RECEPT - FLUFFIG UGNSPANNKAKA

Hej bästa! Hoppas allt är toppen med er.

Ja det här med fantasin när det kommer till middagar är verkligen inte den starkaste efter en lång ledighet tillsammans. Så idag fick jag tänka som jag ibland får göra när fantasin står stilla, då brukar jag tänka "vad brukade jag själv älska som liten".
Och det slutade med att vi gjorde en utav mina absoluta favoriträtter som barn, både hemma men även i skolan.

Nämligen en klassisk ugnspannkaka med rårörda lingon. Alltså så himla gott!
Min mamma har alltid lyckats få sin ugnspannkaka sådär extra fluffig och hög. Och det finns 2 hemligheter enligt henne. Fler ägg än de vanliga recepten i smeten, samt att inte öppna ugnsluckan förrän den är klar.

Vi slängde även in lite grönkål i ugnen och serverade till, och det passade väldigt bra som tillbehör.

Recept på denna klassiker samt rårörda lingon finner ni nedan.

RECEPT - KLASSISK UGNSPANNKAKA

INGREDIENSER

3 dl Vetemjöl
5 Ägg
6 dl Mjölk
1 tsk Salt
2 paket tärnat bacon
1,5 dl frysta lingon
1 msk socker

GÖR SÅHÄR
Börja med att göra de rårörda lingonen. Lägg lingonen i en skål och rör ner strösockret.
Låt tina så att sockret smälter. Rör om lite då och då.
Sätt ugnen på 225 grader
Bryn bacon i en stekpanna i några minuter. Låt svalna.
Rör ihop mjölk, ägg och mjöl till en smet
Smöra en ugnsform (cirka 30x20 cm)
Häll i smeten och ställ i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
Häll sedan på baconet uppe på smeten. Låt stå i ugnen i ytterliggare 15 minuter.
Servera tillsammans med dina rårörda lingon.


Gillar

Kommentarer