igår hann jag ju som sagt med lite bakning här hemma. Jag tänkte vara ute i god tid inför semmeldagen nästa vecka. Och ja, jag är ju lite svag för semlor. Men det vet ni ju vid detta laget. Haha!

Och håll i hatten, detta receptet kommer inte göra er besvikna! Det är mitt absoluta favoritrecept på semmelbullar! Ett väldigt klassiskt recept som alltid går hem. Dom blir så himla saftiga och goda. Vill man pensla bullarna med ägg så går ju det givetvis bra. Jag valde denna gången att inte pensla bullarna.

Dessa bullarna går jättebra att slänga i frysen för att sedan ta upp och tina.

Så nu är frysen fylld med nya semmelbullar redo för att avnjutas under semmeldagen (och några innan dess)

RECEPT - SEMMELBULLAR

INGREDIENSER

14 dl Vetemjöl
150 gram smör
50 gram Jäst (för söta degar)
5 dl Mjölk
1,5 dl Socker
2 tsk stött kardemumma
0,5 tsk Salt

GÖR SÅHÄR

Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sedan mjölk och värm det till fingervarmt.
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Rör om till jästen löst upp.
Tillsätt nästan allt mjöl, kardemumma, socker och salt.
Arbeta ihop till en deg och knåda i cirka 5 minuter.
Låt den sedan jäsa under bakduk i cirka 40 minuter.
Mjöla ett bord med resterande mjöl och lägg ut degen. Rulla ut degen och dela i cirka 28 bitar.
Rulla till runda bollar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Sätt igång ugnen på 225 grader.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i cirka 10-12 minuter till de fått en gyllenbrun färg.


Gillar

Kommentarer