Hejsan fina!

Under gårdagen plockade jag & Naomi in fina buketter från trädgården. Visst det blev inte en stor variation för det mesta har blommat färdigt för denna säsongen. Men eucalyptusen är fin året om, så det blev massvis utav det.

Ni är fortfarande så många som dagligen skriver och ställer frågor om min stora eucalyptus i trädgården. Jag har skrivit om den så många gånger så jag länkar till det senaste inlägget HÄR

Men vad jag har förstått så blir det lite snurrigt för många då jag har i dagsläget 3 olika eucalyptus i trädgården . Så En gigantisk som närmar sig 5 meter på höjden. En på stam som har vuxit rejält på sistone & ett projekt som snart ska planteras ner i trädgården.

Nedan kan ni se alla varianter.

EUCALYPTUS PÅ STAM

Denna bilden är tagen för ca 1 år sedan & 2 månader.

Jag planterade sedan ner denna eucalyptus på stam i rabatten. Så här ser den ut idag. Den har blivit så mycket större & framförallt så har stammen blivit betydligt grövre. Denna har jag också börjat plocka ifrån nu.

RÄDDAD EUCALYPTUS SOM INTE TRIVDES INOMHUS

Denna är 1 år gammal. Alltså en helt vanlig planta som inte klarade av värmen inomhus. Nu testar jag att rädda två andra plantor på samma sätt som ni kan se längre ner.

PROJEKT 2.0

Det var alltså precis så här jag gick tillväga med den som är gigantisk idag (Bilden ovan). Nu tänkte jag testa igen.

Det var två st plantor i denna storleken som jag hade inomhus i somras. Redan då visste jag egentligen att dom inte skulle klara det. Men på något sätt tycker jag det är roligt att försöka rädda det. Jag skulle aldrig få för mig att slänga en planta utan att jag har försökt få den pigg & allert igen.

Så här står dom idag. I en kruka utomhus i väntan på att jag ska hitta en plats i trädgården.

Jag glömde ju tyvärr att ta bild på när dom var vissna efter tiden inomhus. Men man kan fortfarande se mycket av alla torkade bland längst nere. Den ena har vuxit som bara den och är över 1 meter hög. Så den är verkligen redo för att planteras ner.

Gillar

Kommentarer

hemmahoshelena
,
herreGUD vilken otrolig trädgård!! ramlade in hos dig nu och fastnade direkt 😍nouw.com/hemmahoshelena
Sofia
Sofia,
Så fint!! Får man fråga vart väskan är köpt😍?
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229