RECEPT - THAIGRYTA MED RÖD CURRY OCH CITRONSKAL

Hej bästa! Hoppas allt är bra med er.

Idag tänkte jag passa på att tipsa om en superod thaigryta som vi åt här hemma igår. Hela vår familj älskar verkligen thaimat och det är så himla kul att testa sig fram och mixa lite med ingredienser för att få fram nya spännande rätter.

Vi har gjort liknande grytor tidigare, men denna gången använde vi oss även utav citronskal och jordnötter. Och det är en av dom godaste thairätterna vi fått till.

Så ett super smarrigt tips!

RECEPT - THAIGRYTA MED RÖD CURRY OCH CITRONSKAL

INGREDIENSER
4 personer

500 gram kycklingfilé
1 Citron
1 Röd chili
1 Röd Paprika
1 Purjolök
2 Vitlöksklyftor
1/2 burk bambuskott
2 msk Fisksås
3 dl lätt Kokosmjölk
2 tsk röd curry
1,5 dl Jordnötter

GÖR SÅHÄR

Börja med att skära kycklingen i mindre bitar. Skär bort citronskalet tunnt, gärna med en potatisskalare. Lägg kyckling och citronskal i en skål tillsammans med fisksås och finhackad vitlök. Låt stå och marineras i några minuter.
Stek kycklingen och marinaden i stekpanna eller wokpanna i olja. Stek till kycklingen börjar få fin färg.
Tillsätt hackad paprika, hackad purjolök, finhackad chili och bambuskott. Låt steka ett par minuter till.
Tillsätt kokosmjölk och röd curry. Låt koka ihop. Tillsätt mer röd curry vid behov och smak. Grytan får gärna vara ganska stark. Mycket smak försvinner när man serverar den med ris, så var inte rädd för att ta i lite extra.
Plocka upp citronskalen från grytan när den fått koka i någgon minut.
Rosta jordnötter i en stekpanna med en skvätt olja. Strö över grytan.
Servera med ris.

Gillar

Kommentarer