RECEPT - KYCKLING STROGANOFF

Hej bästa!

Ny vecka och skolan är igång igen. Det innebär att även de klassiska rutinerna här hemma kickar igång efter en veckas lov. Igår bestämde vi veckans matsedel och först på barnens önskelista var kyckling stroganoff.

Detta receptet har jag delat här inne tidigare och det var det populäraste receptet under 2020, så jag tänker att jag slänger upp det igen om ni kanske är fler som vill testa och behöver lite inspiration.

Korv stroganoff brukar vara en stor favorit hos småbarnsfamiljer. Här har vi bytt ut falukorven mot kyckling, men smaken påminner om den klassiska rätten.

Så gott och ett perfekt recept inför vardagsmiddagen!

RECEPT - KYCKLING STROGANOFF

INGREDIENSER
1 rödlök
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
ca 550 g kycklingfilé
1 tärning hönsbuljong
1 dl creme fraiche
4 dl matlagningsgrädde
5 msk ketchup
1,5 tsk torkad timjan
2 tsk paprikapulver
Salt
Svartpeppar
En skvätt soya

GÖR SÅ HÄR

Hacka rödlöken, paprikan & vitlöken.
Strimla kycklingen & bryn i en stekpanna med olivoljan.
När kycklingen fått lite färg så slänger du ner rödlök, paprika & vitlök. Stek tills löken blivit mjuk.
Strö över paprikapulvret & timjan.
Tillsätt grädde, creme fraiche & ketchup. Låt koka upp på medelhög värme innan du smular ner hönsbuljongen.
När det puttrat en stund så smaka av med salt & svartpeppar. Tillsätt en skvätt soya.
Vi toppade med färsk persilja som blev väldigt gott. Men absolut inget måste.

Servera med nykokt ris.

Gillar

Kommentarer