RECEPT - VISPAD RICOTTA MED HONUNG OCH VITLÖK

Hej bästa! Hoppas ni har en alldeles strålande torsdag.

Som ni kanske minns så hittade vi en ny pärla till restaurang när vi besökte Göteborg förra helgen. Den italienska restaurangen hade helt otroligt god mat. Vi beställde flera olika små rätter och testade oss fram, och det fanns en rätt som vi fastnade extra mycket för. Det var en tallrik med vispad ricotta som man doppade deras magiskt goda bröd i. Alltså herrejisses så gott! Vi hade aldrig smakat detta tidigare men det är absolut en ny favorit!

Igår när det vankades fotbolls-kval så bestämde vi oss för att duka fram lite plockemat. Och givetvis så var vi tvungna att testa denna vispade ricotta. Vi gjorde en lite egen variant men i stort sett med samma ingredienser. Det var väldigt enkelt och smaken blev faktiskt snarlik.

Recept på denna godingen finner ni nedan.

RECEPT - VISPAD RICOTTA MED HONUNG OCH VITLÖK

INGREDIENSER
4-6 personer

250 gram Ricotta
1/2 vitlöksklyfta
1 blad Grönkål
1 msk Honung
Ett Surdegsbröd
En nypa Chiliflakes
En nypa Flingsalt
Olivolja

GÖR SÅHÄR

Börja med att dela grönkålen i små bitar och lägg på en ugnsplåt. Strö över lite olivolja och ställ i ugnen på 175 grader till de blivit krispiga, cirka 10-12 minuter.
Skiva vitlöken med en osthyvel till tunna skivor. Ju tunnare desto bättre.
Fräs vitlöksskivorna i en stekpanna med rikligt med olivolja. De ska få en brun och fin färg.
Lägg ricottan i en skål och vispa med en elvisp i någon minut.
Värm till honungen så den blir varm och lös i konsistens.
Ringla honungen ovanpå ricottan.
Strö sedan grönkål, vitlökschips, chiliflakes och flingsalt ovanpå.
Servera som tillbehör till surdegsbröd.

Gillar

Kommentarer