RECEPT - FYLLD CANNELLONI MED SPENAT OCH RICOTTA

Hej bästa! Hoppas allt är toppen med er.

Här hemma har det varit så himla skönt väder idag. Så idag har vi minsann jobbat ute i växthuset hela dagen. Så skönt att sitta ute, fåglarna sjunger och vinden blåser lite igenom de öppna dörrarna.

Vi gick in lite snabbt för att luncha, och herrejisses så gott detta var. Vi gjorde fylld cannelloni, något vi aldrig har testat att laga tidigare. Jag tror att jag bara ätit detta en gång tidigare, när vi var i Italien för några år sedan.

Cannelloni är färska pastaplattor som man lägger fyllning i och rullar ihop. Men kan såklart välja fyllning själv och denna gången valde vi att göra en vegetarisk variant med spenat och ricottaost.

Så himla gott men också väldigt enkelt att göra! Tips till er som kanske vill testa lite nytt på helgens matsedel.

RECEPT - FYLLD CANNELLONI MED SPENAT OCH RICOTTA

INGREDIENSER

300 gram Färska lasagneplattor
200 gram Fryst bladspenat
250 gram Ricottaost
2 dl Riven Mozzarella
1 Gul lök
2 klyftor Vitlök
2 burkar Körsbärstomater på konserv
2 tsk torkad Oregano
1,5 tsk Honung
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR

Börja med att lägga bladspenaten i en kastrull och tina upp på medelhög värme. Låt puttra till vattnet har kokat bort.
Låt svalna något och rör sedan i ricottaosten. Smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.
Finhacka lök och vitlök och fräs i en panna med olja i ett par minuter till löken har blivit mjuk.
Tillsätt tomaterna, honung och oregano och låt koka ihop. Smaksätt med salt och peppar så det blir lite sting i tomatsåsen.
Ta fram lasagneplattorna och lägg ricotta i mitten. Cirka 1-1,5 matsked i varje.
Ta fram en ugnsform och häll i lite av tomatsåsen i botten.
Rulla ihop plattorna och lägg i ugnsformen med skarven nedåt.
Toppa med resterande tomatsås och till sist den rivna mozzarellan.
Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15-20 minuter till rullarna fått en fin färg.
Servera med valfri sallad och lite färska tomater.

Gillar

Kommentarer

MrsSimson
MrsSimson,

Ser så gott ut!

nouw.com/mrssimson