Hejsan fina!

Jag önskar att jag hade kunnat skriva att det är en glad & härlig fredag. Det är det förvisso, men jag mår inte alls bra. Därav har det varit lite tyst här denna veckan. Jag har det tufft med min sköldkörtel igen och jag är så enormt trött & matt. I somras var första gången jag trodde att jag hade rätt dos medicin. Jag sa flera gånger "Äntligen känns det som om medicinen är rätt". Men jag tog väl ut det lite väl för tidigt. Det som är så märkligt är att det är nästan alltid vid denna tiden på året som jag känner att medicinen inte stämmer. Bara att hålla upp armen och borsta tänderna är ansträngande. Träningen är det som i vanliga fall ger mig energi. Men de senaste dagarna har jag knappt orkat knyta handen runt en hantel. Så kroppen går verkligen på lågvarv. Nästa vecka ska jag lämna nya blodprover så troligtvis ökas medicinen ännu en gång & jag blir pigg igen.

Runt hörnet väntar både min & Andys 30-årsdag & lilla Harrys 5-årsdag. Så tanken var att jag skulle börja baka lite idag. Men nej minsann, det får va idag också. Nästa vecka ska jag ge mig på dessa godingarna. Snickerskakorna som alltid blir uppätna först på kalasen. Så himla goda.

Ha en underbar fredag bästa ni!

SNICKERSKAKOR

INGREDIENSER Ca 30 st.

8 dl Rice Krispies

2 dl ljus sirap

1 dl strösocker

1 dl riven kokos

1 burk jordnötssmör 340g (Crunchy)

400g Mjölkchoklad

GÖR SÅ HÄR:

Blanda Sirap & socker i en kastrull. Värm på medelhög värme tills sockret smält. Ta bort från plattan och tillsätt kokos & jordnötssmör. Låt svalna aningen.

Tillsätt rice krispiesen och vänd försiktigt ner så puffarna ej går i sönder.

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper & forma till en rektangel (ca 1,5 cm hög).

Smält chokladen över ett vattenbad. Häll chokladen över kakan. Vill man få en lite "räfflad" yta på chokladen som vi så spara lite av chokladen. Sätt in kakan i några minuter i kylskåpet och ringla sen över resten av chokladen med hjälp av en sked eller något liknande. Ställ sen in kakan i kylen igen tills chokladen stelnat.

Skär i rutor.

Går toppen att förvara i frysen.

Gillar

Kommentarer

Johanna
Johanna ,
Dom är så goda. Ett tips är att blanda ner nån deceliter jordnötter. Antingen i själva smeten eller så strör man på innan chokladen 👍🏼
Camilla (_picturesbyme_c)
Camilla (_picturesbyme_c),
Alltså de där kakorna 🥰😉😋 måste testa 😀 när det gäller hälsan vet jag precis vad du pratar om 😞💔 hoppas att du får bra information i det jag skickade på instagram 🤗❤😘 kram
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229