MITT GODASTE KYCKLING RECEPT

Hej godingar!

Jag tänkte passa på att dela ett utav våra favoritrecept här hemma. En galet enkel rätt som blir fantastisk god och som passar lika bra till vardagsmiddagen som till en finare helgmiddag. Alltså, det är så smarrigt god att man inte kan tröttna på den. Receptet är väldigt enkelt, men det kräver lite olika moment för att få den perfekta saftiga kycklingen. Häng med i receptet bara så kommer det gå hur bra som helst.

Oavsett om ni vill tillaga till färre, så kör på samma mängd ingredienser till såsen. Blir det sås över efter man öst över kycklingen, så kan man ställa såses intill så man kan ta mer om man gärna vill det.

UGNSBAKAD KYCKLING I MAGISK SÅS

I N G R E D I E N S E R

800 gram Kycklingfilé
5 dl matlagningsgrädde
8 matskedar kinesisk soja (mushroom soy)
3 matskedar Johnnys senap (sötstark)
Färsk persilja
400 gram fast potatis

G Ö R S Å H Ä R

Skär potatis i klyftor (vi gillar att behålla skalet på), lägg i en plåt med olja och låt gå i ugnen i ca 30-45 min. Här använder du samma grader som till kycklingen. Se nedan.
Lägg kycklingfilén i en ugnsform. Marinera med 3 matskedar soja (spara resterande 5 msk till såsen) och sätt in i ugnen på 250 grader till kycklingen fått en matt yta. (Ca 15 min)
Därefter häller du på 1/2 dl vatten i formen och samtidigt sänker du temperaturen till 175 grader.
Sätt en termometer i kycklingen och låt den stå i ugnen tills kycklingen nått 72 grader.
Blanda grädden, resterande soja och senap i en kastrull. Värm upp på plattan.
Ta sedan ut kycklingen och ös över såsen i formen.
Lät stå och gotta ihop sig i ugnen i ett par minuter.
Ta sedan ut kycklingen och skär upp i bitar. Ös över sås och färsk persilja.
Servera med klyftpotatis och en smarrig sallad.

Gillar

Kommentarer

louiseanderssons
louiseanderssons,
Men hur smarrit 😍
nouw.com/louiseanderssons
sandrashjarta
sandrashjarta,
Men åh, sååå gott det ser ut!
nouw.com/sandrashjarta
Johanna
,
Om jag inte har en termometer, hur länge ska kycklingen vara inne då ungefär?
Camilla
,
Undrar samma 🤔 har ingen termometer.
oliveja
oliveja,
Ser magiskt ut🙏
nouw.com/oliveja
4foodies
4foodies,
Frida
,
Testa att fylla kycklingen med gorgonzola också så blir det ännu godare👌😋
Passara
,
Vart är den rektangulära tallriken ifrån?
Cassiezenkert
Cassiezenkert,
Ser så gott ut. Ska testa någon gågng.
Btw, har en lite Q&A i bkoggen. kika gärna in!
nouw.com/cassiezenkert
Hsplivet
Hsplivet,
Detta måste testas! Tack
nouw.com/hsplivet
ceciliacharlie
ceciliacharlie,
Jag provade att laga det där hemma och det var riktigt gott! Men måste fråga vart det där fina uppläggningsfatet är ifrån? 😍
nouw.com/ceciliacharlie