OLYCKOR & KOSTPROGRAM

Hej fina! Hoppas ni haft en härlig nyårsafton och att ni varit rädda om er! Här nere där vi bor har det duggat tätt med bilolyckor, blåsigt väder och blixthalka. Både jag & mina föräldrar har varit så nära olyckor i trafiken dessa dagarna. Först kom jag strax bakom en olycka där en bil voltat på motorvägen som sedan fattade eld. Senare på kvällen fick jag reda på att personen i bilen omkom. Så himla tragiskt. Dagen efter körde mina föräldrar hem från sitt nyårsfirande då det var väldigt blåsigt. Då trillade ett träd ner bara några centimeter från dom rakt över vägen. Som tur var så skadades ingen. Usch, tänk så fort en olycka kan vara framme.

Men nu till något helt annat. Det nya året är här och det betyder också att flera har sina nyårslöften klara. I samband med nyår så har många mail haglat in till mig. Företag som vill sälja in sina "gå ner i vikt" tjänster som jag ska dela med er. Min första tanke när jag läser dessa mail är "Dom kan ju absolut inte ha läst på innan dom väljer att kontakta mig". Dom vill alltså att jag ska tävla ut olika typer av kostschema för att tappa så mycket vikt som möjligt på kort tid. Jag undrar bara om dom tänker att det skulle sett ut "Nu har ni chansen att vinna ett kostschema där ni äntligen kan rasa i vikt och få den dära perfekta kroppen". Alltså NEJ, jag är den sista personen ni ska kontakta kring detta. Jag blir minst sagt bara irriterad över denna jäkla hetsen så jag finner inga ord. Jag scrollade igenom det ena kostschemat och skulle jag marknadsfört det så skulle det låtit så här "Nu har ni chansen att svälta er själva i flera veckor för att rasa så snabbt i vikt som möjligt". Hur får man ens lov att kalla det "kostprogram" när man inte ens får i sig hälften av det man behöver för en sund vardag? Nej minsann, sluta att skicka mig dessa osunda mailen.

Ni är så många som frågar hur man får motivation till sin träning. Och det är något jag mer än gärna svarar på efter mina egna erfarenheter.

Först och främst så är man inte bekant med träning sen tidigare så ska man sätta rimliga mål. Och med det menar jag INTE vågen. Bestäm dig först för att hitta något just du gillar. Älskar man inte det man håller på med så blir det heller inte hållbart i längden. Det gäller att man får in det i sin vardag. Att kliva in på ett gym utan PT kan vara en djungel om man inte sysslat med det tidigare. Då tycker jag att gruppträning är ett grymt bra sätt att både få bra träning och framförallt att ha roligt. Bodypump är min egna favorit och det bästa med det är att man ändå anpassar allt efter sig själv. Många som inte är bekanta med träning tycker det är ett stort steg att kliva in i en lokal massvis med folk i när man aldrig testat det tidigare. Men ni ska veta att man lägger verkligen all fokus på sig själv och man har inte tid "att titta" på någon annan. Det som peppar mig mest med bodypumpen är musiken och allt "go" som instruktörerna ger. Jag fullkomligt älskar det.

Jag brukar alltid avsluta varje pass på gymmet med små mål jag har till mig själv. Vi säger t ex att jag gjort 20 armhävningar på förra passet, då klarar jag säkert 25 st idag. Så jag tävlar lite alltid med mig själv för att se hur mycket jag klarar av. Man peppar sig själv och har alltid små små mål framför näsan vilket jag tycker är superkul.

Jag har så klart dom dagarna jag känner mig så enormt opeppad. Men oftast är det sen dom passen som blir dom roligaste. Och är det något jag vet så är det hur mycket bättre jag mår när jag rör på mig. Jag blir både gladare och framförallt får jag en så mycket bättre sömn.

Så, sätt upp rimliga mål, hitta dig en rolig träningsform, jämför dig absolut inte med någon annan & det VIKTIGASTE av allt. SLÄNG ut vågen och ät en normal kost där du inte ger dig en massa förbud. Tro fasiken att det är trist om man ska förbjuda sig själv en massa. Jag har alltid gottepåsen om fredagar i sikte och jag kommer aldrig sluta med det goda.

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Ni hade änglavakt 😊.. God fortsättning på det nya året
nouw.com/2barnsmammaochfru
Mammatillhmv
Mammatillhmv,
Oj vad läskigt med olyckorna 😔
nouw.com/mammatillhmv
Amanda
,
Tack för att du skriver detta, var rädd att du hade gjort ett träningsschema men inte och det är jag så tacksam över. Har läst lite överallt nu efter nyårsafton att "mitt nyårslöfte är att jag ska gå ner 10 kg" och den meningen gör mig så ledsen. Acceptera dig själv först och hitta en träningsform som passar dig så händer det grejer och så släpper man den där hetsen tillslut och har kul istället!
Du är en bra förebild för dina följare! TACK!!
Gustafssonlinneaa
Gustafssonlinneaa,
Åh vad obehagligt med olyckor 😟
nouw.com/gustafssonlinneaa
sandraedstrom
sandraedstrom,
Så sund och härlig inställning till träning, tusen tack för det du skriver! ❤️
nouw.com/sandraedstrom
hoslinda
hoslinda,
Du är bäst! God fortsättning ❤️
nouw.com/hoslinda
matildatakkula
matildatakkula,
Hoppas du får ett bra år vännen 😊 kram
nouw.com/matildatakkula
Matilda
,
Tack för att du skriver så klokt om träning och kost, och inte minst balans i livet! Du är en förebild, du inspirerar - fortsätt med det du gör! 💕
Caroline
,
Jag tycker det kan läggas till att de som faktiskt mår dåligt och behöver gå upp eller ned i vikt ska våga be om hjälp av kunnig person!
Tror det är många av de som behöver hjälp är de som hakar på det som står på löpsedlarna.
Tipsa om var hjälp finns.. det räcker inte med rolig träning för alla. 💖
sqquash
sqquash,
Hemskt det här med vädret!
nouw.com/sqquash